Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  4578 / 21-12-2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δυστυχώς και η φετινή χρονιά ολοκληρώνει τον κύκλο της, υπό την σκιά της υπογεννητικότητας.

Το δημογραφικό είναι πλέον ένα πρόβλημα που ρίχνει βαριά την σκιά του στην χώρα μας, μια χώρα με ολοένα μειούμενο πληθυσμό. 

Τα «καμπανάκια» του κινδύνου χτυπάνε εδώ και χρόνια και εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες τείνουμε να γίνουμε κουραστικοί, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που δεν βρίσκεται προ των πυλών, αλλά πλέον εντός των τειχών.

Αυτό το λέμε αυθαίρετα εμείς οι θιασώτες της Ελληνικής οικογένειας; Μήπως το δικετραγωδούν μαζί με εμάς μόνον οι όλο και λιγότεροι, κάτι σαν αξιοπερίεργο είδος, οι σύλλογοι των πολυτέκνων;

Το λέει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το λένε οι ψυχροί και αντικειμενικοί αριθμοί.

Το 2017 τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.

Οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553, σημειώνοντας μείωση 4.7%.

Ενώ στον αντίποδα οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4.8% φτάνοντας τους 124.501

Τι άλλο πρέπει να δουν αυτοί που άμεσα οφείλουν να δώσουν μεγάλη στήριξη και κίνητρα, ώστε μεσο-μακροπρόθεσμα να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό ισοζύγιο;

« Η επίλυση του δημογραφικού ίσως είναι η βέλτιστη λύση» είχε δηλώσει ο τότε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζ. Μπούζεκ, στη διάρκεια επίσκεψης του στην Ελλάδα, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Βαρυσήμαντη δήλωση που δεν απασχόλησε κανέναν.

Όσο « δεν αίρονται τα μέτρα σε βάρος των πολυτέκνων» έγραψε ο διακεκριμένος και κορυφαίος των Ελλήνων δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος, τόσο πρόκειται « για εμμονή σε απερίσκεπτα λάθη» (16-12-2012 εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ).

Επίσης ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος δήλωνε πέρυσι ενώπιον αντιπροσωπίας πολυτέκνων και της ΑΣΠΕ που τον επισκέφθηκαν: «Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο ενώπιον υμών αλλά γενικότερα, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους. H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια. Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».

Τέλος, η ΑΣΠΕ δια του Προέδρου της κ. Θεοτοκάτου κατά την φετινή γιορτή των πολυτέκνων ευχήθηκε λέγοντας:

«Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθούν τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα, προκειμένου ν΄ ανακοπεί ο κατήφορος των γεννήσεων και η πορεία του Έθνους προς την εξαφάνιση του και θα εξακολουθήσει αυτός ο γεωγραφικός χώρος που λέγεται Ελλάς να κατοικείται από Έλληνες και να κυβερνάται από Έλληνες».

Υπάρχουν προτάσεις. Η ΑΣΠΕ συνεχώς και αδιαλείπτως καταθέτει σοβαρές, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Άλλες με δημοσιονομικό κόστος και άλλες χωρίς καμία επιβάρυνση και κόστος.

Επειδή, το θέμα είναι εθνικό και άπτεται της επιβίωσης του Ελληνικού γένους, απαιτεί άμεσα γενναίες πολιτικές αποφάσεις πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.

Χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή… χτες για να μην γίνουν οι Έλληνες παρελθόν»!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1ον Συμφωνείτε ότι είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης η άμεση και παντί τρόπω ανατροπή αυτής της εφιαλτικής κατάστασης;

2ον Εφόσον συμφωνείτε, παρακαλείσθε να απαντήσετε γιατί δεν προχωράτε στην νομοθέτηση μέτρων που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος