Loading...
 Start Page
ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη και συνεργασία στο «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» από τον Ν.Νικολόπουλο

Επίσκεψη και συνεργασία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Επίσκεψη στο «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο» πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος για να συγχαρεί το νέο Δ.Σ. με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα του ιδρύματος.

«Το έργο που επιτελεί το «Κωνσταντοπούλειο» είναι σπουδαίο και διαχρονικό και είναι αξιέπαινη η Διοίκησή του, γιατί εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και δυστυχώς χωρίς την αρωγή του Κράτους».

Με το ανωτέρω σχόλιο συνόδευσε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής τις εντυπώσεις του, που απορρέουν από την συζήτηση που είχε με το νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Αλέκο Ανδρουλιδάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος είπε: «Αισθάνομαι δέος που είμαι η συνέχεια των προ εμού Προέδρων, όπως Φραγκόπουλος, Κόλλας, Τριάντης, Σαμούρης, Γκόλας, Πραπόπουλος, Παπαγγελούτσος, Σινούρης, Δούκας, Λυμπέρης και Τουλιάτος. Και μεγάλη ευθύνη να με βαραίνει, προκειμένου να ανταποκριθώ στο θεάρεστο αυτό έργο της συνέχισης της λειτουργίας του Ιδρύματος μέσα σ΄αυτή την κακή οικονομική συγκυρία.

Ελπίζω η Διοικούσα Επιτροπή που ξεκινά με τη συμπαράσταση όλου του Προσωπικού, να βρει ανταπόκριση από την κοινωνία, για ένα ΄Ιδρυμα που υπενθυμίζω ότι βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, ετιμήθη με το Χρυσούν Σταυρόν του Τάγματος του Φοίνικος του Βασιλέως Παύλου και την ευλογία του Πατριάρχη Αθηναγόρα για την προσφορά φιλοξενίας στα άπορα και μοναχικά υπερήλικα άτομα της πόλης μας.

Ακολούθως, αναφερόμενος διεξοδικότερα στα προβλήματα του «Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου», ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Καλύτερα να μην χαρακτηρίσω την ασυνέπεια της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου, η οποία είχε υποσχεθεί έκτακτη ενίσχυση ύψους 40.000 ευρώ, αλλά έχει ξεχάσει μέχρι τώρα να την υλοποιήσει.

Εξάλλου, είναι δυσβάσταχτο το βάρος του ΕΝΦΙΑ, όταν αναφερόμαστε σε αναξιοποίητα, μη προσοδοφόρα ακίνητα του ιδρύματος και οφείλει επιτέλους η Κυβέρνηση να τα διαχωρίσει από τα εκμεταλλεύσιμα, για να απαλλαγούν από το άδικο χαράτσι».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας υποστήριξε:

«Δεν μπορεί να βλέπει μια Κυβέρνηση με μισό μάτι τα ευαγή ιδρύματα που αποδεδειγμένα αποτελούν τους στυλοβάτες του κοινωνικού κράτους και υποδείγματα της κοινωνικής προσφοράς στον τόπο. Το «Κωνσταντοπούλειο», λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στον ηρωισμό και την ευαισθησία των ανθρώπων του και την ολοπρόθυμη συνδρομή φιλάνθρωπων συμπατριωτών μας.

Η διακοπή της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των 280.000 ευρώ, κατά την περίοδο των μνημονιακών παγετώνων, αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία του, γι’ αυτό και η ελάχιστη οφειλή της Πολιτείας είναι να βρει αντισταθμιστικούς τρόπους στήριξης του Ιδρύματος. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι βουλευτικές κι άλλες παρεμβάσεις εκ μέρους μου για να μπορεί να στέκεται στα πόδια του το Ίδρυμα, που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την περηφάνια των γηρατειών».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2019 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας