Loading...
 Start Page
Αντιπολίτευση προς Πελετίδη - "Ή αλλάζεις ή σε κάνουμε στην άκρη"

Πάνε για την ανατροπή της δημοτικής πλειοψηφίας μέσα από την μειοψηφία που συγκέντρωσαν στις πρόσφατες εκλογές ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κάνοντας έτσι την μειοψηφία τους πλειοψηφία;

Όσο αντιφατικό και αν φαίνεται το παραπάνω αποτελεί μία αλήθεια και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετά τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο και την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, έδωσαν ένα μήνυμα στη δημοτική αρχή που από εδώ και στο εξής είναι υποχρεωμένη να το λάβει υπόψη της.

Διαφορετικά, το ξεκίνημα μιας νέας κατάστασης που μπορεί να εφαρμοστεί με την αρχή της απλής αναλογικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή θα προτείνει, η αντιπολίτευση ενωμένη θα καταψηφίζει και θα προτείνει τα δικά της. Το είπαν άλλωστε με σαφήνεια: "Αν ο Κώστας Πελετίδης έχει το 40% του λαού, εμείς μαζί μας έχουμε το 60% των Πατρινών". 

Οι επικεφαλής των επτά αντίστοιχων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου που παραχώρησαν τη συνέντευξη Τύπου ήταν ξεκάθαρη προς το μήνυμα αυτό, ενώ αναφερόμενοι ο καθένας στα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, κατέληξαν στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής που με πρόσχημα τη γραφειοκρατική πτυχή ενός νόμου που έφερε πρόσφατα η νέα κυβέρνηση, κατέληξε να μη δεχθεί την πρόταση που έκαναν για μείωση 10% των δημοτικών τελών και στην ουσία να τους απαγορεύσει (πάντα με βάση το γράμμα του νόμου) να καταψηφίσουν τη δική της εισήγηση, περνώντας την στο... ντούκου.

Παιχνίδι τακτικής θα έλεγε κανείς ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση στο όνομα της απλής αναλογικής. Σύμφωνα, όμως, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τα όσα ειπώθηκαν για όλα αυτά που έγιναν, χάθηκε η ευκαιρία να απαλλαγεί ο λαός έστω και από το 10% των τελών του, την στιγμή που (πάλι σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν) οι Πατρινοί πληρώνουν ακριβότερα τέλη από τους... πισινάτους του Ψυχικού.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Παπαδημάτος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Ρώρος, Πέτρος Ψωμάς, Νίκος Τζανάκος και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, οι επικεφαλής που από ότι φαίνεται θα συνθέσουν το ενιαίο μέτωπο της αντιπολίτευσης, πάντα για το καλό της πόλης, όπως ισχυρίζονται και για να σταματήσει να χάνει η Πάτρα και άλλες ευκαιρίες, κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για πολλά. 

Για διπροσωπία, για λαϊκισμό, για αυθαίρετη συμπεριφορά, για αλαζονεία, για πειθαρχική υπακοή στις εντολές του ΚΚΕ, ενώ μεταξύ άλλων μίλησαν και για την άθλια λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ορισμένους τραμπουκισμούς (όπως τους χαρακτήρισαν) υποστηρικτών του Κώστα Πελετίδη και της παράταξής του που βρίσκονται στις συνεδριάσεις για να χειροκροτούν τη δημοτική αρχή και να βρίζουν τους υπόλοιπους.

Πάνω σε αυτό μάλιστα, άφησαν ανοικτό παράθυρο για πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά, σε περίπτωση που συνεχίσει να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Όπως είπαν, προσπάθησαν πολλές φορές να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη της δημοτικής αρχής, έτσι ώστε να παρουσιαστεί το δημοτικό συμβούλιο ως μία σύνθεση δυνάμεων της πόλης, όμως το μόνο που εισέπραξαν ήταν ύβρεις και κατηγορίες, ακόμα και στις αποφάσεις αυτές που ήταν ομόφωνες.

Αλλάζει πλέον η στάση τους και προφανώς αυτό δεν θα έχει να κάνει ούτε με τα οικονομικά τέλη, ούτε μόνο με το τεχνικό πρόγραμμα, κρίσιμα ζητήματα που ψηφίστηκαν και προχώρησαν χωρίς αυτούς αναγκαστικά, αφού η δημοτική αρχή - όπως είπαν - με τη στάση της δεν τους άφησε άλλα περιθώρια από το να αποχωρήσουν. 

Και κάτι τελευταίο, σύμφωνα πάντα με αυτά που είπαν: Αν η δημοτική αρχή τους φέρει πρόταση για μηδενικά τέλη, αυτοί είναι πρόθυμοι να την ψηφίσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Όλα τώρα αρχίζουν ως προς την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος