Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  7551 / 04-06-2019

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

      Κατέθεσα τις ερωτήσεις 721/25.10.2017, 795/30.10.2017, 2800/22.1.2018, 5958/15.5.2018 και 5891/20.2.2019  προς τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών, με ΘΕΜΑ  : «ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ..ΠΑΡΑΘΥΡΟ» με τις οποίες ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο στον τρόπο διαχείρισης των Εθνικών Κληροδοτημάτων και την λειτουργία της Δικαιοσύνης στο πολύ σοβαρό αυτό κεφάλαιο της εθνικής κληρονομίας, ζητούσα και ζητώ απαντήσεις για συγκεκριμένο κληροδότημα και συγκεκριμένα πρόσωπα που αναμίχθηκαν στην υπόθεση.

Κεντρικό πρόσωπο η Πολυξένη - Σταυρούλα Πραστάκου , η οποία διορίσθηκε ως πραγματογνώμων στο εθνικό κληροδότημα της Εθνικής Πινακοθήκης και άλλα συναφή   αυτής, αν και δεν έχει κανένα πανεπιστημιακό πτυχίο στα οικονομικά, ούτε είναι μέλος του αρμόδιου Επιμελητηρίου, ούτε θα μπορούσε να είναι και τυπικά και ουσιαστικά στον οικείο πίνακα πραγματογνωμόνων, ώστε να είναι δυνατός ο διορισμός της, από το αρμόδιο δικαστικό όργανο.

 Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχω λάβει επί των ερωτημάτων αυτών και ουσιαστικά παρεμποδίζεται με ωμό τρόπο ο κοινοβουλευτικός έλεγχος σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αξιολογούνται σοβαρά οι πληροφορίες ότι η Πολυξένη Πραστάκου απολαμβάνει προστασίας άδηλου παρασκηνίου για προφανείς, αλλά ανομολόγητους λόγους.

Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται από την μεταχείριση που έχει στο Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο εκδικάζει σοβαρά κακουργήματα εκ μέρους προσώπων της διοίκησης του Γηροκομείου.

Το δικαστήριο αυτό φέρεται να διέκοψε στις 10 /5/2019 την εκδίκαση της υπόθεσης γιατί η εν λόγω ιδιαίτερα προστατευόμενη δια της σιωπής στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ήθελε να παρακολουθήσει μια διαδικασία έκδοσης προσωρινή διαταγής στο Πρωτοδικείο, αν και δεν είχε ούτε υποχρέωση, ούτε είχε κληθεί!

Στις  16.5.2019 κατέθεσε στο ανωτέρω Δικαστήριο, ότι έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα επί των θεμάτων ποινικού ενδιαφέροντος που έχουν εγερθεί, για τα θέματα τα οποία αναφέρονται στις προαναφερόμενες ερωτήσεις μου. Δηλαδή για το αν εμφανίστηκε ως οικονομολόγος, ενώ δεν είναι, αν ανέλαβε πραγματογνωμοσύνη για την οποία θα έπρεπε να έχει τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που δεν έχει  κλπ

 Μάλιστα όταν ερωτήθηκε από την κ. Εισαγγελέα αν είναι Οικονομολόγος, είπε « καλύτερα να μην αναφερόμαστε σ αυτό αν και ήδη εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα» ,

Στην έρευνά μου, λόγω της ιδιότητός μου, διαπίστωσα ότι από 6.5.2019 βρίσκεται σχετική δικογραφία με αριθμό Ζ2019-3232ΕΓ62-19/69 στα βουλεύματα και ότι εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα την 16.5.2019!!!

Δηλαδή την ημέρα της κατάθεσής της, ως ένα μαγικό χέρι να ζήλωσε τον συγχρονισμό της  διάσημης Κομανέντσι.

Πληροφορήθηκα επίσης ότι την 24.7.2019 εκδικάζεται ενώπιον του Γ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών υπόθεση με κατηγορουμένη την ιδία Πολυξένη Σταυρούλα Πραστάκου για ψευδή αναφορά στις αρχές, κατόπιν μηνύσεως τρίτου, με το ίδιο ιστορικό των ανωτέρω ερωτήσεών μου ήτοι την δήλωση ενώπιον Αρχών και Δικαστηρίων ψευδώς της δήθεν ιδιότητάς της της Οικονομολόγου.

 Τον Σεπτέμβριο του 2019 η εν λόγω κυρία που καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη του Γηροκομείου και υπερτονίζει η ίδια και οι συμπαραστάτες της (μεταξύ αυτών και συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός...) την ανιδιοτέλειά της με τρεις διαδοχικές αιτήσεις στην προσωρινή διοίκηση του γηροκομείου εμφανίζεται ως εγγυήτρια ενοικίασης τριών φιλέτων του γηροκομείου στην περιοχή Κολωνακίου,

Μάλιστα στη μία αίτηση δεν μνημονεύεται καν ο ενοικιαστής και ως το μόνο τηλέφωνο επικοινωνίας του Γηροκομείου για τις ενοικιάσεις των ακινήτων αυτών δίδεται το κινητό της εν λόγω κυρίας.

Αυτά όλα έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί και από ΜΜΕ.

Με δεδομένο ότι η ίδια ζητεί με αιτήσεις της στη Δικαιοσύνη να αναγνωρισθεί ότι οι προσωρινές διοικήσεις δεν έχουν δικαίωμα ενοικιάσεων και ταυτόχρονα ζητεί από τις προσωρινές διοικήσεις ,εναντίον των οποίων στρέφεται ,να της νοικιάσουν με τριτοκοσμικούς όρους τρία ακίνητα φιλέτα τι άλλο χρειάζεται κανείς να βεβαιωθεί ότι εκβιάζει τις προσωρινές διοικήσεις στη "λογική" : δώστε τα φιλέτα που ζητάμε και εμείς δεν στρεφόμαστε εναντίον σας.

Επειδή αυτά είναι πρωτοφανή και είναι προφανές ότι υπάρχει σκοτεινό παρασκήνιο,

Επειδή πρέπει να σεβαστείτε το δικαίωμά μου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί τόσο σοβαρών ζητημάτων, όπως αυτά που αναφέρω και σχετίζονται με εθνικές περιουσίες, όπως είναι τα Κληροδοτήματα και το Γηροκομείο.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ 

Και παρακαλείσθε να πληροφορήσετε τη Βουλή

 

Α) Αν αυτή η δικογραφία για την Πολυξένη Πραστάκου, που εκκρεμεί στα βουλεύματα από 6.5.2019 και για την οποία εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα, αφορά τις ερωτήσεις μου και αν ναι ποιό είναι το περιεχόμενό του βουλεύματος αυτού.

Β)Αν είναι σύνηθες στην δικαστηριακή πραγματικότητα, να εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα σε χρόνο λιγότερο των 10 ημερών και αν η απάντηση είναι θετική αν είναι σύνηθες, ενώ η άνω δικογραφία βρίσκεται στα βουλεύματα από 6.5.2019, με άγνωστο μέχρι την 16.5.2019 αποτέλεσμα,  η Πολυξένη Πραστάκου να γνωρίζει και να καταθέτει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το πρωινό της 16.5.2019, το ότι εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα.

Γ) Αν είναι σύνηθες βουλευτής να θέτει ερωτήματα ενώπιον αρμοδίων υπουργών για χρονικό διάστημα άνω της διετίας και να μην έχει απαντηθεί α) το αν ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της αναφερομένης, ως διενεργήσασας δικαστική πραγματογνωμοσύνη ως οικονομολόγος, ενώ δεν είναι, για την οποία έλαβε και αμοιβή β) το αν η δικαστική αυτή πραγματογνωμοσύνη είναι νόμιμη και έγκυρη γ) το αν έχουν αποδοθεί ευθύνες πειθαρχικές, διοικητικές και ποινικές για τα ανωτέρω και σε ποιόν.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα έχει πολλές -κατά καθήκον-ενέργειες να κάνει.

 

Κοιν:    Προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος