Loading...
 Start Page
Νικολόπουλος για εξώδικο Άδωνι: Απόπειρα εκβίασης και απειλής των βουλευτών

Ως μία «βαριά ύβρη για τη Δημοκρατία» και ειδικά για το Κοινοβούλιο και ως «απόπειρα εκβίασης και απειλής των βουλευτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία» χαρακτηρίζει ο Νίκος Νικολόπουλος το εξώδικο που έστειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης προς τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Είναι πρωτάκουστο να φτάνει εξώδικο στην εξεταστική επιτροπή που να απειλεί κάθε βουλευτή με αγωγές εάν και εφόσον ζητήσει να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη τα ευρήματα της επιτροπής. Πρέπει να απαντήσει αμέσως ο κύριος Μητσοτάκης εάν συμφωνεί οι βουλευτές να παραβούν τον όρκο τους, να μην εκτελέσουν την εντολή της ολομέλειας που ήταν να διερευνηθούν εις βάθος τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και τρομοκρατούμενοι να κουκουλώσουν τα εγκλήματα και τις κλεψιές», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Γεωργιάδη ώθησε τον Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή να ψηφίσει το πόρισμα της Επιτροπής, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις που είχε εκφράσει, αλλά και την αρχική πρόθεσή του να μην το ψηφίσει, όπως είχε πει στην Επιτροπή.

«Το απειλητικό εξώδικο μας ζητά να μην υπακούσουμε τους νόμους, να μην εκπληρώσουμε ενσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να παραβιάσουμε τον κανονισμό της Βουλής. Προσωπικά, αρνούμαι να γίνεται προσπάθεια εκβιασμού και εκφοβισμού βουλευτών από τον αντιπρόεδρο ενός κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τον τόπο και θα αντισταθώ σε κάθε αντιδημοκρατική εκτροπή» πρόσθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας την ανάγκη να στιγματιστούν τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις από όλα τα κόμματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρότεινε και έγινε δεκτή από την επιτροπή «να συνταχθεί επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία θα τους ζητείται δημόσια να τοποθετηθούν απέναντι στο εξώδικο» και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι τρομάζουν – και ξεπερνούν τα κοινοβουλευτικά όρια - στην προοπτική της περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης, τότε ενισχύουν τις υποψίες που υπάρχουν. Αποδεικνύουν δε, ότι δεν εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη, ούτε τη δημοκρατία. Και πως αν, πράγματι, είναι καθαροί, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

Δεν υπάρχει κανένα παρόμοιο προηγούμενο, είτε από υπουργούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή προ της δικτατορίας είτε και κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέχασε τα όσα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του πατέρα του με το σκάνδαλο Κοσκωτά; Έκανε μήπως αγωγή ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Δημ. Τσοβόλας στο πατέρα του και στους βουλευτές του πριν ή μετά την αθώωση; Μήπως έκαναν εξώδικα απειλητικά εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι υπουργοί Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης κ.α. που είχαν παραπεμφθεί από την Εξεταστική Επιτροπή;» αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως «δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία μακρά φιλολογική συζήτηση με συνέπεια να δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι οι πολιτικοί που εξετάστηκαν είναι αθώες περιστέρες. Φτάσαμε να ακούμε ότι για τις 23 προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι υπάλληλοι ως φυσικοί αυτουργοί διώκονται για κακούργημα, ο ηθικός αυτουργός των πράξεων τους δηλώνει ότι του καταλογίζονται πλημμελήματα».

Κατέληξε, δε, σημειώνοντας: «Μικρό το έργο της επιτροπής. Και... άσφαιρο. Γι’ αυτό και δεν θα υπέγραφα το πόρισμα. Όμως, ο κ. Γεωργιάδης με την αντιδημοκρατική στάση του, με... έπεισε για το αντίθετο. Ας τον μαζέψει ο Μητσοτάκης ή θα υποστεί και ο ίδιος την απαξία...»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος