Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Η Ορθοδοξία δεν φοβάται την τρομοκρατία!

«Πολιτεία και Εκκλησία να περιφρουρήσουν τον κύριο Πυλώνα της υπόστασής μας».

 

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο κέντρο της Αθήνας, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες ώρες πριν ο αρχιτρομοκράτης Κουφοντίνας λάβει το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» του, μια ακόμη άδεια από της φυλακές, κάποιοι εκκολαπτόμενοι πιθανώς τρομοκράτες φρόντισαν να «χαιρετίσουν» το γεγονός με ένα «τυφλό χτύπημα» έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στην καρδιά της Αθήνας.

Όσο παραμένει θεσμικός ο «έρωτας» με την τρομοκρατία και την ανοχή, τόσο και θα πυκνώνουν τα σύννεφα της ασυδοσίας και της αναρχίας. Σήμερα, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα από καθαρή σύμπτωση. Όμως, τι εγγυάται την επόμενη φορά ότι η τύχη ευνοήσει πάλι τους πιθανούς ανθρώπινους στόχους και τους ανυποψίαστους πολίτες;

Για να μην υπάρξει επόμενη φορά, οφείλει η Πολιτεία να συγχρονιστεί με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας, που είναι μηδενική ανοχή στην όποιας μορφής τρομοκρατία και εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας. Συνάμα, οφείλει να αποδεχθεί επιτέλους ότι το Ελληνορθόδοξο συναίσθημά μας βάλλεται πανταχόθεν, συστηματικά και κατευθυνόμενα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου, ως στόχος τρομοκρατών, έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες παρόμοιες επιθέσεις τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κατά εκκλησιών και συμβόλων της Χριστιανοσύνης! Μόνο το 2017, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, η οποία υπογράφεται από τον κ. Γ. Καλαντζή, δέχθηκαν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και αλλοδαπούς 537 Ιεροί Ναοί της χώρας, με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες, λοστούς, σιδερόβεργες και άλλους τρόπους! Ακόμα και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών έγινε εντός εκκλησίας! Οι επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων θρησκευτικών δογμάτων σημείωσαν αύξηση κατά 157% σε σύγκριση με το 2016! Πρόκειται για επιθέσεις που κυρίως έγιναν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Αττική. Αλλά και στην Βιέννη «κτυπήθηκε» χθες χριστιανικός ναός από τρομοκράτες. Τι δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν; Είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι βάλλουν κατά του Χριστιανισμού και δη κατά της Ορθοδοξίας και της πατρίδας μας. Ποιους «περιθάλπτουν» άνευ κανόνων και ελέγχων η Ε.Ε. και Ελλάδα- και μην σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι είμαστε κάτα της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Υπέρ είμαστε, μόνο που αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα και ελεγχόμενα.

Εν κατακλείδι, διερωτώμαι: Στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας, η οποία στοχοποιεί πρώην Πρωθυπουργούς, άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ενημερωτικούς σταθμούς, δημόσια κτήρια, γιατί αποσιωπάται η αντίστοιχη στοχοποίηση της Χριστιανικής Θρησκείας και δη με καταιγιστικό τρόπο;

Η Ορθοδοξία είναι υπέρτατο, θεμελιώδες στοιχείο του Έθνους και Πολιτεία και Εκκλησία έχουν χρέος, πέρα από την καταδίκη της τρομοκρατίας, να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά, με ηθική, φιλοσοφική και εθνική πανοπλία την Ορθοδοξία, τον κύριο πυλώνα της υπόστασής μας»,.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος