Loading...
 Start Page
Τέσσερις "γαλάζιοι" διεκδικούν ρόλο αντι-Καρατζαφέρη! Αναβρασμός στα δεξιά της ΝΔ!

Εντείνονται οι διεργασίες στα δεξιά της ∆εξιάς για την αναπλήρωση του κενού που προκαλείται από την πτώση των ποσοστών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, την περιορισµένη εµβέλεια του Γιώργου Καρατζαφέρη και, φυσικά, από την αυξανόµενη δυσαρέσκεια του «παραταξιακού» ακροατηρίου της Ν.∆. για τις επιλογές της κυβερνητικής ηγεσίας.

Κάνοντας τις σχετικές προσθαφαιρέσεις, οι δηµοσκόποι εκτιµούν ότι το ποσοστό των ανένταχτων -δηλαδή των εκτός Ν.∆.- δεξιών ενδεχοµένως να υπερβαίνει ακόµη και το 25% στην παρούσα συγκυρία. Κι αυτό προκύπτει από τα χαµηλά µεγέθη της Ν.∆. στις τελευταίες εκλογές και σε όλες τις µετέπειτα µετρήσεις, τα ποσοστά της τάξης του 5% µε 7% που λαµβάνουν Χρυσή Αυγή και ΑΝ.ΕΛ. και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός σηµαντικού αριθµού όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ από αντίδραση.

Ηδη, όπως ανέφεραν πριν από δύο εβδοµάδες τα «Π», ο πρώην εισαγγελέας Ι. Σακκάς ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού φορέα, διοικούµενου «από πολίτες και όχι πολιτικούς», εισάγοντας στην Ελλάδα το λεγόµενο «κόµµα των δικαστών». Λέγεται ότι σ’ αυτό θα µετέχουν λειτουργοί, όπως ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, που εφάρµοσαν τακτική «καθαρών χεριών» σε µείζονες υποθέσεις οικονοµικών σκανδάλων. Οµοίως κινείται ο πρώην υπουργός Αµυνας και κορυφαίος στρατιωτικός παράγοντας Φραγκούλης Φράγκος, «στοχεύοντας» στους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικούς και απόστρατους των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Κατά καιρούς εµφανίζονται ως διεκδικητές του «ρόλου Καρατζαφέρη» και… όχι µόνο, αφού πλέον γίνεται λόγος για τετραπλάσια µεγέθη σε σχέση µε εκείνα στα οποία αρχικώς απευθυνόταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης, ο Νικήτας Κακλαµάνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και τελευταία ο Απόστολος Τζιτζικώστας, µετά την ευθεία αναφορά του στην «εγκληµατική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.∆., µε σοβαρή επαγγελµατική διαδροµή στη µάχιµη δικηγορία, δεξιό, ευφραδή πολιτικό λόγο, που σπάει κόκκαλα όταν µιλά για τα έργα και τις ηµέρες της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, ανέβηκε την «πολυκατοικία» σκαλί-σκαλί, από τα… ισόγειά της µέχρι τα ρετιρέ, ξεκινώντας από τη Νεολαία της Ν.∆. πριν από 32 χρόνια και καταλήγοντας πάλι στο «µαντρί» προ ενάµισι έτους. Κύριο πλεονέκτηµά του η πολυετής διαδροµή του στα έξω δεξιά της Ν.∆., κάτι που εκτίµησε στο ακέραιο ο κ. Καρατζαφέρης και χρησιµοποίησε, µεγεθύνοντας την εκλογική του επιρροή στις κάλπες του 2007 στο λεκανοπέδιο.

Οσον αφορά στον πρώην δήµαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαµάνη, η ιστορική διαδροµή του στη φιλελεύθερη παράταξη, που ξεκινά από τη Νεολαία της ΕΡΕ, ήταν ανέκαθεν συγκρουσιακή µε την εκάστοτε ηγεσία. Μόνο στον Κωνσταντίνο Καραµανλή δεν πρόλαβε να… γυρίσει κουβέντα, αφού στα χρόνια της µεταπολιτευτικής πρωθυπουργίας του ο κ. Κακλαµάνης συνδικαλιζόταν στον ιατρικό κλάδο.

Αντιδρούσε µε τον ήπιο λόγο του Γεωργίου Ράλλη, αλλά και µε ορισµένες ακραίες ενέργειες του κοµµατικού µηχανισµού επί των ηµερών του Ευάγγελου Αβέρωφ. Με τον Μητσοτάκη τσακώθηκε και προσχώρησε στην Πολιτική Ανοιξη. Με τον Εβερτ διατηρούσε σχέσεις αµφίσηµες, ενώ και µε τον Κώστα Καραµανλή συγκρούστηκε αρκετές φορές. Η δε πολυκύµαντη σχέση του µε τον Αντώνη Σαµαρά δεν χωρά παρερµηνείες για το επόµενο βήµα του «δηµάρχου» εκτός Ν.∆.

ΤΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η καραµανλική πτέρυγα αναζητεί -πλην του ίδιου του Κ. Καραµανλή- τον ρόλο της στην επόµενη ηµέρα της ∆εξιάς. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επιλέγει µεν τον δρόµο της σιωπής, αλλά ετοιµάζεται για το βήµα έκφρασης των δυσαρεστηµένων παραταξιακών ψηφοφόρων. Στο παιχνίδι µπήκε και ο νεαρός περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, έχοντας την αφανή συνδροµή του Παναγιώτη Ψωµιάδη και στελεχών του Γιώργου Καρατζαφέρη. Υπάρχουν κι άλλοι που ελπίζουν πως µπορούν να τα καταφέρουν, όµως περιµένουν το… ρεύµα.

Ανάµεσά τους, ο ∆άνης Τζαµτζής και ο Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ πανταχού παρών σε τέτοιες ζυµώσεις είναι ο αποχωρήσας από τη Ν.∆. Νίκος Νικολόπουλος. Ολοι τους απευθύνονται στη «λαϊκή ∆εξιά». Καίτοι διαθέτουν κοµµατική εµπειρία, παρακάµπτουν το γεγονός ότι στη συγκεκριµένη οµάδα απευθύνεται καθ’ όλη τη διαδροµή του ο Αντώνης Σαµαράς, που ακόµη και σήµερα συστήνεται σε πλήθος συνοµιλητών του ως «βουλευτής Μεσσηνίας»!

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η Ιστορία έχει δείξει ότι απαιτείται χρόνος για την εδραίωση ενός «λαϊκού δεξιού κόµµατος», που και πάλι θα έχει ηµεροµηνία λήξης. Ο Κωστής Στεφανόπουλος αποχώρησε από τη Ν.∆. το 1985 και κατάφερε τέσσερα χρόνια αργότερα να εκλέξει έναν βουλευτή και έναν ευρωβουλευτή. Ο ∆ηµήτρης Αβραµόπουλος έφτιαξε το ΚΕΠ το 2001 και το διέλυσε το επόµενο έτος. Ο Αντώνης Σαµαράς ίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη τον Ιούνιο του 1993, εξέλεξε 10 βουλευτές τέσσερις µήνες αργότερα κι έκτοτε δεν είχε άλλη κοινοβουλευτική παρουσία. Ο µόνος που τα κατάφερε για δύο θητείες (και µία ευρω-θητεία το 2004) ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που έφτιαξε τον ΛΑΟΣ µετά τις κάλπες του 2000, έµεινε οριακά εκτός Βουλής το 2004, µπήκε το 2007 και το 2009 έλαβε το µεγαλύτερο ποσοστό του, 5,6%.

Η σύγχυση του εκλογικού σώµατος, σε αυτή την αλλόκοτη πολιτική περίοδο, ευνοεί τέτοια εγχειρήµατα, αρκεί οι επικεφαλής τους να διαθέτουν στιβαρό δεξιό λόγο, άφθονο «αντιπαπανδρεϊσµό» και αντοχή για τα… πέτρινα χρόνια που µοιραία θα έλθουν όταν η συγκυρία θα κάνει τον κύκλο της.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος