Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 6982/10-04-2019

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Ο γιατρός που είχε προσληφθεί πριν από 8 μήνες αποχώρησε, έστω και προσωρινά, από το ΠΓΝΠ, καθώς δεν είχε αντικείμενο εργασίας καθώς η Κλινική παρέμενε... κλειστή.

 

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε νέο κύκλο ανησυχίας, τόσο στην υγειονομική κοινότητα όσο και ευρύτερα. Όπως έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννηοσς» με σχετικά ρεπορτάζ, η αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης Κλινικής, από τον Απρίλιο του 2017, οπότε και αποχώρησε ο καθηγητής Δημήτριος Δουγένης, είχε ως συνέπεια αρκετοί συμπολίτες που χρειάστηκαν τις υπηρεσίες της να μεταφερθούν στην Αθήνα με δυσάρεστες εξελίξεις για την πορεία τους λόγω της απώλειας πολύτιμου χρόνου.

Η πρόσληψη του καρδιοθωρακοχειρουργού, επιμελητή Α΄ και αναπληρωτή Διευθυντής του Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, είχε δημιουργήσει ελπίδες για την επαναλειτουργία της. Φαίνεται όμως ότι το εγχείρημα δεν έτυχε κεντρικής υποστήριξης με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε και πάλι στο σημείο μηδέν.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 

Ωστόσο ερωτηθείσα η διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή ανέφερε ότι «δεν έχει φύγει για πάντα ο κ. Παναγιωτόπουλος. Έχει πάρει από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προσωρινή μετακίνηση για το Ιπποκράτειο προκειμένου να μην μένει άπραγος στο νοσοκομείο μας μέχρι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το θέμα της Κλινικής. Βέβαια όσες φορές τον χρειαστήκαμε ήρθε άμεσα από την Αθήνα και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε ασθενείς του νοσοκομείου μας».

Η «άμεση επαναλειτουργία»...

Υπενθυμίζουμε ότι η αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ έχει αποτελέσει πανελλήνιο θέμα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντώντας στις δεκάδες επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη βουλή για το θέμα αυτό είχε δεσμευτεί για την άμεση επαναλειτουργία της.

Υπενθυμίζουμε ότι παρ’ ότι είχε υπάρξει ενδιαφέρον από καρδιοχειρουργούς που είχαν έρθει μάλιστα από το εξωτερικό η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου δεν τους είχε επιφυλάξει την κατάλληλη υποδοχή. Κι αυτό είχε αποτυπωθεί και στη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων και τον τρόπο κάλυψή τους.

Οι σχετικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες είχαν φτάσει μέχρι το υπουργείο Υγείας αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.  

Βέβαια η κ. Μαμμή στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2018 ερωτηθείσα για το χρόνο έναρξης λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής είχε επισημάνει:

«Δεν είναι εύκολο εγχείρημα και θα γίνει σταδιακά. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να μιλάμε για κλινική. Θα ξεκινήσουν οι επεμβάσεις και σταδιακά εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα οργανώσουμε το καλύτερο δυνατό».  

Βέβαια σήμερα, με την αποχώρηση του κ. Παναγιωτόπουλου, έστω και προσωρινά, έχουμε πάει ακόμα ένα βήμα πιο πίσω, γυρίζοντας στην ημέρα αποχώρησης του κ. Δουγένη...

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

Πότε, επιτέλους, χωρίς χρονικές περιστροφές, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ του Ρίου;

 

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος