Loading...
 Start Page
Να αναλάβει ο Δήμαρχος Πατρέων προσωπικά τις παρεμβάσεις που άμεσα απαιτούνται, για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

 

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», συνεχίσαμε το οδοιπορικό στα Ειδικά Σχολεία του Δήμου, με επίσκεψη την Παρασκευή 4/11/2022 στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή της Γούβας.

Διαπιστώσαμε δυστυχώς, ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν πληροί, τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο. Σε αίθουσες «κλουβιά» του ενός τετραγωνικού μέτρου που έχουν διαμορφωθεί, οι εργαζόμενοι του σχολείου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προάγουν την εκπαιδευτική αποστολή τους στους μαθητές.

Μετατρέποντας αυτά τα «κλουβιά-αίθουσες» με τις παρεμβάσεις τους, τις έκαναν οπτικά ευχάριστες για την ψυχοσύνθεση των μαθητών. Η συνάντηση του επικεφαλήςτης Δημοτικής αντιπολίτευσης  «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκου Νικολόπουλου,ο οποίος συνοδευόταν και απο το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ κ. Θ.Κανελλόπουλου, με την Διευθύντρια κ.Κωνσταντίνα Γκίκα, υπήρξε ουσιαστικός και εποικοδομητικός, δίνοντας σαφή εικόνα στα προβλήματα του σχολείου, καθώς επίσης και τις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ο αρχηγός της Δημοτικής ομάδας Νέα Πάτρα, πρώην υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων και επί σειρά ετών βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη σήμερα στις παρακάτω δηλώσεις:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πράττοντας το δημοκρατικό θεσμικό καθήκον μας που είναι να μεταφέρουμε τις ανάγκες των συμπολιτών και ιδιαιτερα των αδύναμων ομάδων στο δημοτικό συμβούλιο ασκώντας έλεγχο και πίεση στη δημοτική αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, επισκεφτήκαμε το 2ο ειδικό σχολείο όπου γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντρια παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις εν γένει κακές κτιριακές υποδομές. Κατά την περιήγηση των σχολικών εγκαταστάσεων διαπιστώσαμε, την έντονη δυσκολία που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, για να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό τους έργο και τις κακές συνθήκες που εκπαιδεύονται οι μαθητές με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες  - μάλλον μοναδικές στο Πανελλήνιο - για ΑΜΕΑ !!!

 

Ως παραδείγματα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε π.χ. την αίθουσα των υπολογιστών για την εκπαίδευσή τους που βρίσκεται στο γραφείο της Δ/ντριας και των καθηγητών δίπλα στο φωτοτυπικό μηχάνημα, ή την νοσηλευτική αίθουσα η την αίθουσα δυο τετραγωνικών για δυο διδάσκοντες και διδασκόμενους !!! κ.α. Η Δημοτική Αρχή ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ όφειλε χρόνια τώρα, να είχε προχωρήσει στην άμεση ένταξη προγραμματισμού στην ανέγερση των νέων σχολικών συγκροτημάτων στην πόλη και την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με όλες τις προδιαγραφές και πρόνοιες που πρέπει να έχουν τα σχολεία των ΑΜΕΑ . Όφειλε να είχε ζητήσει, ουσιαστικές εσωτερικές παρεμβάσεις στο υπάρχον σχολικό συγκρότημα από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για την μελέτη και διασκευή-μετατροπή αυτού, σε σύγχρονο λειτουργικό ειδικό σχολείο. Όφειλε πρωτεύοντος, να έχει παρέμβει στην αποκατάσταση ζημιών που υπάρχουν πχ. στα ταβάνια λόγω υγρασίας, στη δημιουργία ενός μικρού λαχανόκηπου και θερμοκηπίου για το εργαστήριο κηπουρικής και ανθοκομίας καθώς επίσης όφειλε 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ώστε   να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιείται το εγκαταλειμμένο ανοικτό γήπεδο Μπάσκετ, κ.α. Άλλα τι ζητάμε από έναν δήμαρχο που δεν πήγε ποτέ στα 7 ΧΡΟΝΙΑ που είναι δήμαρχος, ούτε καν στα προηγούμενα που ήταν αντιπολιτευόμενος… Και βέβαια τι να περιμένουμε από έναν αντιδήμαρχο ΦΙΓΟΥΡΑΣ και ΑΠΡΑΞΙΑΣ που πήγε

ΜΙΑ ΦΟΡΑ…ΕΙΔΕ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Και από τότε μόνον τρομοκρατεί , καθυβρίζει και προσπαθεί ως ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ να κλείσει τα στόματα όσων ασκούν κριτική …

Ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καλούμε τον Δήμαρχο, επισκεπτόμενος και ο ίδιος το συγκεκριμένο σχολείο,  να αναλάβει προσωπικά τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, όπως:

  1.     Άμεσα  να αποκατασταθούν οι ζημίες στην οροφή από την υγρασία και να μονωθεί η ταράτσα του κτιρίου.
  2.       Να παραχωρηθούν στο 2ο Ειδικό Σχολείο, οι αίθουσες του 35ου ολοήμερου νηπιαγωγείου που ανεστάλη  η λειτουργία του και παραμένουν έκτοτε οι αίθουσες ανεκμετάλλευτες και χρησιμοποιούνται ως  αποθηκευτικός χώρος φύλαξης της υλικοτεχνικής υποδομής του νηπιαγωγείου.  
  3.       Να επεκταθεί το προαύλιο του σχολείου με την αποξήλωση της περίφραξης και την διαμόρφωση του χώρου κάτω από τα δέντρα, τα οποία θα πρέπει να κλαδευτούν και να τοποθετηθούν παγκάκια.
  4.       Να δημιουργηθεί Λαχανόκηπος και Θερμοκήπιο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.
  5.       Να επεκταθεί ως το τοίχο και άνωθεν της πόρτας εισόδου το στέγαστρο, όπου τις ημέρες με βροχή γίνονται μούσκεμα οι μαθητές.

Εκτός των παραπάνω παρεμβάσεων, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αξιοποιηθεί και ο εγκαταλειμμένος αθλητικός χώρος του ανοικτού γηπέδου Μπάσκετ, με την σύνταξη μελέτης για την μετατροπή σε μικρή κλειστή θεραπευτική κολυμβητική πισίνα, όπως αντίστοιχα στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο του Κιλκίς.

Στον υπάρχοντα χώρο θα μπορούσε να τοποθετηθούν και όργανα παιδικής χαράς, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των μικρών μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος να υλοποιήσει τις παραπάνω προτάσεις μας, αναλαμβάνοντας προσωπικά την επίβλεψη των διαδικασιών .

Σήμερα να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, και όχι ο συνεργάτης του αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Απραξίας, αφού ο συγκεκριμένος έχει φόρτο εργασίας στο γυροπόρτι στα ραδιόφωνα και στην συκοφαντία.

 

Υ.Γ.: Σήμερα Δευτέρα 7/11/2022, αναμένεται επίσκεψη και ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου παιδείας του Δήμου Πατρέων, ότι όλα είναι καλά και δρομολογημένα. Άραγε θα συνοδεύεται και από ΜΜΕ , κάμερες, δημοσιογράφους και φωτογράφους για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα που παραπάνω περιγράφουμε;

Ο ψευδολόγος αντιδήμαρχος  θα δώσει στην δημοσιότητα τα γραπτά αιτήματα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που του έχουν αποσταλεί τα τελευταία χρόνια και θα ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες για τις ενέργειες που έχει κάνει;          

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος