Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Θα ψηφίσω «όχι» στο «κουκούλωμα» των σκανδάλων στην Υγεία

«Δεν είμαι διατεθειμένος να σηκώσω το βάρος της κατηγορίας των πολιτών ότι όλοι οι βουλευτές είμαστε ίδιοι και ότι δεν βγάζουμε τα μάτια μας, μεταξύ μας. Δεσμεύομαι, λοιπόν, ότι θα ψηφίσω υπέρ της άρσης της ασυλίας συναδέλφων μου, ώστε να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη ν’ αθωώσει τους αθώους και να τιμωρήσει τα λαμόγια και τους ενόχους».
Στην ανωτέρω ξεκάθαρη δήλωση προέβη ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που σχετίζεται με σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπενθύμισε ότι αντικείμενο της έρευνας της Εξεταστικής ήταν παρανομίες στο χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας. Εκεί αποκαλύφθηκαν από έγγραφα και μάρτυρες  πολλά εγκλήματα, αυτεπάγγελτα μάλιστα διωκόμενα, για τα οποία εκφράζεται ο φόβος, ότι δεν θα περιέλθουν σε γνώση των εισαγγελικών αρχών για διάφορους λόγους.
Σε άλλη αποστροφή των δηλώσεών του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε ότι ερευνήθηκαν εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται με τρόπο που πρέπει να αξιολογηθεί ποινικά, στελέχη των δυο Κομμάτων που άσκησαν επί χρόνια κατά τρόπο ποινικώς ελεγχόμενη εξουσία και ήδη καταβάλλεται λυσσαλέα προσπάθεια να «κουκουλωθούν». Εμπλέκονται επίσης πανίσχυρα κυκλώματα του τραπεζικού και οικονομικού και ιατρικού κατεστημένου, τα οποία αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.
Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής διαχώρισε τη θέση του από την «πεπατημένη» νοοτροπία, που θέλει τις Εξεταστικές Επιτροπές να χαρακτηρίζονται «κολυμβήθρες του Σιλωάμ», λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πολύ συχνά, εμείς οι βουλευτές κατηγορούμαστε, όχι αδικαιολόγητα, από τους πολίτες, ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές, εν τέλει, μετατρέπονται σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για σοβαρά εγκλήματα, τα οποία αποκρύπτονται στα σκοτεινά γραφεία, όπου καταλήγουν και ενταφιάζονται χωρίς καμία αξιοποίηση, τα πρακτικά τους.
Η φράση «κάνετε μια τρύπα στο νερό» ή η φράση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», ακούγεται συχνά από τους πολίτες και δημοσιογράφους, ακόμα και πρώην δικαστικούς, όταν αναφέρονται στις Εξεταστικές Επιτροπές . Και δικαίως οργίζονται, αφού με διάφορα προσχήματα επιτυγχάνεται η ατιμωρησία των παραβατών, πολιτικών και πολιτών, παρά τα συγκεκριμένα στοιχεία που προκύπτουν.
Με την ψήφο μου, λοιπόν, δεν πρόκειται να συναινέσω σε οποιαδήποτε απόπειρα «κουκουλώματος»».
Ολοκληρώνοντας τη δήλωση, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:
! Λοιπόν, εγώ θα ψηφίσω την δυνατότητα η Δικαιοσύνη να αθωώσει όσους είναι αθώοι και να τιμωρήσει όσους είναι λαμόγια και ένοχοι.
Θα προτείνω δε, προς τους συναδέρφους μου βουλευτές του Κ. Μητσοτάκη και της Φ. Γεννηματά και εκείνοι να ψηφίσουν ακριβώς όπως και στην περίπτωση της μήνυσης σε βάρος μου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΣΠΕ) , όπου τότε είπαν να παραπεμφώ και η Δικαιοσύνη να αποφασίσει.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος