Loading...
 Start Page

Α.Π. 2780/154/19-01-18

 

Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 

Στην αίθουσα του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έγινε η παραδοχή, ότι ο Όμιλος Καρούζου, διατηρούσε «μαύρο ταμείο».

Μάλιστα γίνεται μνεία για ένα ποσό της τάξης των 80εκ. ευρώ, που παραμένει άφαντη.

Καταγγέλεται, εξάλλου, ότι από 138 σκανδαλώδεις υποθέσεις, που αφορούν τον εν λόγω «αμαρτωλό όμιλο» στις αίθουσες του Δικαστηρίου έχουν φθάσει μόνο δύο.

Υπενθυμίζω, ότι η παρούσα είναι η τέταρτη στην σειρά κοινοβουλευτική μου παρέμβαση. Στις τρεις προηγούμενες (αρ. πρωτ. 3913/6.3.2017 – 5795/23.5.2017 – 275/9.10.2017) οι απαντήσεις κινούνταν ανάμεσα στην ασάφεια και την συσκότιση. Και όμως, τα ερωτήματα ήταν σαφή και συγκεκριμένα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Ας συγκριθούν οι απαντήσεις που δόθηκαν, από τους συνερωτώμενους Υπουργούς με όσα διαμείβονται τώρα στην αίθουσα του Δικαστηρίου…

Δυστυχώς προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, πως ούτε οι απαντήσεις είναι επαρκείς, ούτε οι ενέργειες των αρμοδίων αρχών οι ενδεδειγμένες, ώστε να αποκαλυφθούν σε όλο το εύρος τους τα σκάνδαλα, του «Ομίλου Καρούζος» που ζημίωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο!

Προπαντός όμως ακόμα η δήθεν Ανεξάρτητη, ΑΑΔΕ, ουδέν έπραξε για να βρει και να μπλοκάρει τα 80 εκ., κλεμμένα, και να γυρίσουν πίσω στα δημόσια Ταμεία.

Στο μεταξύ στην έγκριτη ηλεκτρονική εφημερίδα ntokoumenta.gr δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα και αναφέρεται στο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών, το οποίο έχει καταγραφεί στην κοινή γνώμη, ως σκάνδαλο "ΚΑΡΟΥΖΟΣ".

Παραθέτω αυτολεξεί την επιστολή του Ιωσήφ Λιβανού, προκειμένου να μην υπάρξει από κανέναν, κανενός είδους δικαιολογία, όπως «δεν γνωρίζω, δεν άκουσα, δεν είδα», γιατί μέχρι τώρα δυστυχώς, αυτό προέκυπτε από τις απαντήσεις των συναρμοδίων Υπουργών σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ

Ιωσήφ Λιβανού του Ρασάντ, μηνυτή και καταγγέλλοντος τωνα)Σκανδάλου ΚΑΡΟΥΖΟΥ και β) της υπόθεσης « ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ».

 

ΠΡΟΣ

Tον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Νίκο Βούτση,

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα,

Τον Υπουργό Οικονομικών, κ .Ευκλείδη Τσακαλώτο,

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή,

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης , Αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς κύριο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,

Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

Προς:

Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Πέππα,

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου,

Την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Προς:

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Αξιότιμοι κύριοι

Για πολλοστή φορά ,

Αναγκάζομαι να απευθυνθώ προς όλους και στον κάθε ένα ξεχωριστά σε αξίωμα και θέση που του παραχώρησε ο Λαός και η Πολιτεία ζητώντας την άμεση ενεργή παρέμβαση σας προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος, για την Προάσπιση των Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα δικαιώματα του Πολίτη όπως αυτά ρητά ορίζονται από τους Νόμους του Κράτους Δικαίου !!!

Ονομάζομαι Ιωσήφ Λιβανός και όπως σας είναι γνωστό είμαι ο καταγγέλλων - μηνυτής και βασικός μάρτυρας κατηγορίας του γνωστού σε όλους ως «Σκανδάλου Καρούζου» του μεγαλύτερου Οικονομικό -πολιτικού Σκανδάλου των τελευταίων 30 ετών που αφορά συνέργεια των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Καρούζου σε αξιόποινες εις βάρος του Κράτους ενέργειες με Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και Εισαγγελείς Δικαστές σε ρόλο ( Κουμπάρων ) και όχι μόνο με την εμπλοκή Τραπεζικών Ομίλων,offshore εταιρειών ,επίσης σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος φοροαποφυγή, μέγιστη φοροδιαφυγή, μίζες, ύποπτους θανάτους , εξοπλιστικά και δεκάδες άλλα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα σύμφωνα με τον Κ.Ποιν.Δικ.

Γνωρίζετε επίσης ότι επανειλημμένες αναφορές- καταγγελίες και αιτήματα μου , έχουν κοινοποιηθεί προς εσάς εξωδίκως από τον Μάρτιο 2017.

Για πολλοστή φορά σας υπενθυμίζω ότι όλα όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της εν εξελίξει δίκης « Καρούζου – Σκαφτούρα κ.λ.π. ) που διεξάγεται στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εντός και εκτός αιθούσης ( εντός δικαστικού μεγάρου ) επαλήθευσαν τα όσα από χρόνια καταγγελλόμενα μου.

Αν και έγιναν « φιλότιμες προσπάθειες» από ανθρώπους που κινούσαν τα νήματα και από τις μαριονέτες τους να υποβαθμίσουν το μέγεθος του Σκανδάλου αναφερόμενες δε οι μαριονέτες ότι επρόκειτο για «προσωπική διαφορά μεταξύ Λιβανού και Καρούζου!! Αφού με απείλησαν , με μήνυσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ( Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!!) τα οποία αυτά τα Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα οι μεγαλοπαράγοντες του Δημοσίου Βίου μου υπέγραφαν έγγραφα μεταμέλειας ενώπιον δικαστηρίων (δεν ήθελαν με τίποτε να ακουστούν σε δημόσιο ακροατήριο τα όσα είχα να καταθέσω!!!!)Κατάφεραν κάτι μοναδικό, κατάφεραν να αλληλοκαρφώνονται και τελικά να αποκαλύπτονται από μόνοι τους δικαιώνοντας με!!

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις ίδιες αυτές ερωτήσεις των κατηγορουμένων προς την Ταμία του δικού τους Ομίλου δια του στόματος του συνηγόρου τους( βασικού κατηγορούμενου Ιωάννη Καρούζου) Έγινε λοιπόν ερώτηση στο ακροατήριο δια του συνηγόρου του Ιωάννη Καρούζου για «κουτιά με γλυκά που είχαν διπλούς πάτους» τα οποία περιείχαν χρήματα και αποστέλλονταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και «σε άλλους..»

 

Αν δεν είναι μίζες και μαύρο χρήμα από μαύρη μεταξύ τους συνεργασία τότε τι είναι τα χρήματα αυτά (σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ) που στέλνονταν από τον όμιλο Καρούζου?

Ποιος είναι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,συγκεκριμένα αναφερόμενος δια στόματος Καρούζου (και όχι του Λιβανού!!!) πού τα παραλάμβανε και σε τι αντιστοιχούσαν? Αλλά για να το πει κάποιος έπρεπε να τον είχαν καλέσει οι Αρμόδιες Αρχές με τόσα στοιχεία που είχαν κατατεθεί !!!

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της δικαστικής αιθούσης για άλλη μια φορά δια του στόματος του συνηγόρου του βασικού κατηγορούμενου Ιωάννη Καρούζου με ερώτηση του προς μάρτυρα ,επιβεβαιώνονται οι από ετών καταγγελίες μου για σχέσεις του Ομίλου Καρούζου με Δικαστές και ιδιαίτερα με Εισαγγελέα Εφετών ( τον έτερο Κουμπάρο και ενορχηστρωτή μηνύσεων εκφοβισμού !!! σύμφωνα με γραπτές δηλώσεις του Ι. Καρούζου).

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι είναι γνωστό τοις πάσι ότι εγώ ήμουν παραλίγο «θύμα του παραδικαστικού». Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο Πειθαρχικό Τμήμα, όπου αναμένω κλήση να καταθέσω και να αποκαλύψω, και άπαντα αξίζουν διερεύνηση. Αλλά εγώ είμαι δευτερευούσης σημασίας μπροστά σε αυτό το σκάνδαλο που προσπαθούν όλοι να υποβιβάσουν !!!!!

 

Διότι το πρώτο θύμα είναι ο Ελληνικός Λαός .

Η επιβεβαίωση δε αυτή έρχεται δια της απαντήσεως της μάρτυρος ότι δηλαδή γνώριζε ότι είχαν σχέσεις τουλάχιστον με τον Καταγγελλόμενο από εμένα Κουμπάρο τους που ήταν Εισαγγελέας Εφετών.

Είχαν συγκεντρωθεί πολλά αρπακτικά πουλιά στον όμιλο Καρούζου !!!

Έτσι προκύπτει άλλο ένα θέμα ουσίας που ήδη είχα καταγγείλει από το 2010 και δεν έτυχε ορθής αξιολόγησης και συσχετισμού με τις συναφείς μηνυτήριες αναφορές-καταθέσεις μου αλλά και επιστολές μου ιδίου περιεχομένου προς τις αρμόδιες Αρχές και στην Ανώτατη Ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως ο Νόμος ορίζει και είναι το ορθό δια το ενιαίο της κρίσεως (υπάρχουν αποδεικτικά με πρωτόκολλα παραλαβής παράδοσης).Ειδικά δε σε τόσο σοβαρές για το Δημόσιο συμφέρον υποθέσεις.

Ως εκ τούτου η υπόθεση του Σκανδάλου Καρούζου τεχνηέντως υποβαθμίστηκε προφανώς εξυπηρετώντας άλλου είδους συμφέροντα τα οποία σίγουρα δεν ήταν προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος !!!

Ήδη έχω καταθέσει τον Ιούνιο 2017 πλήρη σειρά δικαστικών εγγράφων και αναφορών μου που αποδεικνύουν ότι το Σκάνδαλο Καρούζου είχε καταγγελθεί από το 2009 ενώπιον των Δικαστικών Αρχών…και όμως!! Αποσιωπήθηκε μετά από «παρεμβάσεις» που πρέπει να διερευνηθούν, εφόσον αυτές ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εγώ ο καταγγέλλων Ιωσήφ Λιβανός ήμουν και είμαι καθόλα αξιόπιστος και ενήργησα πάντα καθαρά , με γνώμονα πάντα το Δημόσιο συμφέρον και η απόδειξη αυτού έρχεται πάλι μέσα σε αυτές τις ίδιες τις δικαστικές αίθουσες που δικάζονται οι αναφερόμενοι από εμένα. Το τραγελαφικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν φιλότιμα να υποβαθμίσουν το Σκάνδαλο η επιβεβαίωση του μεγέθους του έρχεται και πάλι δια στόματος του συνηγόρου του Ιωάννη Καρούζου.

Σε ευθεία ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ιωάννη Καρούζου προς τον Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου Καρούζου και μάρτυρα του Δικαστηρίου κ Καραλή « Αν γνωρίζει που πήγαν τα 80.000.000 που λείπουν από τα Μαύρα ταμεία του Ομίλου και τι έγιναν ? »,η απάντηση του μάρτυρα ήταν «δεν γνωρίζω».

 

Δηλαδή ο Καρούζος δια στόματος του συνηγόρου του παραδέχεται :

Α) Μαύρα ταμεία στον όμιλο Καρούζου ,

Β) 80.000.000€ έλλειμα σήμερα από τα Μαύρα Ταμεία,

Γ)Αρα το μαύρο ταμείο έχει πολλαπλάσια ποσά απλά λείπουν 80.000.000€

Και ενώ ακούγονται σε δικαστική αίθουσα 80.000.000€ μαύρα ταμεία κανείς δεν αναρωτιέται, ποια μαύρα ταμεία !!!

 

Άραγε πόσο είναι το συνολικό ποσό που υπάρχει σε αυτά τα μαύρα ταμεία σήμερα ?

Που βρίσκονται αυτά τα χρήματα τα οποία κλάπηκαν από τον Ελληνικό Λαό?

Έχει ακόμη την διαχείριση ο Καρούζος, και σήμερα ακόμη μέσα από την φυλακή διαπίστωσε έλλειμμα 80.000.000 ευρώ ?

Έχει σχέση η διαχείριση αυτή με την δήλωση Καρούζου «μου πήραν τα χρήματα αναφερόμενος στην Σκαφτούρα και τους κρυφούς επενδυτές» ?

Τι σχέση έχουν τα μαύρα ταμεία με τα κουτιά με τους διπλούς πάτους «γλυκών »που πηγαινοέρχονταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας?

Τι έρευνες έγιναν σε αυτά τα μαύρα ταμεία από τις αρμόδιες αρχές ?

Αν δεν έγιναν τότε ποιος ευθύνεται ?

Μήπως ο κ. Διώτης, όντας χειριστής της υπόθεσης (μετά την κύριο Καπελέρη), καθώς απευθυνόμενος για το σχετικό θέμα στην Βουλή των Ελλήνων ψευδώς, διαμήνυσε ότι ουδέποτε του ανέφερα εμπλεκόμενους Πολιτικούς ?

Μήπως πρώην Υπουργός Οικονομικών και συνεργάτες του δεν παρέδωσαν ως όφειλαν 8 cd περιεχομένου αποκαλύψεων που αφορούσαν εργαλείο απόδειξης και μέσον διεκδίκησης τεράστιου όγκου οικονομικού Δημοσίου Συμφέροντος?

Ο κ. Καπελέρης όπου όταν κρινόταν η θέση του ανακοίνωνε σε σχετική Λίστα του το μέγα Σκάνδαλο Καρούζου ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα και μετά?

γιατί σιώπησε??!!

Εκτός αν η ευθύνη βαραίνει την Εισαγγελία Διαφθοράς και τις Αρμόδιες Οικονομικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες που έχασαν αποδεικτικό υλικό 91.334 σελίδων ?

Γεγονός είναι ότι όσο ο Ιωσήφ Λιβανός επιβεβαιώνεται, τόσο περισσότερο δέχεται τον πόλεμο εκείνων που έχουν συμφέροντα να μη αποκαλυφθεί η Αλήθεια !!!!

Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου(το έτος 2013)μετά από σχετική αναφορά μου είχε παρέμβει άμεσα και έτσι δεν πέτυχε τουλάχιστον το πρώτο εγκληματικό σχέδιο εξόντωσής μου από τα «κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής». Το ίδιο πιστεύω θα πράξει και ο σημερινός Πρόεδρος του Αρείου Πάγου καθώς έχει παρέμβει «για πλήρη διερεύνηση» μετά τις αναφορές μου.

Τα ανωτέρω αποδεικτικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν στον Τύπο από Δημοσιογράφους Δικαστικού Ρεπορτάζ των Έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι βρίσκονταν εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου τον Φεβρουάριο 2017, και αναρτήθηκαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αντίστοιχης ενημέρωσης.

 

Μετά λύπης μου όμως σας πληροφορώ μετά και την τελευταία έρευνα των Νομικών μου Συμβούλων καθώς και μετά την προφορική επιβεβαίωση που έλαβα και δια στόματος της κυρίας Εισαγγελέως Διαφθοράς κατά την τρίλεπτη συνάντηση (που δυστυχώς τόσος χρόνος μου δόθηκε μέσω της γραμματέως της!!)ότι δεν εκκρεμεί καμία άλλη δικογραφία για το Μέγα Σκάνδαλο Καρούζου !!!

Τα σοβαρότατα όμως στοιχεία που έχουν κατατεθεί αφορούν τις 138 υποθέσεις μέγιστης φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ομίλου Καρούζου και των εμπλεκομένων, και όχι μόνο δύο εξ αυτών, να εκδικάζονται ήτοι οι πιο «ανώδυνες», και σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιων. Προφανώς « κάτι…» έπρεπε να φτάσει σε Δικαστική Αίθουσα μετά την τόση δημοσιότητα του Σκανδάλου !!!!και… άρον, άρον για να κλείσουμε τα στόματα και την πληγή !!!

Η πληγή όμως που προσπάθησαν τόσο πολύ να κλείσουν, δεν κλείνει. Εφορμίζει από την ίδια την σήψη αυτών. Δημιουργούν οι ίδιοι, μικροβιακούς οργανισμούς και προσπαθώντας να επιβιώσουν, κατατρώγουν τις σάρκες τους λόγω της απληστίας τους, Ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής τους ! με αποτέλεσμα αν και πέρασαν πολλά χρόνια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! να επιβεβαιώνομαι.

Ήρθε όμως πλέον η ώρα να σπάσει αυτό το απόστημα χάριν της κάθαρσης που δικαιούται ο πολύπαθος Ελληνικός Λαός.

Ήρθε η ώρα να πεταχτούν οι βδέλλες από πάνω μας !!

Στην προαναφερόμενη δίκη του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καταθέτω ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας και σήμερα δια του στόματος των ίδιων αυτών των κατηγορουμένων ακούγονται αυτά, που αν και υπήρχαν εγγράφως, κάποιοι «υπηρετούντες την Δικαιοσύνη» ενδεχομένως λαμβάνοντας εντολές δεν ήθελαν ποτέ να φτάσουν στο ακροατήριο !!!

Εγώ ό ίδιος ο Ιωσήφ Λιβανός έχω παραδώσει στις Αρχές 91.334 σελίδες(μέρος αυτών αφορούν επίσημες λίστες-δημόσια έγγραφα) που αποδεικνύουν την «ενοχή» αυτών αλλά και των κρυφών «επενδυτών» για 138 υποθέσεις, αλλά μερίμνησαν κάποιοι επίορκοι δυστυχώς στις αίθουσες των Δικαστηρίων να φτάσουν μόνο οι δύο(2)και νομίζουν ότι θα θαφτούν οι υπόλοιπες που είναι και οι πιο σκοτεινές !!!

Αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς, και από την πρόταση της Οικονομικής Εισαγγελέως κυρίας Π. Παπανδρέου της 1-7-2013, κατόπιν των ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις 2 μηνυτήριες αναφορές μου ( 26-4-2010 και 30-5-2011) προς την Εισαγγελέα Εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ράικου, όπου στην σελίδα 111 αποφαίνεται ότι προκύπτουν ευθύνες και κατά των εμπλεκομένων Τραπεζικών Ιδρυμάτων στο Σκάνδαλο Καρούζου !!!

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η έρευνα της κ Παπανδρέου, με ιδιαίτερες επισημάνσεις και αιχμές. Αν συνεχιζόταν η έρευνα στην σωστή κατεύθυνση όπως ξεκίνησε κανονικά, θα αποδίδονταν οι δέουσες ευθύνες όπως αποδόθηκαν εξ αρχής και στους Τραπεζικούς Ομίλους και φυσικά θα άνοιγαν στόματα για Πολιτικές παρεμβάσεις !!!!!

 

Διότι κρούει η Εισαγγελέας κ Παπανδρέου τον κώδωνα του κινδύνου προς τις αρμόδιες αρχές στην 113 και 114 σελίδα του πορίσματος της όπως ακριβώς αναφέρει:

«Η υποδομή αυτή είναι βέβαιο από τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν , ότι εξακολουθεί να υφίσταται .Τα ανωτέρω , καθιστούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα όχι μόνο ύποπτα , από το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα διαπιστώσουν ότι τα συγκεντρωθέντα σε βάρος τους στοιχεία από την Δικαιοσύνη θα μπορούσαν να κριθούν ικανά να τους οδηγήσουν στη φυλακή , αλλά ύποπτα τέλεσης νέων εγκλημάτων ή παρέμβασης και αλλοίωσης της πραγματικής κατάστασης ( λ.χ, με την μετακίνηση χρηματικών ποσών την απόκρυψη και εν τέλει ,ανάσχεση του εκκρεμούς ελέγχου των δικαστικών και φορολογικών αρχών κ.λ.π ) Πράγμα πιθανολογούμενο και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τους αποδίδεται . Ενόψει δε του κύκλου των γνωριμιών και των σχέσεων που ανέπτυξαν τα παραπάνω πρόσωπα με υψηλόβαθμους παράγοντες της χώρας αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή ( δικηγόρους επιχειρηματίες κ.λ.π. ) Ικανά να συνδράμουν στην διακίνηση και απόκρυψη των χρηματικών ποσών ,τα οποία προφανώς τα έχουν ακόμη στην διάθεση τους τα μέλη της οργάνωσης σε τόπο και μορφή που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, κρίνεται δε ότι οι προαναφερόμενοι δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις διασυνδέσεις αυτές είτε προκειμένου να συσκοτίσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν τις έρευνες των Δικαστικών αρχών ……»

Προφανώς και τις χρησιμοποίησαν τις διασυνδέσεις τους και προφανώς έχουν τα Μαύρα χρήματα αυτά ,που εγώ έχω καταγγείλει !! ήτοι «Μαύρα ταμεία 80.000.000 ευρώ έλλειμα !!!

Εγώ ο καταγγέλλων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σύμφωνα με τις καταλογιστικές πράξεις αρχικώς ανέρχονταν σε 122.500.000€ και κατόπιν επιπλέον 460.000.000€

ωφέλησα το Ελληνικό δημόσιο συνολικά 622.500.000€, καθόσον έγιναν οι έλεγχοι και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα κατόπιν δικών μου καταγγελιών !!!

Ποιος δεν έπραξε το χρέος του , και δεν ζήτησε ποινική δίωξη ώστε για τις αξιόποινες πράξεις όπως προβλέπεται από τον Νόμο να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι?

Καλούμαι ως μάρτυρας να καταθέσω για σε μια υπόθεση που αφορά δις ευρώ αλλά η δίκη αφορά τα 31.500.000€ εξ αυτών ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!.

Μα!! τα κουτιά με τα γλυκά!! περιείχαν περισσότερα χρήματα από το ίδιο αυτό το κατηγορητήριο και δεν αναφέρονται πουθενά , παρά τα αποδεικτικά στοιχεία !!

Καλούμαι ως μάρτυρας να καταθέσω για ένα Σκάνδαλο 138 υποθέσεων ενώ δικάζονται μόνο οι 2 και μάλιστα μετά από 8 έτη!!

Ήδη έχουμε υποβάλει αιτήματα προς όλες τις Αρμόδιες Αρχές σχετικά με τα ανωτέρω χωρίς να λάβουμε τις προβλεπόμενες από τον Νόμο απαντήσεις, παρά μόνο κάποιες …που ουσιαστικά αφήνουν περισσότερες υπόνοιες για συγκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου.!!!!

Υποχρεούμαι δε κατά το νόμο να ορκιστώ να μην κρύψω την αλήθεια!!!

Μου επιβάλλεται όμως δια του χειρισμού της υπόθεσης να αποκρύψω την αλήθεια !! Καθόσον δεν έχουν συμπεριληφθεί ή έχουν εξαφανιστεί από τις δικογραφίες σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή των κατηγορουμένων κατά το περιεχόμενο τους και των επισυναπτόμενων αυτών σχετικών σημαντικών αποδεικτικών έγγραφων περί ενοχής αυτών που σίγουρα δεν έλαβε υπ’ όψη του το Συμβούλιο Εφετών όταν εξέδωσε το Παραπεμπτικό Βούλευμα 1372/2015».

 

Ο δημοσιογράφος φέρνει στο φως επιστολή ,προς θεσμικά όργανα του κράτους του βασικού μάρτυρα στην υπόθεση, ο οποίος καταγγέλλει ότι απειλείται η ζωή του και δεν αξιοποιούνται από τις αρχές τα απτά στοιχεία που δίνει με διευθύνσεις και ονόματα για εξωχώριες εταιρείες κλπ

Παλαιότερα σημαντικά ρεπορτάζ είχαν δημοσιευθεί για την υπόθεση αυτή σε πολλά ΜΜΕ.

Ο βασικός μάρτυρας Ιωσήφ Λιβανός στην μακροσκελή αυτή επιστολή του αποκαλύπτει ποσά, γεγονότα, αλλά και τον θάνατο του βασικού μάρτυρα Γκούβα σε τροχαίο.

Ρητά ο εν λόγω μάρτυρας παραπονείται ότι μένει απροστάτευτος σκόπιμα, ώστε να αποθαρρυνθεί να καταθέσει και επίσης για να μην εφαρμοσθεί στην περίπτωσή ο νόμος ,ο οποίος δίδει κίνητρα (οικονομικά, προστασία κλπ) σε όσους μάρτυρες καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία.

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

1) Εφαρμόσθηκε ο νόμος τον οποίο επικαλείται ο εν λόγω μάρτυρας;

2) Εάν δεν εφαρμόσθηκε με απόφαση ποιού αρμοδίου οργάνου ή προσώπου δεν εφαρμόσθηκε και με ποιά εισήγηση εφαρμόσθηκε η δεν εφαρμόσθηκε;

* Να καταθέσετε στη Βουλή την εισήγηση εφαρμογής ή μη εφαρμογής του σχετικού νόμου στην περίπτωση του Ιωσήφ Λιβανού στην υπόθεση Καρούζου;

3) Ήταν πράγματι μάρτυρας στην υπόθεση αυτή πολίτης, υπάλληλος του ζεύγους ή της επιχείρησης Καρούζου, με το όνομα Γκούβας και αν ναι είναι το ίδιο πρόσωπο που φέρεται ότι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα;

4) Σε κάθε περίπτωση καλείσθε να βεβαιώσετε τη Βουλή αν καλείται στη δίκη μάρτυρας με το όνομα Γκούβας και αν αυτός ο μάρτυρας βρίσκεται εν ζωή.

5) Σε περίπτωση διαπίστωσης θανάτου μάρτυρα με αυτό το όνομα καλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή επίσημα έγγραφα, με την αιτία θανάτου, τον τόπο θανάτου και κάθε σχετική πληροφορία ικανή να βοηθήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των συνθηκών απονομής Δικαιοσύνης σε μία υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο και οι αρμόδιοι υπουργοί υποσχέθηκαν πλήρες φως.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας