Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 2984/29-01-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Με πολυεπίπεδες και ραγδαίες εξελίξεις, ξεκινά η νέα χρονιά, για ένα από τα μεγάλα και φλέγοντα θέματα της Αιγιάλειας, όπως είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση από κινδύνους που διατρέχουν οικισμοί σε όλο το μήκος της, εξαιτίας τεχνικής φύσεως παραλείψεων στα μεγάλα έργα υποδομής.

Ο δήμος, έχοντας καταγράψει εδώ και μήνες, τα επίφοβα σημεία της περιοχής, από Αιγείρα μέχρι Παναγοπούλα, πέραν της λεπτομερούς ενημέρωσης του υπουργείου Υποδομών για ενεργοποίησή του, στην κατεύθυνση εκτέλεσης συμπληρωματικών έργων, τώρα αποκαλύπτεται πως θέλοντας να «καλύψει τα νώτα του», έχει διαβιβάσει σχετικό φάκελο και στη δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας Αιγίου Ροζαλία Λάλλη, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αρκέστηκε μόνο στην ενημέρωση για τα στοιχεία αυτοψιών μηχανικών του δήμου, αλλά αρχίζει έρευνα, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για τις «κακοτεχνίες» και κατά πόσο από αυτές είναι δυνατόν να προκύψει βλάβη σε περιουσίες ιδιωτών, δημοτικές ή δημόσιες υποδομές και προπαντός κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών, από πλημμύρες.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κ. Λάλλη να έχει ήδη απευθυνθεί στις κατασκευάστριες εταιρείες, του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Κορίνθου και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτου-Πατρών, καλώντας τους υπεύθυνους αυτών να προσέλθουν ενώπιόν της, ώστε να δώσουν απαντήσεις για όσα έχουν εντοπιστεί κι έτσι να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, άγνωστο ακόμα προς ποια κατεύθυνση. Μάλιστα, ο υπεύθυνος μιας εκ των δύο εταιρειών, αν και κλήθηκε από τη δικαστική λειτουργό «αμέλησε» να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα ν’ απειληθεί με βίαιη προσαγωγή.

Από δικαστικές πηγές, αλλά και γνώστες των παραπάνω στον δήμο, συνεκτιμάται ότι ο Ιανουάριος θα είναι μήνας εξελίξεων στο θέμα, αφού η δικαιοσύνη δρα πιο αποφασιστικά, μετά και την τραγωδία, από παρόμοιες παραλείψεις, στη Μάνδρα Αττικής.

Κομβικό σημείο θα είναι το κατά πόσο η εισαγγελική αρχή θα δεχθεί το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα των εργολάβων, ότι έχουν υλοποιήσει επακριβώς τις τεχνικές μελέτες των έργων και σε πολλά σημεία, όπου εντοπίζονται προβλήματα, αυτά είναι εκτός ορίων δράσης τους και εκτός απαλλοτριωμένων χώρων, στους οποίους αδυνατούν να επέμβουν.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

• Ανεξάρτητα από την αλληλοεπίρριψη ευθυνών, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος των πλημμυρών;

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική έρευνα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας