Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Βρείτε τρόπο να αποπληρωθούν τα δάνεια των κομμάτων!»

τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι :

 

«Ζούμε στην εποχή της ανυποληψίας των «καθεστωτικών» κομμάτων και το γεγονός αυτό έχει συμπαρασύρει στο ποτάμι της απαξίωσης όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι πολλοί οι λόγοι που τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας των προηγούμενων δεκαετιών μας έχουν οδηγήσει στη δυσάρεστη διαπίστωση ότι το Κράτος δικαίου έχει πάει περίπατο στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

 

Επαναλαμβάνω ότι είναι πολλοί οι λόγοι, αλλά δεν είναι της παρούσης η απαρίθμησή τους. Ένας, όμως, απ’ αυτούς τους λόγους αποτελεί το αντικείμενο της σημερινής κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου.

 

Διαβάστε επίσης: Κατρούγκαλος: «Αν ο Ερντογάν κάνει πιόνια τους Έλληνες στρατιωτικούς, θα το πληρώσει»

Πρόκειται, για τα δανεικά κι αγύριστα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που ενώ δανείστηκαν ένα «καράβι» ευρώ, σήμερα οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς σεβασμό και αποφεύγουν να γυρίσουν πίσω τα περίπου 280 εκατ. ευρώ που πήραν χαριστικά από τις συστημικές Τράπεζες. Ακόμα και από την Τράπεζα των Αγροτών».

 

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να τοποθετηθεί με σαφήνεια και ν΄ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, λέγοντας:

 

«Είμαστε εδώ σήμερα, κύριε Υπουργέ, για να μάθουμε εάν πράγματι εστάλη η δικογραφία των θαλασσοδανείων των κομμάτων από την Οικονομική εισαγγελία στη Βουλή και εάν επιτέλους κάτσουν στο σκαμνί να δικασθούν για την αμαρτωλή ιστορία των θαλασσοπνιγμένων κομμάτων και των γαλαντόμων τραπεζιτών, όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας Καλούδης.

 

Δεν αρκεί να αναρωτιόμαστε αν πληρώσουν ή αν καθίσουν στο σκαμνί. Αυτό το ζήτημα έχει προστακτικό χαρακτήρα. Εδώ και τώρα, όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, να πληρώσουν. Πότε και πώς, περιμένω να το πει ο κ. Υπουργός.

 

Ο κόσμος μάλλον δεν το ξέρει, ο κ. Υπουργός, όμως και πολλοί στην αίθουσα αυτή το γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει, ήδη άλλο ΑΦΜ και καρπώνεται τη κρατική επιχορήγηση. Και εμείς μένουμε άπραγοι… Κύριε Υπουργέ ποια είναι η βούληση της Κυβέρνησης; Θα αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία; Αντιλαμβάνεσθε ότι μπορεί σε λίγο το ίδιο κόλπο να το κάνει και ο Μητσοτάκης;».

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ανεξάρτητος βουλευτής, διερμηνεύοντας τη βούληση της κοινής γνώμης, υπογράμμισε:

 

«Συνεπώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ΠΡΩΤΟΝ, κάθε κατεργάρης στο σκαμνί του. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, τα δανεικά να γυρίσουν πίσω. ΤΡΙΤΟΝ, διαφάνεια και ισονομία και να μην επιστρατεύονται νέα ΑΦΜ. Έτσι, δεν ξεπλένονται τα κομματικά, οικονομικά εγκλήματα του παρελθόντος. Είναι, σε τελική ανάλυση, αδιανόητο να καρπώνονται την κρατική επιχορήγηση οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι μπαταχτσήδες από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και να αδικούνται τα κόμματα που δεν κουβαλάνε αμαρτίες».

 

Καταλήγοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος διατύπωσε ως εξής τα ερωτήματά του:

 

«Πείτε μας κ. Υπουργέ, Ολοκληρώθηκε η έρευνα; Υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής Υπουργών και στελεχών των κομμάτων που δεν επιστρέφουν τα δανεικά και δεν προσφέρουν ούτε εγγυήσεις, όπως κάνουν όλοι οι δανειολήπτες;»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2018 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας