Loading...
 Start Page

Σε συνέχεια σχετικής Ερώτησης μας, για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, επανερχόμαστε δεδομένου ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι εκτιμήσεις μας, τόσο ως προς την μετοχική σύνθεση, όσο και ως προς τις επανειλημμένες αστοχίες της Διοίκησης της Τράπεζας.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΑΤΕbank 2011
Θέλουμε να τονίσουμε ότι, σε καμία περίπτωση, η Διοίκηση της ΑΤΕbank δεν δικαιούται να βαφτίσει επιτυχημένη μία εγγυημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που εκτοξεύει τη συμμετοχή του Δημοσίου στο 90% (από 77,3%) και κατακρημνίζει το ποσοστό των μικρομετόχων από 18,23% στο 1,7%, σκιαγραφώντας έτσι, την έξοδο από τη χρηματιστηριακή αγορά ένα από τους πιο ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους της Πατρίδας μας.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Αγορά τιμώρησε τις συνεχείς εσφαλμένες επιλογές της Διοίκησης της ΑΤΕbank, που άργησε δραματικά να πραγματοποιήσει την ΑΜΚ, με αποτέλεσμα η κλήση προς μετόχους να γίνει στην πιο ακατάλληλη περίοδο, με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο (ισχνή διαφημιστική προβολή, χρήση σύνθετης τεχνικής Reverse Split).
Υπενθυμίζουμε ότι, η Διοίκηση της ΑΤΕbank, πριν λίγο καιρό, ανάγκασε χιλιάδες μετόχων να λογιστικοποιήσουν τις απώλειές τους, μετά την εκβιαστική έξοδο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, «τιμωρώντας παραδειγματικά» όσους επέλεξαν να επενδύσουν στη μόνη δημόσια ασφαλιστική εταιρία.
Ανάλογη πολιτική, χρησιμοποιήθηκε και στην ΑΜΚ της ΑΤΕbank, που με την σύνθετη τεχνική του Reverse Split, έθεσε ένα «ακραίο» δίλημμα στους μικρομετόχους: ή τοποθετείς περισσότερα χρήματα, ή «χάνεις» σχεδόν το σύνολο όσων έχεις μέχρι σήμερα τοποθετήσει.

Σήμερα, με δεδομένη τη νέα μετοχική σύνθεση της ΑΤΕbank τονίζουμε για μία ακόμα φορά τον κίνδυνο ξεπουλήματος ενός από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Λαού, που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του Κρατικού Πυλώνα στο Τραπεζικό Σύστημα.

Οι Θυγατρικές του Ομίλου ΑΤΕbank
Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕbank (30/6/2011), οι θυγατρικές ΑΤΕ ΚΑΡΤΑ και ΑΤΕ Χρηματιστηριακή ενσωματώνονται στην Τράπεζα. Έτσι, το προσωπικό τους, 80 και 45 άτομα αντίστοιχα, ενσωματώνονται στην ιεραρχία και στο μισθολόγιο της ΑΤΕbank (η οποία προσλαμβάνει αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ). Υπενθυμίζουμε ότι, η Τράπεζα πριν από ένα χρόνο στερήθηκε των υπηρεσιών 700 ατόμων όταν ανεστάλη η πρόσληψή τους, παρόλο που είχαν επιτύχει σε αντίστοιχο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Έτσι, παρουσιάζεται το φαινόμενο να δημιουργείται μία «πίσω πόρτα» για την ένταξη στο Προσωπικό της Τράπεζας, χωρίς την πάγια διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:
1. Με ποια διαδικασία θα ενσωματωθεί το προσωπικό των εταιριών ΑΤΕ ΚΑΡΤΑ και ΑΤΕ Χρηματιστηριακή, στο Προσωπικό της ΑΤΕbank (ιεραρχία και μισθολόγιο); Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο σας, ώστε να τηρηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ, σχετικά με τις μετατάξεις, καθώς και με τη σχετική νομοθεσία που δεν επιτρέπει προσλήψεις στην ΑΤΕbank;
2. Το αρμόδιο Υπουργείο σας, εξακολουθεί να στηρίζει με την εμπιστοσύνη του, τη Διοίκηση της ΑΤΕbank, ακόμα και μετά την αποτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (υπό το σκεπτικό της μετοχικής σύνθεσης);

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος