Loading...
 Start Page
«Στρίβει» προς Περιφέρεια το ενδιαφέρον Νικολόπουλου ανακατεύοντας την τράπουλα- Εμπόδια στο φλερτ ΣΥΡΙΖΑ- Κατσιφάρα

Διάπλατα ανοικτό αφήνει το …παράθυρο της καθόδου του στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ο Νίκος Νικολόπουλος ανακατεύοντας την τράπουλα της αυτοδιοίκησης σε διαφορετικό «τραπέζι» από αυτό που θα τον περίμενε κανείς, μιας και άπαντες στοιχημάτιζαν ότι θα επιχειρήσει «ανακάτεμα» στα δημοτικά από τα οποία ποτέ δεν πήρε αποφασιστικά το βλέμμα του.

Η μετακύληση του ενδιαφέροντός του στην Περιφερειακή «σκηνή» μάλιστα, αναμένεται να προκαλέσει ανατροπές από το επικοινωνιακό σκέλος (στο οποίο είθισται να παίζει με άνεση έμπειρου …μπαλαδόρου), έως το καθαρά πολιτικό, με την διατάραξη ήδη εύθραυστων ισορροπιών που έχουν φόντο το σύστημα της απλής αναλογικής το οποίο αναμένεται να σκιτσάρει πολιτικές γραμμές σε νέο… καμβά.

“Οι περιφερειακές εκλογές, πέρα από αυτοδιοικητικές, έχουν και αναμφισβήτητο πολιτικό χαρακτήρα. Σε αντιδιαστολή με τον δήμαρχο, που οφείλει κυρίως να είναι ένας καλός “νοικοκύρης” και ένας άνθρωπος που θα ενώνει τους δημότες βάζοντας στην άκρη την πολιτική του ταυτότητα, ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό ον με παρεμβατικό ρόλο και λόγο στην κεντρική πολιτική σκηνή που θα προσφέρει όραμα, θα ανοίγει δρόμους, αλλά και θα συγκρούεται μετωπικά με την κεντρική εξουσία για τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας» δήλωσε στο «7Μ» ο βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε με επίθεση στον Απόστολο Κατσιφάρα, δίνοντας μια γεύση του τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που «κλειδώσει» η πρόθεσή του και γίνει υποψηφιότητα. «Ο νυν Περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, αποδεδειγμένα δεν είναι τέτοιος πολιτικός. Η Δυτική Ελλάδα εξακολουθεί να ξύνει τον πάτο επειδή έχει έναν περιφερειάρχη που καυχιέται ότι είναι… έντιμος τροχονόμος κονδυλίων και έργων. Και έτσι θα μείνει, εάν δεν αλλάξει περιφερειάρχη και νοοτροπία» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος αφήνοντας την είδηση για το τέλος.

«Σκεπτόμενος όλα αυτά λοιπόν, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στις περιφερειακές εκλογές, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να συντρέξουν και άλλες προϋποθέσεις που προς το παρόν δεν μπορεί να είναι βέβαιο εάν θα εκπληρωθούν ή όχι».

Ο Νίκος Νικολόπουλος επιχειρεί σύμφωνα με πληροφορίες επαφές με κομματικά στελέχη σε κεντρικό επίπεδο στοχεύοντας σε μια διευρυμένη στήριξη της υποψηφιότητάς του, εξ ου και οι προϋποθέσεις στις οποίες αναφέρεται.

Σε κάθε περίπτωση οι μέρες που ακολουθούν θα λειτουργήσουν περισσότερο διαφωτιστικά ως προς την υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει περιφερειακούς «κραδασμούς».

Το θολό τοπίο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει τους αμέσως επόμενους μήνες και δεν είναι άσχετο με τις πολιτικές ισορροπίες, τις συμμαχίες ή τα… διαζύγια που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και τα οποία δεν απηχούν πάντα τις διαθέσεις της κομματικής βάσης και των κατά τόπους στελεχών, που είθισται να κάνουν «παιχνίδι» στην αυτοδιοίκηση με τους δικούς τους όρους. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, η αυτοδιοίκηση ξεφεύγει συχνά από τα όρια της κομματικής αναφοράς, εγκυμονώντας εκπλήξεις, οι οποίες έχουν να κάνουν και με τη δυναμική των προσώπων αλλά και με τους εκλογικούς μηχανισμούς που τίθενται στην υπηρεσία τους.

 

Το «αίνιγμα» Κατσιφάρα

 

Το μεγάλο «αίνιγμα», είναι το τι θα πράξει ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η διάθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος, είναι πρόδηλη. Αυτό που βρίσκεται στην ομίχλη, είναι η κομματική υποστήριξη που θα του παρασχεθεί καθώς πέραν του «Κινήματος Αλλαγής», πολιτικού χώρου αναφοράς του κ. Κατσφάρα, όλες οι πληροφορίες θέλουν τον νυν περιφερειάρχη να βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά καιρούς ΜΜΕ των Αθηνών, και όχι μόνο, τον εμφανίζουν ως έχοντα «κλειδώσει» την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος το οποίο, όπως όλα δείχνουν, επιθυμεί συνεργασία με το «Κίνημα Αλλαγής», εξ ου και το ανοικτό φλερτ Τσίπρα στην Φώφη Γεννηματά.

Αυτή η εκδοχή, προκαλεί μια σειρά προβληματισμών στα στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής» στην Αχαΐα και τη δυτική Ελλάδα.

Εν αρχή, προβληματισμό σχετικά με την αναφορά μιας τέτοιας «συμμαχίας» σε πολιτικό επίπεδο. Για να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία, λένε στο «7Μ» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του «Κινήματος Αλλαγής», θα πρέπει να έχει προϋπάρξει συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο, κάτι που προς το παρόν κάθε άλλο παρά διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ακολούθως ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους συνεργασία στην περιφέρεια και όχι π.χ. στο Δήμο Πατρέων ή σε άλλους δήμους. Θα πρόκειται για πολιτική «διγλωσσία» που θα προκαλέσει σύγχυση. Δεν λείπουν και οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι αν στηριχθεί η υποψηφιότητα «Κινήματος» στην Περιφέρεια θα πρέπει να υπάρξει και τούμπαλιν στήριξη της υποψηφιότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο.

Στην Αχαΐα, ήδη στελέχη του «Κινήματος» έχουν τοποθετηθεί ανοικτά κατά μιας τέτοιας συνεργασίας τονίζοντας ότι το νεοσύστατο κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να προχωρήσει σε συνεργασίες και πρέπει να καταγράψει αυτόνομα τις δυνάμεις του αν θέλει να είναι ένα κόμμα με προοπτική.

Αυτό σημαίνει ότι ο Απόστολος Κατσιφάρας ίσως βρεθεί προ ενός διλήμματος χωρίς εύκολη απάντηση αν λάβουμε υπόψιν την επιδίωξη της νίκης που είναι εύλογη επιδίωξη για έναν διατελέσαντα Περιφερειάρχη.

Ο ίδιος κρατάει τους τόνους χαμηλά, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι το έργο του και όχι η σεναριολογία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι σε στάση αναμονής, καθώς είναι σαφές ότι οι όποιες τέτοιου είδους συνεργασίες θα πρέπει να απηχούν κεντρική πολιτική… εγγύτητα που προς στιγμήν δεν είναι ορατή σε ό,τι αφορά τα δύο κόμματα. Οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια άλλη υποψηφιότητα, η οποία και θα οδηγήσει σε νέες ανατροπές.

 

Η παράταξη Σώκου διεκδικεί στήριξη από το «Κίνημα»

Εν αναμονή των εξελίξεων πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ και το «Κίνημα Αλλαγής», είναι και οι παρατάξεις Σώκου και Χατζηλάμπρου. Κύκλοι περί τον πρώτο αναφέρουν ότι δεν έχει λόγο να μην θέσει υποψηφιότητα εκ νέου στις περιφερειακές εκλογές, ενώ πολλοί εκ των συνεργατών του, όπως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάχης και μέλος της Κ.Ε. του «Κινήματος Αλλαγής» Ανδρέας Κελεπούρης δηλώνουν ότι «ο κ. Κατσιφάρας θα πρέπει να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει, με ποιους συμφωνεί και με ποιους διαφωνεί», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει δυναμική διεκδίκηση της στήριξης του «Κινήματος» και από αυτή την πλευρά, η οποία, όπως λένε οι πληροφορίες, ετοιμάζει επίθεση στον Περιφερειάρχη για το φημολογούμενο φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ με επίκληση πολιτικής καθαρότητας ως προς τη δική της γραμμή. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε περίπτωση που ο κ. Σώκος δεν θέσει υποψηφιότητα, θα είναι ζωηρό το ενδιαφέρον του κ. Κελεπούρη να ηγηθεί του σχήματος.

 

Εν αναμονή η παράταξη Χατζηλάμπρου

Σε αναμονή και η παράταξη Χατζηλάμπρου, ο επικεφαλής της οποίας δεν έχει πλέον σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευελπιστεί στη δεξαμενή των δυσαρεστημένων από το κυβερνών κόμμα, με την υποστήριξη του οποίου είχε κατέλθει στις εκλογές προ του «διαζυγίου». Οι πληφορορίες άλλωστε λένε ότι ο κ. Χατζηλάμπρου θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

 

Ανεβάζει τους τόνους ο Κατσανιώτης

Η εκ νέου κάθοδος Κατσανιώτη στις περιφερειακές εκλογές θα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες του «7Μ» να θεωρείται σίγουρη. Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από την ένταση της αντιπολιτευτικής του ρητορικής, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, όσο και από τις τοποθετήσεις που πυκώνουν για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, γεωργικής παραγωγής και εξαγωγικής δραστηριότητας. Άλλωστε, όπως λένε στο «7Μ» κύκλοι της Ν.Δ. τα ποσοστά που κατέγραψε στις προηγούμενες εκλογές ήταν εντυπωσιακά με βάση την τότε πολιτική συγκυρία και την πολιτική ιδιοσυγκρασία των τριών νομών, καθώς έφτασε πολύ κοντά στο να πιεί... νερό, κάτι το οποίο προσδοκούν ότι μπορεί να συμβεί στην αναμέτρηση του 2019.

Ο κ. Κατσανιώτης αναμένεται να εντείνει ακόμη περισσότερο τον αντιπολιτευτικό... ήχο, εστιάζοντας όχι μόνο στην κριτική για το παραγόμενο έργο σε επίπεδο περιφέρειας, αλλά και στο πλησίασμα περιφερειάρχη και ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αποδίδει, όπως έχει φανεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις του, την κατ΄αυτόν ήπια στάση Κατσιφάρα σε επίπεδο κριτικής και διεκδίκησης.

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2019 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας