Loading...
 Start Page
Βολές στα κόμματα και στήριξη σε Καμμένο από Νικολόπουλο για το Σκοπιανό

Οι τάσεις υποχωρητικής μετατόπισης της εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων «βλέπει» ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έδωσε το στίγμα της θέσης του κόμματός του.

 

«H λύση του εθνικού θέματος με το όνομα των Σκοπίων, εδώ και μερικές μέρες γίνεται δυστυχώς, εμπορεύσιμο μικροκομματικό «είδος» που εκτίθεται αβασάνιστα και επιπόλαια στα δημοσιογραφικά «ράφια» είπε ο βουλευτής και συνέχισε:

 

«Και αυτό, μόνο θλίψη και μελαγχολία προκαλεί σε εκείνους που αναγνωρίζουν την μείζονα εθνική σημασία του θέματος και πιστεύουν πως οι δημόσιες αναφορές για κομματική εκμετάλλευση δεν συμβαδίζουν με τη λεπτή φύση του προβλήματος, που χρειάζεται επιδέξιους αλλά και αποφασιστικούς χειρισμούς».

 

Στη συνέχεια ο Αχαιός πολιτικός υπογράμμισε τους κινδύνους, που κατά τη γνώμη του ανακύπτουν από διχαστικές πολιτικές συμπεριφορές, λέγοντας τα εξής:

 

«Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, εμφανιζόμενη διχασμένη και ανταλλάσσοντας «πυρά», μάλλον δεν καταλαβαίνει πως βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, όταν δίνει την εντύπωση ότι η εθνική γραμμή είναι ένα εκκρεμές που εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι πραγματικά ακατανόητο και απογοητευτικό ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, πάνω στην «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου» (ότι δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία») έχει τύχει τόσης –και τόσο– φτηνής λοιδορίας και κομματικής εκμετάλλευσης.

 

»Πέρα από τον υπουργό Άμυνας, την τήρηση της ισχύουσας εθνικής γραμμής μέχρι τώρα, στηρίζουν ξεκάθαρα μόνο η Χρυσή Αυγή και φυσικά, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Όλοι οι άλλοι συμμετέχουν σ’ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με μόνο μέλημά τους να βάλουν… τρικλοποδιά στον αντίπαλο και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Και το πράττουν με περίσσιο θράσος…».

 

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Ν. Νικολόπουλος για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εθνικό θέμα, λέγοντας ότι το κυβερνών κόμμα μοιάζει εγκλωβισμένο μεταξύ των συνιστωσών του, αλλά και για τις διαφορετικές θέσεις της Ν.Δ. που όπως είπε αυτές εκφράστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς επίσης για τη σύγκρουση όπως τη χαρακτηρισε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη του Ανδρέα Λοβέρδου «με το σιωπηλό πατριωτικό, ΠΑΣΟΚ».

 

Καταλήγοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επισήμανε:

«Η αλήθεια όμως είναι μία και δεν δέχεται παρερμηνείες: Για το ζήτημα υπάρχει επίσημη εθνική γραμμή που δεν έχει αλλάξει. Και για να αλλάξει, προϋποθέτει αλλαγή των όρων του ζητήματος και απαιτείται σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων. Μέχρι τότε, η εθνική γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη!

Γι’ αυτό και ελπίζω, όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης, όχι μόνο να μην υπάρχει η ζέουσα ατμόσφαιρα των ημερών που διανύουμε, αλλά να υπάρχει ενιαία, καθαρή και ξάστερη γραμμή που θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση. Εννοείται, γραμμή που δεν θα αποτελεί παρα(υπο)χώρηση…»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος