Loading...
 Start Page
Κοινωνικά γενέθλια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Ξεκίνημα των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» υπό την προεδρία Κωστή Στεφανόπουλου
Κοινωνικά γενέθλια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Αυτό που δημοσιοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αντιρρίου, την ημέρα των έκτων γενεθλίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», αποτελεί μία πανελλαδική πρωτιά.

Σαράντα κοινωνικοί φορείς από την Αχαϊα και την Αιτωλοακαρνανία συσπειρώθηκαν με την παραίνεση και την οργανωτική-υλική υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., σε μία πλατφόρμα κοινής δράσης υπό την ονομασία Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Βάση για την εκκίνηση του εγχειρήματος αυτού, αποτέλεσε η παραδοχή πως η κρίση θα πλήξει πιο καίρια τους ασθενέστερους, δηλαδή όλους αυτούς που υπερασπίζονται ειδικοί θεσμοί και κινήσεις πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Παρά την περίοδο των διακοπών, η αίθουσα γέμισε από εκπροσώπους φορέων υπεράσπισης των ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, υποστήριξης ασθενών και εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ίσες ευκαιρίες στην παιδεία ατόμων που η αναπηρία ή οι κοινωνικές συνθήκες ωθούν συνήθως στο περιθώριο.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε στο πλέον υψηλό επίπεδο από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπανικόλα. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία και η στήριξη αθλητών με εγνωσμένη κοινωνική ευαισθησία όπως ο δις παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών σε πάγκο Νίκος Γκουντάνης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άλμα εις ύψος Αντωνία Στεργίου και η εκπρόσωπος της νταμπλούχου Ελλάδας γυναικείας ομάδας χειροσφαίρισης ΑΣΕ ΟΡΜΗ, Νάνσυ Σταθάκη.

Την αγάπη και το σεβασμό όλων των παρισταμένων απέσπασε για μία ακόμη φορά ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, που εμψύχωσε από το βήμα της εκδήλωσης τους αγωνιστές την κοινωνικής καθημερινότητας και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία να χτίσουν γέφυρες μεταξύ τους. Έτσι, εντελώς αυθόρμητα, κυκλοφόρησε μέσα στο χώρο η ιδέα να προταθεί στον κ. Στεφανόπουλο η τιμητική προεδρία των Πυλώνων Αλληλεγγύης, η οποία εντέλει διατυπώθηκε από τα χείλη ενός στελέχους του αναπηρικού κινήματος, συναντώντας τόσο το πάγκοινο χειροκρότημα όσο και την αποδοχή του άλλοτε πρώτου πολίτη, που δέχθηκε να γίνει ο «πρώτος πυλώνας αλληλεγγύης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Συντονιστική Επιτροπή της Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που αποτελείται από 4 εκπροσώπους φορέων της Αχαϊας, 4 της Αιτωλοακαρνανίας και έναν της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Ο λόγος δόθηκε ωστόσο σε όλους τους φορείς που θέλησαν να αυτοπαρουσιαστούν και να δηλώσουν την πίστη και την αισιοδοξία τους για το πείραμα των «Πυλώνων». Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη Συντονιστική Επιτροπή, εξέθεσε τα μέσα που η εταιρεία λόγω της κρίσης έχει διαθέσει στην κοινή προσπάθεια και αφορούν πόρους από την παραχώρηση της εμπορικής χρήσης της εικόνας της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, εργαλεία επικοινωνίας μεγάλης εμβέλειας και την ευαισθητοποίηση ιδρυμάτων που ανήκουν στους εταίρους της, με στόχο την κοινωνική ένταξη μέσω της εργασίας και της παιδείας. Ανακοίνωσε επίσης ότι η παραχωρησιούχος της Γέφυρας έχει προχωρήσει σημαντικά σε ένα κύκλο διεταιρικών επαφών με μεγάλες επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας, που έχουν δείξει ενδιαφέρον συνεισφοράς στην υπόθεση των Πυλώνων Αλληλεγγύης.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη της ημέρας προήλθε από την προσέλευση 3 φορέων που δεν συμμετείχαν στο ξεκίνημα της προσπάθειας και δήλωσαν την πρόθεσή τους να γίνουν και αυτοί μέλη.

Άμεση προτεραιότητα της νέας πλατφόρμας είναι η ολοκλήρωση - εντός του Σεπτεμβρίου - της καταγραφής των αναγκών όλων των φορέων, ώστε να αξιολογηθούν και να τεθούν σε σειρά κάλυψης, καθώς θα προχωρά εντός του φθινοπώρου η διαδικασία των συμφωνιών στήριξης με τους νέους συμμάχους, που θα τίθενται σταδιακά επισήμως στο πλευρό της ένωσης.

Η επόμενη και μαζικότερη εκδήλωση των Πυλώνων Αλληλεγγύης, για την οποία περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν εν καιρώ, προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου.

Εκτός του κ. Π. Παπανικόλα, τις εταιρικές οντότητες της Γέφυρας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση οι κκ. Νίκος Δούρος (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., Νίκος Χαρικιόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.), Γιάννης Φρέρης (Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) και Αρετή Σιώζου (Προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού). Η όλη οργάνωση υποστηρίχθηκε από το εντεταλμένο προσωπικό της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

Νίκος Νικολόπουλος: «Όσο και αν αναρωτιέμαι, δεν ξέρω ποια αξία μπορεί να έχει η πολιτική δραστηριότητα, αν δεν έχει ως επίκεντρο τη στήριξη του αδυνάτου. Σήμερα βρίσκομαι συνειδητά εδώ, γιατί με ξάφνιασε αφάνταστα η πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που στοχεύει στο να "εμψυχωθούν οι εμψυχωτές".

 

ΠΗΓΗ:

http://www.gefyra.gr/index.php?ID=FWkZ3E9Tv04QL4Yf&Rec_ID=556

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος