Loading...
 Start Page
Πάτρα: Δηλώσεις για τον θάνατο του Α. Μολφέτα

Με δηλώσεις τους πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο του προέδρου του Απόλλωνα Πατρών, Ανδρέα Μολφέτα.

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ

Με αφορμή το θάνατο του προέδρου του Απόλλωνα Πατρών Ανδρέα Μολφέτα, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, δήλωσε:

«Σήμερα το μπάσκετ της Πάτρας, αλλά και όλης της Ελλάδας, έχασε τον Ανδρέα Μολφέτα, έναν από τους πιο διακεκριμένους παράγοντες των τελευταίων ετών. Έχασε έναν ακάματο εργάτη του κι εγώ προσωπικά έχασα έναν καλό φίλο. Ο Ανδρέας Μολφέτας υπήρξε από τους στυλοβάτες Απόλλωνα, όντας παίκτης της ομάδας από μικρή ηλικία.

Ηγετική μορφή του ιστορικού αθλητικού συλλόγου της Πάτρας, κατάφερε να τον αναγεννήσει και να τον επαναφέρει στα "σαλόνια" της Α1 του ελληνικού μπάσκετ, γεμίζοντας περηφάνια όλους τους Πατρινούς.

Παράλληλα, υπήρξε ένας άριστος οικογενειάρχης και παραγωγικός επιχειρηματίας με ανησυχίες, αλλά και ένας από τους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης. Με ό,τι καταπιανόταν, το έκανε με ζέση, δίνοντας σε αυτό όλο του τον εαυτό. Έτσι θα θυμόμαστε όλοι τον Ανδρέα Μολφέτα, που σήμερα αποχαιρετούμε.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, υποβάλλω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Νέα Πόλη» και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Κώστας Χριστόπουλος, εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Ανδρέα Μολφέτα. Ο εκλιπών υπήρξε από τους βασικούς στυλοβάτες για την επιστροφή του Απόλλωνα στα μεγάλα «σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ και την δημιουργία της μοναδικής αθλητικής εταιρείας λαϊκής βάσης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον Απόλλωνα αρχικά σαν παίκτης, αργότερα από τη θέση του προπονητή, και στη συνέχεια του διοικητικού παράγοντα και Προέδρου. Η προσφορά του στον Απόλλωνα και την αθλητική ιστορία της Πάτρας ήταν σημαντική.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Ανδρέα Μολφέτα και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ

ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΛΦΕΤΑ

Αγέρωχος και ακέραιος, θαρραλέος και χαμογελαστός, πεισματάρης και αλύγιστος σαν έφηβος αθλητής, μαχητής των στόχων του αλλά και των απόψεων του, εμβληματική φυσιογνωμία της αθλητικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας, παράγοντας του αθλητισμού με Πανελλήνια αναγνώριση, με προσωπικές αξίες απαράβατες! Αυτός ήταν στα δικά μου μάτια ο Ανδρέας Μολφέτας. Η απουσία του, θα κοστίσει πολύ στον Απόλλωνα και σε όλη την αθλητική οικογένεια. Το παράδειγμα του ωστόσο, θα παραμείνει στις συνειδήσεις όλων. Αθλητών, φιλάθλων, ολόκληρης της κοινωνίας.

Καλό ταξίδι!

Για την «Ανυπότακτη Πολιτεία»

Χρήστος Πατούχας

φίλαθλος

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πληροφορούμενος την απώλεια του προέδρου του Απόλλωνα Πατρών, Ανδρέα Μολφέτα, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Ο Ανδρέας Μολφέτας δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλη η Πάτρα και όλος ο κόσμος του μπάσκετ γνώριζε την ιστορία και την προσφορά του στο άθλημα. Όλοι ξέρουν πως υπήρξε, όχι απλά ο διαχρονικός υπηρέτης και ο σύγχρονος αναμορφωτής του Απόλλωνα Πατρών, αλλά και ένας από τους τελευταίους μεγάλους ρομαντικούς του αθλητισμού.

Η απώλεια είναι μεγάλη, το κενό του δυσαναπλήρωτο.

Η μνήμη του όμως θα είναι πάντοτε παρούσα και θα καθοδηγεί τα βήματα των συνεχιστών του έργου του.

Και η ψυχή του θα αγαλλιάζει, παρακολουθώντας από τις εξέδρες του ουρανού τον αγαπημένο του Απόλλωνα να μεγαλουργεί και κυρίως, να συνεχίσει να αποτελεί την ομάδα –μοντέλο που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην άδολη αγάπη των φιλάθλων της Πάτρας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του Απόλλωνα».

Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

«Ο θάνατος του Ανδρέα Μολφέτα, του δικού μας Αντρέα, βύθισε την κοινωνία της Πάτρας, την οικογένεια του Απόλλωνα αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, σε βαθιά θλίψη.

Αποτίω φόρο τιμής στον Ανδρέα Μολφέτα που συνέγραψε μαζί με άλλους την ιστορία του αγαπημένου μας Απόλλωνα, από το ανοιχτό γήπεδο της Ναυαρίνου μέχρι το Παλατάκι του Γλαύκου, που βοήθησε καθοριστικά στην αναγέννησή του, και συνέβαλε στην ανάπτυξη γενικότερα του αθλήματος.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα βαθύτατα συλλυπητήρια και θα είναι πάντα μαζί μας.»

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ

Ο Πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με την αναγγελία του θανάτου του Προέδρου της ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΕ και Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Ανδρέα Μολφέτα, εκφράζει τη βαθιά λύπη του και στην οικογένειά του θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια.

Το κενό που αφήνει πίσω του ο εκλιπών είναι δυσαναπλήρωτο και η προσφορά του στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ ανεκτίμητη. Χάθηκε ένας πρωτοπόρος παράγοντας που κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης και προσέφερε τα μέγιστα στο Αχαϊκό Μπάσκετ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ομόφωνα αποφασίζει:

• Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένειά του.

• Να παραστεί ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

• Να κατατεθεί. μετά από επιθυμία της οικογένειας, χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος αντί στεφάνου για την στήριξη του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» και του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα».

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ.

• Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Δ.Σ. Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το Δ.Σ. του Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Ανδρέα Μολφέτα.

Η απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ είναι μεγάλη καθώς ο εκλιπών ήταν από τους πιο αξιόλογους παράγοντες στο χώρο.

Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε :

1) Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στη κηδεία.

2) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

3) Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΩΝ.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος