Loading...
 Start Page
Απάντηση στο δημοσίευμα των «Σιδηροδρομικών Νέων» με τίτλο: «Απάντηση στον κ. Νίκο Νικολόπουλο από τον επιβλέπων Μηχανικό της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αντώνιο Ε. Γρατσία».

Αγαπητά μου «Σιδηροδρομικά Νέα»,

 

Αναφερόμενος στο παραπάνω δημοσίευμά σας, σας γνωρίζω τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, για το μεγάλο σκάνδαλο της σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ(Σήραγγα της Όθρυος), που ανέδειξε με «ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ»-καταπέλτη το 2012 ο πρώην Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής, έχω κάνει πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή, το σύνολο των οποίων δημοσιεύσατε στο φιλόξενο για σιδηροδρομικά θέματα site σας.

 

Ήταν λοιπόν εύλογο, όταν πληροφορήθηκα την έκδοση του Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ο Διευθυντής Έργου της αναδόχου εταιρείας και σαν ηθικός αυτουργός ο Πρόεδρος της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» των «εθνικών εργολάβων», να αισθανθώ «κοινοβουλευτικά» δικαιωμένος από αυτή την εξέλιξη και να εκδώσω ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρθηκα σε όλες τις πτυχές του σκανδάλου, κυρίως τις πολιτικές, καταγγέλλοντας τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις, που προσπάθησαν να συγκαλύψουν και να «ξεπλύνουν» το τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Δεν έκανα δε, σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητας, καμιά αναφορά στα ονόματα των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ που παραπέμπονται σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες, ακριβώς διότι στόχος μου αλλά και παράλληλα νόμιμο κοινοβουλευτικό δικαίωμά μου είναι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι βεβαίως η καθ’οιονδήποτε τρόπο τρώση της υπόληψης ενός εκάστου κατά τεκμήριο αθώου προσώπου.

Ως εκ τούτου, με έκπληξή μου διάβασα την επιστολή - απάντηση του κ. Γρατσία προς τον κ. Νίκο Νικολόπουλο με τίτλο "ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ", που δημοσιεύσατε.

Καταλαβαίνω τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο συντάκτης της μετά την έκδοση του Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, αλλά δεν καταλαβαίνω την ενέργειά του να σας στείλει την παραπάνω επιστολή, στην οποία αυτοαποκαλύπτεται σαν ένα από τα παραπεμπόμενα για κακουργήματα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και καταφεύγει σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ακόμη και απειλές, εναντίον μου, αν και σε καμιά από τις πολλές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, αλλά και στο παραπάνω δελτίο τύπου, δεν αναφέρθηκα προσωπικά σ’ αυτόν, ή σε οιονδήποτε άλλον.

Συνεπώς αγνοώ εντελώς τους λόγους και τα κίνητρα δυνάμει των οποίων ένα υπόδικο στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ καταφεύγει δημοσίως σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίον Βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος άσκησε απλά Κοινοβουλευτικό Έλεγχο προς τους αρμόδιους υπουργούς για ένα σκάνδαλο, που ανέδειξε, όχι ο Νικολόπουλος, αλλά ο πρώην Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής με την παραπάνω «ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ».

Αν και το δελτίο τύπου που δημοσιεύσατε δεν είχε καμιά αναφορά στο πρόσωπο του κ. Γρατσία, που να δικαιολογεί τη δημοσίευση της επιστολής του, κατανοώ τους λόγους που τη δημοσιεύσατε και γνωρίζω σε σας και στους αναγνώστες σας, ότι για όσα υβριστικά, συκοφαντικά και εν γένει προσβλητικά ψευδή γεγονότα αναφέρει εναντίον μου ο κ. Γρατσίας στην επιστολή του, έχω δώσει εντολή στον πληρεξούσιο Δικηγόρο μου όπως κληθεί να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καταλήγοντας, πληροφορώ τόσο τον κ. Γρατσία, όσο, και επ’ αφορμή της παρούσας, και αυτούς που ενοχλούνται από τις καταγγελίες που κάνω για τα σκάνδαλά τους, ότι ο Νικολόπουλος δεν τρομοκρατείται και όσοι προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν, θα έχουν την τύχη που είχε ο Μπόμπολας, όταν επιχείρησε με δημοσιεύματα στις εφημερίδες του να με τρομοκρατήσει, καταδικαζόμενος αμετακλήτως σε ποινή φυλακίσεως.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2018 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας