Loading...
 Start Page

Με κατάπληξη υποδεχθήκαμε την είδηση που αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της στις 8 Ιανουαρίου 2011 η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, εν κρυπτώ και παρανόμως, επαναφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό, 18 αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών (αντιπλοιάρχους,υποπλοιάρχους,ανθυποπλοιάρχους και σημαιοφόρους), από την αποστρατεία!

 

 Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει αντίγραφο της απόφασης, η απόφαση ελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2010 από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και συνυπογράφεται από τον αντ/χο Α. Ντατσούλη Π.Ν τμηματάρχη ΓΕΝ/Β3-111.

Οργή και θυμό προκαλεί η παρατήρηση-εντολή που αναγράφεται στο κείμενο της απόφασης, «η παρούσα να μην δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για 18 στελέχη, ανοιχτά, φίλα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα!

Οι περισσότεροι εκ των 18 δεν είναι καν απόφοιτοι Λυκείου και με μία ματιά σε κάποια από τα προφίλ που διατηρούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook οι περισσότεροι δεν κρύβουν τους δεσμούς τους με το κυβερνών κόμμα. Το πιο βασικό όμως είναι ότι οι ειδικότητές τους, δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν επαναφορά τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένας εκ των σημαιοφόρων, τοποθετείται στο θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ»!

Η παραπάνω ενέργεια, είναι καταφανώς παράνομη αν δεχθούμε ότι η απαράδεκτη αυτή απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως επιθυμεί ο Υπουργός και αποδεικνύει δια της υπογραφής του στην απόφαση. Και φυσικά είναι εντελώς αντίθετη από τις πομπώδεις και προφανέστατα ψεύτικες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για διαφάνεια στη Διοίκηση, όπως δήλωνε για πολλοστή φορά πριν από μερικές ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Κάθε πράξη Υπουργού ακόμη και απλού διοικητικού στελέχους αναρτάται στο διαδίκτυο… Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και το αποδεικνύουμε… Αυτό το θεσπίσαμε εμείς, δεν μας το επέβαλλε κανείς, τη διαύγεια την αποφάσισε και την υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να μας το πει κανείς…».

Αυτή είναι λοιπόν η διαφάνεια και η διαύγεια που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ; Γιατί όλα παραπέμπουν σε μεθόδευση, ώστε να μην μαθευτεί τίποτα…

Στο ΠΑΣΟΚ, έχει δημιουργηθεί άλλωστε παράδοση στο να λειτουργεί έτσι και να κρύβει τις πομπές του, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, μαθημένο ως είναι σε χαλαρή αντιμετώπιση από τον Τύπο.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

·        Γιατί ζητήσατε να μην δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Αυτό συνιστά ή όχι προτροπή σε παράνομη πράξη; Τελικά, δημοσιεύθηκε η απόφαση σε Φ.Ε.Κ; Να κατατεθεί το Φ.Ε.Κ. στο οποίο έχει δημοσιευθεί.

·        Πού έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και πότε η παραπάνω απόφαση; Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ή άλλα στοιχεία.

·        Ποιες υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτουν οι επανελθόντες; Είναι προτεραιότητας οι ανάγκες αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτει πού τοποθετείται ο καθένας εκ των 18 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

·        Είναι η απόφαση αυτή, παράδειγμα διαφάνειας στη Διοίκηση την οποία επικαλείται σε κάθε… ζήτηση η Κυβέρνηση; Περισσότερο, επιτρέπονται τέτοιες αδιαφανείς πράξεις σε καίριους τομείς όπως είναι η άμυνα της χώρας;

 

                                      

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

                                    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας