Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 3531/20-11-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για ύποπτη αγορά ακινήτου ο Γιάννης Μυλόπουλος, που πάντα βρισκόταν στην αυλή της εξουσίας ως στέλεχος, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ

Το δόγμα «σεμνά και ταπεινά πάω με εκείνον που νικά» ακολουθεί με μεγάλη συνέπεια ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3, διαχρονικός πολιτευτής Θεσσαλονίκης και σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Τα πεπραγμένα του, κατά πληροφορίες, βρίσκονται εσχάτως στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Ο κ. Μυλόπουλος από τα φοιτητικά του χρόνια βρισκόταν πάντα στην αυλή της εξουσίας.

Το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις αυτό άρχισε να καταρρέει, μετά το 2011, μετακόμισε στη φιλόξενη αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννημένος το 1958, ήταν από τα φοιτητικά του χρόνια στα ηγετικά κλιμάκια της ΠΑΣΠ και ακολούθως του ΠΑΣΟΚ, προσεταιριζόμενος κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία αργότερα πολέμησε με σθένος. Μεταξύ αυτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Μυλόπουλος διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Παρά ταύτα, ουδέποτε εκλέχτηκε από τη βάση του κόμματος, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έκανε, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στη Βουλή.

Η πρόσφατη ποινική δίωξη του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε. και πρώην πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για υπόθεση αγοράς κτιρίου του πανεπιστημιακού ιδρύματος εγείρει σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά δέκα προσώπων, μεταξύ των οποίων ο κ. Μυλόπουλος και μέλη των πρυτανικών Αρχών του Αριστοτελείου.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά αγορά ακινήτου η οποία πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο και πληρώθηκε κατά 9 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από όσο εκτιμήθηκε αρχικά πως κοστίζει.

Μετά τη δημοσιοποίηση της άσκησης της ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μυλόπουλου, ζητήθηκε η παραίτησή του, από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μυλόπουλος απασχολεί την επικαιρότητα λόγω καταγγελιών για κακοδιαχείριση.

Από το 2011, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση κονδυλίων.

Ο κ. Μυλόπουλος, αν και πρύτανης, έγινε διάσημος όχι για τα επιστημονικά επιτεύγματά του και την άνοδο του ΑΠΘ στις διεθνείς λίστες των ΑΕΙ, με το τελευταίο να εξελίσσεται σε απέραντο σκουπιδότοπο, αλλά για τις προσωπικές του περιπέτειες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Και αυτό διότι υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων σε βάρος του για κακοδιαχείριση κονδυλίων, προβλήματα στη λειτουργία του Ιδρύματος, ταξίδια και δώρα κατά τη διάρκεια της πρυτανείας του τον έκαναν ευρύτερα γνωστό. Εκείνα που έμειναν στην Ιστορία είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή τουαλέτας στον όροφο της πρυτανείας έναντι 30.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, την οποία αρνήθηκε, το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει την προσωπική του γραμματέα με έξοδα του ΑΠΘ, κάτι που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, αλλά κυρίως η έγκριση δαπάνης για να δωριστεί ένα iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη από τον αντιπρύτανη Ι. Παντή.

Για το δώρο στην ηθοποιό δεν δόθηκαν ποτέ επαρκείς εξηγήσεις και η ευθύνη «φορτώθηκε» τελικά σε έναν υπάλληλο εταιρείας του ΑΠΘ, ο οποίος είχε απολυθεί.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Είναι ακριβή τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα;

2ον Εάν ναι, λόγω των φερόμενων δικαστικών εμπλοκών του, θα ζητήσετε την παραίτησή του κ. Μυλόπουλου από την προεδρία της «Αττικό Μετρό Α.Ε.»;

3ον Ποια η εξέλιξη της δικαστικής δίωξης για την αγορά κτιρίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν ήταν Πρύτανής του ο κ. Μυλόπουλος;

4ον Έχουν τελεσιδικήσει οι δικαστικές υποθέσεις του 2011, που αφορούν την περίοδο που ήταν Πρύτανης του ΑΠΘ ο κ. Μυλόπουλος;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος