Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί φεύγουν πριν «πιάσει λιμάνι» η Παναχαϊκή;

«Ζούμε στην πόλη των μετρίων και η «διάλυση» της Παναχαϊκής Συμμαχίας φέρνει για άλλη μια φορά, δυστυχώς, την ιστορική Παναχαϊκή σε δυσχερή θέση. Πρέπει, ωστόσο, όσοι εξέθρεψαν την ελπίδα της αναγέννησης της Παναχαϊκής, πέρα από τις αιχμές που αφήνουν για ό,τι πήγε στραβά, να κάνουν και αυτοκριτική και να βρουν τον τρόπο, ώστε να συνεχίσει η ΠΑΕ τη λειτουργία της αξιοπρεπώς».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, στο ραδιοσταθμό «Sport 24 Πάτρας».

Ο Αχαιός βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, γιατί από πέρυσι το Δεκέμβρη ήταν σχεδόν ο μόνος που είχε διακρίνει ότι υπήρχε κίνδυνος κλυδωνισμού του εγχειρήματος της «Παναχαϊκής Συμμαχίας», εξαιτίας της αντιπαράθεσης μελών της, με αφορμή τις Επιμελητηριακές εκλογές.

«Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες φυλλορροεί δυστυχώς και θύμα είναι η ιστορικότερη ομάδα της χώρας. Είναι κρίμα να πάει στράφι μια προσπάθεια που αγκαλιάσθηκε απ’ όλη την Πάτρα για λόγους που λιγότερη σχέση έχουν με την Παναχαϊκή και περισσότερη με εξωγενείς παράγοντες και διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις. Οφείλουν οι “σύμμαχοι” να βρουν όλα εκείνα τα κοινά σημεία που θα διασφαλίσουν την αξιοπρεπή συνέχεια της διοικητικής και αγωνιστικής λειτουργίας της Παναχαϊκής».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε ότι όσοι έχουν εγκαταλείψει το εγχείρημα της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» έχουν ευθύνες και είναι αναγκαίο να κάνουν την αυτοκριτική τους: «Σέβομαι την άποψη ότι τα “κάστρα πέφτουν” από μέσα, αρκεί να συνοδεύεται και από  αυτοκριτική, κάτι που λείπει από την πάλαι ποτέ παρέα των “συμμάχων”.

Η έλλειψή της παραπέμπει σε μετριότητες και τέτοιες δυστυχώς περισσεύουν στην Πάτρα, γι’ αυτό και σ’ όλες τις εκφάνσεις της τοπικής ζωής κυριαρχεί το κλαμπ των μετρίων. Είμαστε η τρίτη πόλη της χώρας χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα στη Super League, την ίδια στιγμή που έχουν εκπροσωπηθεί στη μεγάλη κατηγορία… χωριά και κωμοπόλεις την τελευταία 15ετία»!

Ακολούθως, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής, θέλοντας να «τσιγκλίσει» τον εγωισμό των… πρώην «συμμάχων» είπε: «Είναι αδιανόητο 15-20 συμπολίτες με κοινωνική και οικονομική επιφάνεια να αφαιρούν την προοπτική από την ιστορικότερη ομάδα της πόλης.

Αναλογίζομαι τις θυσίες του Θόδωρου Σαρμά γι’ αυτή την ομάδα, του Τάκη Καλιακούδα που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες, έχοντας χάσει ένα εργοστάσιο για χάρη της Παναχαϊκής, του επίσης εκλιπόντος Τάσου Χρυσαΐτη, αλλά και την παραγοντική τέχνη του Άρη Λουκόπουλου, που χωρίς να είναι πάμπλουτος, κατάφερνε να έχει την ομάδα στην Α’ Εθνική. Συγκρίνοντας τις διαφορετικές περιπτώσεις και τις εποχές, δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς τα κατάφεραν οι προαναφερόμενοι, ενώ έριξαν λευκή πετσέτα οι πρώην “σύμμαχοι” της σημερινής Παναχαϊκής».

Σ’ αυτό το σημείο ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ξεχωριστή μνεία, με σημασία, στον πρόσφατα αποβιώσαντα Τάκη Καλιακούδα: «Πήγα στην κηδεία του να τιμήσω τη μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε όλο του το “είναι” και ένα εργοστάσιο για την ΠΑΕ Παναχαϊκή και απογοητεύτηκα. Λίγοι τον θυμήθηκαν… Ο Άρης Λουκόπουλος, ο Νίκος Ράπτης, ο Τάκης Κυριακόπουλος, ο Δήμητρης Κίζας… Ας με συγχωρέσουν, αν ξέχασα έναν-δύο ακόμη… Ποιον; Τον άνθρωπο που ξεπουλήθηκε για την Παναχαϊκή ιδέα. Ίσως έτσι εξηγείται το σήμερα, όταν δείχνουμε ασέβεια ή αγνοούμε την ιστορία της τρισαιωνόβιας ομάδας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε: «Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος. Ελπίζω, λοιπόν, ότι έστω αυτή την ύστατη ώρα, θα βρεθεί ένας τρόπος, για να λειτουργήσει η ομάδα με τον οβολόν όλων, έστω κι αν δεν θέλουν να αποκαλούνται πλέον “σύμμαχοι”. Είναι ένα ελάχιστο χρέος τους, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί σε εύλογο χρόνο μια καλύτερη λύση».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος