Ο Νίκος Νικολόπουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ σε παρέμβασή του σχετικά με το καρναβάλι και τον κορωνοϊό επεσήμανε:

"Η εξέλιξη της πανδημίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική και στην Αχαΐα τον τελευταίο καιρό καθώς  αυξήθηκαν τα κρούσματα παρότι ο καιρός ακόμα είναι με το μέρος μας. Οι επόμενες βδομάδες και οι μήνες του χειμώνα μόνο δυσάρεστες σκέψεις δημιουργούν και αρνητικές είναι εικασίες για το τι μας περιμένει.

Παρόλα αυτά το Πατρινό καρναβάλι που για πρώτη φορά δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία ,τους εμπόρους , τους επιχειρηματίες - εργαζόμενους στο τουρισμό την ψυχαγωγία την εστίαση κλπ φορείς των Πατρών .

Θέλουμε να ελπίζουμε πως το ίδιο έντονα απασχολεί και την δημοτική αρχή (ΚΚΕ) της Πάτρας , η οποία είχε υποσχεθεί στο δημοτικό συμβούλιο πως θα διοργάνωνε το καλοκαίρι , Καρναβάλι με γιορτές ,παρελάσεις , μουσικά και καρναβαλικά δρώμενα κ.α. με όλες τις σχετικές προϋποθέσεις - προφυλάξεις που επιβάλουν οι νέοι κανόνες.

Όσο περνά ο καιρός όλο και λιγότεροι συμπολίτες και κυρίως οι νεολαίοι  πιστεύουν ότι η δημοτική αρχή Πελετίδη είναι ικανή για ένα  τέτοιο δύσκολο εγχείρημα .

Μάλιστα μετά την αρνητική κατάταξη της Πάτρας και τις διαγραφόμενές συνθήκες δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά πιθανότητα η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να διοργανώσει καρναβάλι το 2021.

Άλλη μια χρονιά χαμένη και αυτή τη φορά η δεύτερη ζημιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για την τοπική οικονομία από εκείνη του 2020.

Ο Σταλινικός δήμαρχος νοιώθει έτσι κι’ αλλιώς μια δυσανεξία για τα «δυτικά υποπροϊόντα της καπιταλιστικής κουλτούρας» και έτσι εκτός από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ δεν έδειξε να τον προβληματίζει ότι επί των ημερών του δεν έγινε για δυο συνεχείς χρονιές καρναβάλι με όλες τις μεγάλες αρνητικές οικονομικές συνέπειες για τους βιοπαλαιστές  των ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ...

Ένα χρόνο τώρα και δεν έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συγκαλέσει ούτε μια διαδικτυακή σύσκεψη με τους πρωταγωνιστές, τη νεολαία, τους καρναβαλιστές, τους επαγγελματίες και εκείνους τους φορείς που γνωρίζουν και έχουν έτοιμες εναλλακτικές προτάσεις.

Ο Δήμαρχος περιορίζεται μόνο να σιγοψιθυρίζει ότι εξετάζει κάποια εναλλακτικά σχέδια για κάποιες υγειονομικά ασφαλείς εκδηλώσεις και παρόμοια από εκείνα του «να χαμε να λέγαμε»...

Επειδή οι μήνες  πέρασαν, η πανδημία συνεχίζεται, τα κρούσματα αυξήθηκαν και η εποχή που ζούμε είναι διαφορετική, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υιοθετηθούν λύσεις ώστε να μην έχουμε μια νέα ματαίωση του Καρναβαλιού.

Επειδή πρέπει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό να ανοίξει με όλες τις τοπικές δυνάμεις εκείνες που έχουν και απόψεις και ιδέες. Επειδή πρέπει επίσης να εξεταστεί και η πρόταση της αξιοποίησης του διαδικτύου προκειμένου να συντηρηθεί αν όχι και να ενισχυθεί η καλή φήμη του καρναβαλιού της Πάτρας.

Επειδή πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί το δημοτικό συμβούλιο με την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης και με Την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης και με το ζήτημα «Καρναβάλι εν μέσω πανδημίας».

Καλείται ο δήμαρχος Πατρέων να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ταυτόχρονα καλείται να απαντήσει στα εξής ερωτήματα.

  • Τι έχει πράξει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή και ποιες αποφάσεις σκέφτεται να πάρει προκειμένου να μην ακυρωθεί ο μεγάλος θεσμός της πόλης και να περιοριστεί η νέα οικονομική ζημιά και οι λοιπές απώλειες που γνωρίσαμε την προηγούμενη χρονιά ;
  • Για το καρναβάλι του 2021 θα υπάρξουν κατασκευές, θα υπάρξουν εκδηλώσεις όχι μαζικές που είναι απαγορευτικές λόγω των συνθηκών αλλά πιθανόν διαδικτυακές ;".