Loading...
 Start Page

Αρ. Πρωτ.  217 / 6 / 11-12-2018

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

 

Δεν άκουσα περιγραφές, μετά υπερβολών. Έζησα ο ίδιος την βαρβαρότητα του αστυνομικού και τρομοκρατικού  κράτους των Τιράνων  με την ευκαιρία της μετάβασης μου στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου για το μνημόσυνο του ηρωικού πατριώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Από το βράδυ της Παρασκευής  μέχρι τα χαράματα της επόμενης ημέρας, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, αλλά και δεκάδες άλλοι συμπατριώτες μας κληθήκαμε αναίτια να «ξεγυμνωθούμε», να ταπεινωθούμε και να «υποκλιθούμε» στον φασισμό των «πραιτοριανών» του Ράμα, που μόνη τους επιδίωξη ήταν η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, από κόμπλεξ, αχαριστία και μνησικακία απέναντι στην Ελλάδα, την χώρα που έχει περιθάλψει, φιλοξενήσει και ευεργετήσει 1.600.000 Αλβανούς, από τους 4.000.000 εν συνόλω! Κανείς δεν «γονάτισε» … όμως! Με πόνο ψυχής, κύριε Πρωθυπουργέ εισέπραξα τα στενάχωρα αισθήματα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.

Είναι απαράδεκτο να αφήνουμε ασύδοτη την Αλβανική κυβέρνηση να επιδεικνύει συμπεριφορά που δεν συνάδει με κράτος - μέλος της ΕΕ, όπως απέδειξε πρόσφατα και η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τα όσα επακολούθησαν  με την σορό του, την μη κατάθεση εισέτι του πορίσματος των Αλβανικών αρχών περί της δολοφονίας  και τα όσα επίσης βιώσαμε κατά το προσκύνημα στον ιερό τόπο της θυσίας του στους Βουλιαράτες και κατά σύμπτωση λίγες ημέρες πριν τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσετε κάθε διαπραγμάτευση που δίνει μηνύματα υποχωρήσεως από ελληνικής πλευράς. Πιστεύω ότι πρέπει να θυμίσετε στους Αλβανούς ότι είναι ακόμη εν ισχύ το πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο υπέγραψαν η χώρα τους και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής.

Να δηλώσετε ότι η Αλβανία δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια αν δεν σεβαστεί εμπράκτως τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Να υπογραμμίσετε, ότι θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Βόρειος Ήπειρος, διότι η Ήπειρος είναι μία ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά ενιαία περιοχή με ελληνικό πληθυσμό, η οποία διαιρέθηκε με τα σύνορα του 1913. Θέλουμε φιλικές σχέσεις, αλλά δεν απεμπολούμε την ελληνική ιστορία του βόρειου τμήματος της Ηπείρου. Άλλωστε, με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας η Αλβανία αναγνώρισε τους κατοίκους των νομών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς ως Ηπειρώτες.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

  1. Έστω και αργά, σαν εκδήλωση έμπρακτης συγνώμης της Πολιτείας, θα θυμίσετε, στον ομόλογο σας ότι είναι ακόμη εν ισχύ το πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο υπέγραψαν η χώρα τους και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής και θα αναλάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να γίνουν σεβαστά από τις Αλβανικές Αρχές τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα της αναγνωρισμένης διεθνώς Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που όμως συστηματικά καταπατώνται από την Αλβανία –και ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι πρωτοβουλίες;
  2. Για τα όσα συνέβησαν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, καθώς και των Ελλήνων της εθνικής μειονότητας, που ζουν στην Αλβανία, ποια είναι η ενημέρωση σας από την Πρέσβη μας στα Τίρανα κ. Ελένη Σουράνη και γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε κάθε διπλωματικό τρόπο για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας και γιατί παρά τα πρόσφατα πρωτοφανή γεγονότα, γιατί η Κυβέρνηση σας κ. Τσίπρα εξακολουθεί να μην μπλοκάρει τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ προς την χώρα αυτή, όπως έκαναν και οι προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας