Loading...
 Start Page

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Θέμα: Το σκάνδαλο του ΟΔΙΕ.

Με αφορμή την συνέντευξη του αποπεμφθεί προέδρου της δημόσιας επιχείρησης του ΟΔΙΕ κ. Δημήτρη Σεφτελή, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού.
Ο αποπεμφθεί πρόεδρος κ. Σεφτελής αναφέρεται στην διαδικασία επιλογής του και επιτέλους μαθαίνουμε την «επιτροπή αξιολόγησης», την «επιτροπή» που επέλεξε τους άριστους και όχι τους αρεστούς για την στελέχωση του δημόσιου τομέα. Ο κ. Σεφτελής ανέφερε τα εξής: «Όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις του ΟΔΙΕ υπέβαλα αίτηση στο opengon το βιογραφικό μου σημείωμα. Εν συντομία σας λέω ότι είμαι 74 ετών και κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσα γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ 1981-1989 και πρόεδρος του ΟΔΙΕ την περίοδο 1995-1996. Έναν μήνα μετά, η κυρία Κατερίνα Χατζοπούλου, ως δ/ντρια του γραφείου του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου, με κάλεσε να επισκεφθώ τον κ. Γαβριηλίδη. Ο άνθρωπος ο οποίος θα με αξιολογούσε στα γραφεία της εταιρείας Egon Zendher στο Μαρούσι. Εκεί, παρουσία της κ. Χατζοπούλου έγινε η ενημέρωση. Μετά εκλήθη από την ίδια για να με γνωρίσει και ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος μου είπε ότι έχω τη στήριξή του και ότι ο συνδετικός μας κρίκος θα είναι η κ. Χατζοπούλου, η οποία παράλληλα διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΙΕ. Ο διορισμός έγινε τέλος Μαρτίου 2010». Ο κ. Σεφτελής συνεχίζει και δηλώνει ότι «μετά την δημοσιοποίηση των μελών, τους κάλεσα να γνωριστούνε φιλικά λίγες ημέρες πριν από το πρώτο Δ.Σ. που έγινε στις αρχές Απριλίου. Τα μέλη ήταν επτά και δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Αρκετά ήταν επιλογές της κ. Χατζοπούλου. Ο κ. Τσάμης είναι φίλος της οικογένειας Χατζοπούλου, τον γνωρίζω και ο ίδιος. Είναι ο οδοντογιατρός της. Ο κ. Ζαχαρής, Διευθύνων Σύμβουλος, είναι προσωπική επιλογή και φίλος της κ. Χατζοπούλου. Επίσης η ίδια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου».
Ο αποπεμφθείς πρόεδρος αναφορά έκανε και για το πώς διαταράχθηκαν οι σχέσεις του με τα μέλη του Δ.Σ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι « οι σχέσεις μας ήταν καλές στην αρχή. Το θέμα της αλλαγής του διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας δημιούργησε εντάσεις, ειδικά από τον κ. Τσάμη. Ο κ. Τσάμης ζήτησε να γίνει εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και να αναλάβει την εποπτεία του κτηνιατρείου. Το εκτελεστικό έχει μεγαλύτερη αμοιβή και επίσης ενεργό ρόλο στη διοίκηση. Με απόφαση του Δ.Σ. έγινε εκτελεστικό μέλος. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η εισήγηση αλλαγής του προϊσταμένου κτηνιάτρου και η προκήρυξη διαγωνισμών αρχικά ύψους περί τα 400.000 ευρώ για την προμήθεια υλικού φαρμακευτικού για τις ανάγκες των ζώων και των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του κ. Τσάμη, όμως συγχρόνως με τη λήψη της απόφασης εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους ιπποδρομιακούς φορείς, τη Φίλιππο Ένωση και την Ένωση Προπονητών. Υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες, που αφορούσαν είτε την προσωπική είτε την υπηρεσιακή και επιστημονική επάρκεια του υποψήφιου που πρότεινε ο κ. Τσάμης. Επίσης εγέρθηκαν ερωτήματα για την προμήθεια των φαρμακευτικών υλικών. Κατόπιν τούτου υποχρεώθηκα σε αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για περαιτέρω έλεγχο για να υπερασπιστώ την εύρυθμη λειτουργία του ιπποδρόμου και την αποτροπή μεγαλύτερου σκανδάλου. Μετά την απόφαση αυτή μου ασκήθηκε πίεση τόσο από τον κ. Τσάμη όσο και από εξωθεσμικά πρόσωπα. Οι εξωθεσμικοί παράγοντες ήταν συγγενείς των ανθρώπων που δεν προωθήθηκαν στο κτηνιατρείο και συνδέονταν άμεσα με στελέχη της κυβέρνησης. Επίσης, δέχτηκα διαβιβαστικό από την κ. Χατζοπούλου μετά από γραπτή καταγγελία του ενδιαφερομένου για τη θέση του επικεφαλής του κτηνιατρείου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υλοποιήθηκε η τοποθέτησή του και άλλα τινά. Η κ. Χατζοπούλου παρέστη μόνο σε τρείς από τις 14 συνεδριάσεις του Δ.Σ. που έγιναν μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Σε κάποιες εξουσιοδοτούσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Παρ' όλα αυτά απάντησα γραπτώς ως όφειλα. Η συνεργασία με το υπουργείο και η ανταπόκριση ήταν ανύπαρκτη. Δεδομένης της ελλειμματικής κατάστασης του οργανισμού και της καθημερινής πίεσης για εξυγίανση έπρεπε να δουλεύουμε με εντατικούς ρυθμούς. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ερχόταν αργά στον οργανισμό ή καθόλου. Ενοχλημένος από αυτό, του συνέστησα να έρχεται νωρίτερα και να ασκεί πραγματική διοίκηση. Ο ίδιος μου έλεγε καθησυχαστικά ότι «το γεγονός αυτό είναι σε γνώση του υπουργείου και να μην ανησυχώ» Το ίδιο είπε όταν κάποια blogs αμφισβήτησαν τις πανεπιστημιακές σπουδές του. Πάντως φάκελο με τους τίτλους σπουδών δεν έχει καταθέσει στον οργανισμό».
Συνεπώς πρέπει να δοθούν απαντήσεις στις προαναφερόμενες σοβαρότατες καταγγελίες του τοποθετημένου και στη συνέχεια αποπεμφθεί από τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, πρόεδρο του ΟΔΙΕ κ. Σεφτελή Δημήτρη.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Με ποια διαδικασία είχε γίνει η επιλογή του αποπεμφθεί Πρόεδρου κ. Σεφτελή και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΔΙΕ;
 Ποια πρόσωπα συγκροτούσαν την επιτροπή αξιολόγησης των βιογραφικών;
- Να κατατεθεί λίστα με τα ονόματα της επιτροπής αξιολόγησης των βιογραφικών.
 Να κατατεθούν τα βιογραφικά και ο πίνακας αξιολόγησης, αφού με δημόσια και επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση ζητούσατε να προσέλθουν σε άτυπη διαγωνιστική διαδικασία χιλιάδες Ελληνόπουλα που ήθελαν να προσφέρουν στην πατρίδα τις καλύτερες υπηρεσίες τους.
 Γιατί η ενημέρωση του κ. Σεφτελή έγινε στα γραφεία της εταιρείας Egon Zehnder στο Μαρούσι παρουσία της κ. Χατζοπούλου;
 Ποια η σχέση που υπάρχει μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και της εταιρείας Egon Zehnder; Υπάρχει κάποια συνεργασία; Εάν ναι τι είδους; Ποια η αμοιβή της εταιρείας και από πότε ξεκίνησε αυτή η συνεργασία; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει η σχέση εργασίας υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και της εταιρείας Egon Zehnder, καθώς και η αμοιβή της εταιρείας.
 Ποιες ήταν οι μηνιαίες αποδοχές του αποπεμφθεί προέδρου κ. Σεφτελή; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που εισέπραττε μέχρι πρότινος ο κ. Σεφτελής.
 Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΔΙΕ; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές του λαμβάνει ο Διευθύνον Σύμβουλός του ΟΔΙΕ.
 Να κατατεθεί το βιογραφικό του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΔΙΕ, καθώς και οι τίτλοι σπουδών που κατέχει.
 Ποια η αμοιβή κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΔΙΕ για κάθε συνεδρίαση; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει η αμοιβή κάθε μέλους του Δ.Σ. του ΟΔΙΕ.
 Πόσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΔΙΕ έχουν πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο του 2010 και μετά; Να κατατεθούν τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης.
 Ποιος είναι ο υποψήφιος που πρότεινε ο κ. Τσάμης για προϊστάμενο κτηνίατρο; Ποίες καταγγελίες υπήρχαν και από ποιους; Να κατατεθούν οι σχετικές έγγραφες καταγγελίες.
 Για ποιους συγκεκριμένους λόγους προχωρήσατε στην αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για την προμήθεια φαρμακευτικών υλικών;
 Να κατατεθεί το διαβιβαστικό που απέστειλε η κ. Χατζοπούλου μετά από γραπτή καταγγελία του ενδιαφερομένου για τη θέση του επικεφαλή του κτηνιατρείου;
 Για ποιους συγκεκριμένους λόγους κ. Υπουργέ αποπέμφει ο κ. Σεφτελής Δημήτρης από πρόεδρος του ΟΔΙΕ, ένας άνθρωπος που έλαβε εύσημα από το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για την προσπάθεια εξυγίανσης που κατέβαλε;
 Ποια η απάντηση που δίνεται στις καταγγελίες του αποπεμφθεί προέδρου του ΟΔΙΕ κ. Σεφτελή;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος