Loading...
 Start Page
Χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης ο π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος

Το πρωί της χθεσινής Κυριακής Γ΄ των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ.κ. Βενεδίκτου (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, περιοχής Ιορδανίας) και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του οικείου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου, καθώς, και την συμμετοχή πολλών Ιερέων τόσο της Ι.Μ. Πατρών, όσο και άλλων Μητροπόλεων και χιλιάδων ευσεβών πιστών, που έσπευσαν να ασπασθούν τον Τίμιο Σταυρό του πολύτιμου αυτού θησαυρού της πίστεώς μας, το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και ως γνωστόν αυτές τις ημέρες ευλογεί με την παρουσία του την πόλη τού Πρωτοκλήτου των μαθητών Αγίου Ανδρέου.

 

Kατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου Ιερόθεου Ανδρουτσόπουλου. Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη.

 

Ο νεοχειροτονηθείς, με τον δικό του ξεχωριστό - γλαφυρό τρόπο περιέγραψε την γνωριμία του με τον Τριαδικό Θεό, ευχαριστώντας την οικογένειά του για την στήριξη, τους πρώτους πνευματικούς του αείμνηστο π. Χριστόδουλο Φάσσο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αναγνωστόπουλο.

 

Εξήρε την γνωριμία του με τον π. Γερβάσιο Παρακεντέ, ενώ λόγους αγαθούς απηύθυνε για τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γηροκομιτίσσης π. Συμεών Χατζή και την λοιπή Αδελφότητα. Ευγνωμόνως αναφέρθηκε στον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, στον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών, π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και για όλους όσοι διακονούν τα γραφεία της Ι.Μ. Πατρών.

 

Τέλος, αναφέρθηκε με θερμότητα λόγων στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τονίζοντας ότι εργάζεται με αγάπη, φόβο Θεού, έχοντας αίσθηση της Υψηλής του ευθύνης και ότι διαθέτει σπάνιο λειτουργικό ήθος.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε τον λόγο του Κυρίου «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον Σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι», ενώ, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο για την ευλογία που έδωσε, ώστε, να εορτάσουμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως με την παρουσία του Τιμίου Ξύλου. Όσο για τον νεοχειροτονηθέντα π. Ιερόθεο, μόνο λόγια αγαθά είχε να μεταφέρει στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος, προσέφερε ως ευλογία στον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικτο (συνοδεύει τον Τίμιο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα) ένα επιστήθιο εγκώλπιο.

 

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές Αχαΐας . Ανδρέας Κατσανιώτης και Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτευτής κ. Άγγελος Τσιγκρής, η αντιπεριφερειάρχης κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Δριβίλας, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαϊας κ. Θανάσης Ραυτακόπουλος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Βίβιαν Σαμούρη και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, ο εκ των ιδιοκτητών των S/M κ. Νικόλαος Αράπης, ο Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Λόης, ο νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος, ο Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος κ.α..

 

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Βενέδρικτος εχοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου και ωμίλησε στα πλήθη των προσκυνητών περί της «ομολογίας των πιστών ενώπιον των διωκτών της ευσεβούς και της Ορθοδόξου πίστεως».

 

Αξίζει να αναφερθεί, ο επόμενος Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος την επομένη Κυριακή 18 Μαρτίου Δ΄ των Νηστειών.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2018 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας