Loading...
 Start Page
«Αντίο» στον Ανδρέα Μολφέτα, από φορείς του Νομού και της πόλης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

«Μια εμβληματική φυσιογνωμία και μια χαρισματική προσωπικότητα του πατραϊκού μπάσκετ και κατ’ επέκταση και τους ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο Ανδρέας Μολφέτας υπήρξε από τους σημαντικότερους παράγοντες της ομάδας του Απόλλωνα Πατρών, υπηρετώντας την πιστά από τα ανοικτό γήπεδο στην οδό Ναυαρίνου μέχρι και στο κλειστό της Περιβόλας. Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή ως αθλητής τη δεκαετία του 1960, είχε διαλέξει μια μεγάλη θέση στην καρδιά του για την αγαπημένη του ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, από τη θέση του προέδρου. Ήταν αυτός που έκανε πράξη το όνειρο πολλών Πατρινών πως «ο Απόλλων είναι όλων» και ήταν εκ των εμπνευστών της δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης, στην οποία οι φίλαθλοι έγιναν μέτοχοι της αγαπημένης τους ομάδας. Στη μακρόχρονη πορεία του στον Απόλλωνα Πατρών, υπηρέτησε το μπάσκετ και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό με ήθος και πάθος και δίδαξε αξίες και αρχές. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Μολφέτα. Θα βρίσκεται πάντοτε στο μυαλό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

«Σήμερα το μπάσκετ της Πάτρας, αλλά και όλης της Ελλάδας, έχασε τον Ανδρέα Μολφέτα, έναν από τους πιο διακεκριμένους παράγοντες των τελευταίων ετών. Έχασε έναν ακάματο εργάτη του κι εγώ προσωπικά έχασα έναν καλό φίλο. Ο Ανδρέας Μολφέτας υπήρξε από τους στυλοβάτες Απόλλωνα, όντας παίκτης της ομάδας από μικρή ηλικία. Ηγετική μορφή του ιστορικού αθλητικού συλλόγου της Πάτρας, κατάφερε να τον αναγεννήσει και να τον επαναφέρει στα «σαλόνια» της Α1 του ελληνικού μπάσκετ, γεμίζοντας περηφάνια όλους τους Πατρινούς. Παράλληλα, υπήρξε ένας άριστος οικογενειάρχης και παραγωγικός επιχειρηματίας με ανησυχίες, αλλά και ένας από τους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης. Με ό,τι καταπιανόταν, το έκανε με ζέση, δίνοντας σε αυτό όλο του τον εαυτό. Έτσι θα θυμόμαστε όλοι τον Ανδρέα Μολφέτα, που σήμερα αποχαιρετούμε. Στην οικογένειά του και στους οικείους του, υποβάλλω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου»

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

«Ο θάνατος του Ανδρέα Μολφέτα, του δικού μας Αντρέα, βύθισε την κοινωνία της Πάτρας, την οικογένεια του Απόλλωνα αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, σε βαθιά θλίψη. Αποτίω φόρο τιμής στον Ανδρέα Μολφέτα που συνέγραψε μαζί με άλλους την ιστορία του αγαπημένου μας Απόλλωνα, από το ανοιχτό γήπεδο της Ναυαρίνου μέχρι το Παλατάκι του Γλαύκου, που βοήθησε καθοριστικά στην αναγέννησή του, και συνέβαλε στην ανάπτυξη γενικότερα του αθλήματος. Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα βαθύτατα συλλυπητήρια και θα είναι πάντα μαζί μας.»

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Ανδρέας Μολφέτας δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλη η Πάτρα και όλος ο κόσμος του μπάσκετ γνώριζε την ιστορία και την προσφορά του στο άθλημα. Όλοι ξέρουν πως υπήρξε, όχι απλά ο διαχρονικός υπηρέτης και ο σύγχρονος αναμορφωτής του Απόλλωνα Πατρών, αλλά και ένας από τους τελευταίους μεγάλους ρομαντικούς του αθλητισμού. Η απώλεια είναι μεγάλη, το κενό του δυσαναπλήρωτο. Η μνήμη του όμως θα είναι πάντοτε παρούσα και θα καθοδηγεί τα βήματα των συνεχιστών του έργου του. Και η ψυχή του θα αγαλλιάζει, παρακολουθώντας από τις εξέδρες του ουρανού τον αγαπημένο του Απόλλωνα να μεγαλουργεί και κυρίως, να συνεχίσει να αποτελεί την ομάδα –μοντέλο που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην άδολη αγάπη των φιλάθλων της Πάτρας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του Απόλλωνα».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ

«Το πατραϊκό μπάσκετ θρηνεί. Ο πρόωρος χαμός του αγαπητού μας Ανδρέα, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Υπηρέτησε από μικρός το μπάσκετ, συμμετέχοντας σε μια ομάδα, με λαμπρούς συμπαίκτες, που μεγαλούργησε. Ως πρόεδρος του Απόλλωνα, συνέδεσε το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, έχοντας τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην επάνοδο της, στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ανδρέας Μολφέτας, αφήνει κενό μεγάλο, καθώς λιγοστεύουν διαρκώς εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στο αθλητισμό και στις ομάδες τους. Είχε καταφέρει να είναι και δάσκαλος της αθλητικής παιδείας, δημιουργώντας και τις ακαδημίες του ιστορικού σωματείου της πόλης μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο εκλιπών υπήρξε από τους βασικούς στυλοβάτες για την επιστροφή του Απόλλωνα στα μεγάλα «σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ και την δημιουργία της μοναδικής αθλητικής εταιρείας λαϊκής βάσης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον Απόλλωνα αρχικά σαν παίκτης, αργότερα από τη θέση του προπονητή, και στη συνέχεια του διοικητικού παράγοντα και Προέδρου. Η προσφορά του στον Απόλλωνα και την αθλητική ιστορία της Πάτρας ήταν σημαντική. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Ανδρέα Μολφέτα και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος