Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 4159/10-12-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δριμύ «κατηγορώ» σε όσους αφή­νουν τον Ρουβί­κωνα και τα μέ­λη του να αλω­νίζουν ατιμώρητα εξαπο­λύει ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθη­κε το τελευταίο περιστατικό περισσής θρασύτητας της αναρχικής ομάδας, με μέλη της να ζητούν εξακρίβωση στοιχείων από τους ίδιους τους αστυνομικούς (!) στην περιοχή του Ζωγράφου.

«Σαν σωματείο Ειδικών Φρουρών φωνάζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για το "κράτος Εξαρχιστάν". Απο­τέλεσμα όλης αυτής της κα­τάστασης εί­ναι να δούμε πριν από λίγο καιρό ανθρώ­πους που μας παρουσιάστη­καν σαν Ρου­βίκωνας να κατεβαίνουν με όπλα και να είναι η πολιτοφυλακή των Εξαρχεί­ων. Δεν ίδρωσε το αυτί κα­νενός τότε. Οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Αυτοί που φταίνε εί­ναι πολύ ψηλά», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Το περιστατικό στου Ζωγρά­φου σημειώθηκε πρόσφατα, όταν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας, που βρίσκο­νταν έξω από το σπίτι ενός μέλους των αναρχικών, έγι­ναν αντιληπτοί.

Το μέλος του Ρουβίκω­να ειδοποίησε τους συντρό­φους του, οι οποίοι έσπευ­σαν στο σημείο και άρχισαν να ρωτούν τους αστυνομι­κούς τι έκαναν εκεί. Όπως φαίνεται από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότη­τας, αλλά και από την ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η αναρχική ομά­δα, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς αναγκάστη­κε να αποκαλύψει την ιδιό­τητα του και τους έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Μάλιστα, στο βίντεο ακού­γονται και οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τα μέλη της συλλογικότητας να ζητούν από τους αστυνομικούς να μεταβι­βάσουν στους προϊσταμέ­νους τους να μην έρχο­νται με πολιτικά ρούχα και να παρακολουθούν τα σπί­τια τους επειδή τα μέλη της συλλογικότητας πολ­λές φορές γίνονται στό­χοι ακροδεξι­ών επιθέσεων και μπορεί να συμβεί κανένα ατύχημα... «0 συνάδελφος μου επέδειξε την αστυνο­μική του ταυ­τότητα, αλλά δεν μπορού­σε ο ίδιος, έχοντας απένα­ντι 20 κουκουλοφόρους, να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η κατάντια και η κατάσταση που επικρατεί. 0 Ρουβίκωνας είναι πλέον κράτος εν κράτει» ανέφερε ο κ Μαυροειδάκος.

Μάλιστα, η αναρχική οργάνωση μετά το εν λό­γω περιστατικό ανάρτησε στο διαδίκτυο μια προκλη­τική ανακοίνωση προειδο­ποιώντας ότι στο εξής όποιο ατύχημα συμβεί θα βαρύνει το κράτος και την Ελληνι­κή Αστυνομία. «Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛ.ΑΣ., ότι εμείς έτσι θα συνεχίσου­με να πράττουμε. Και ξε­καθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες, θα βαρύνει την ΕΛ ΑΣ. και το κράτος».

 «ΔΙΑΣΗΜΟΣ» και στην Ευρώπη εί­ναι πλέον ο Ρουβίκωνας, καθώς ο «Economist» έκανε ειδική ανα­φορά στην αναρχική ομάδα που δι­αρκώς «προκαλεί σοβαρά προβλήμα­τα στην Αθήνα, αλλά παραμένει ατι­μώρητη».

Συγκεκριμένα, μέσα από τις σελί­δες του βρετανικού περιοδικού επι­σημαίνεται με νόημα το γεγονός ότι στη χώρα αποτελεί κοινό τόπο η θέ­ση -που αρκετοί υποστηρίζουν- ότι η ατιμωρησία των αναρχικών δεν προ­έρχεται από πουθενά αλλού, παρά μόνο από την επιθυμία-αγωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τη «ριζοσπαστική της ταυτότητα».

«Με βάση ένα κατειλημμένο σινεμά-μπαρ στην πλατεία Εξαρχείων ο Ρουβίκωνας ετοιμάζει επιθέσεις σε πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια και γραφεία πολυεθνικών εταιριών», ανέ­φερε χαρακτηριστικά ο «Economist», τονίζοντας ότι τα μέλη του συνήθως δεν συλλαμβάνονται, ενώ οι εισαγ­γελείς απορρίπτουν ης ενέργειές του ως «πολύ ασήμαντες». Έτσι αποφεύ­γεται τελικά μια ευρεία και εις βάθος δικαστική έρευνα, γεγονός που κατ' επέκταση ρεζιλεύει την Ελλάδα διεθνώς! Το βρετανικό περιοδικό δεν παραλείπει να σημειώσει ακόμη ότι ο Ρουβίκωνας έχει έναν μάλλον διαφορετικό τρόπο δράσης, σε σχέση με άλλες αναρχικές συλλογικότητες, οι οποίες προτιμούν  τις μολότοφ.

Ωστόσο αυτό δεν δίνει «συγχωροχάρτι» στην οργάνωση, καθώς θύ­ματα των επιθέσεών της δεν παρα­λείπουν να υπενθυμίσουν ης επιθέ­σεις με μπογιές κατά των πρεσβει­ών της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Τουρκίας, το σπάσιμο τζαμαριών στα γραφεία της Νovartis κά. Βαθύ­τερη ανησυχία όμως προκαλεί αυτό που πολλοί αναλυτές επισημαίνουν- το γεγονός ότι η οργάνωση αποτελεί «σχολείο» εκπαίδευσης εξτρεμιστών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως ισχυρίζονται, ότι μέλη του Ρουβίκωνα έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Με ποιο τρόπο θ΄αποτρέψετε κάθε νέο εξευτελισμό αστυνομικού οργάνου από μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας»;

2ον Ποιες πρωτοβουλίες θ’ αναλάβετε για να μην ρεζιλεύει διεθνώς την ΕΛ.ΑΣ και το Κράτος η εν λόγω αναρχική ομάδα;

 

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας