Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος:«Το μέγα σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ και η ‘’χρυσή’’ κ. Σακελλαρίου με μηνιαίο μισθό 18.000 ευρώ!!!»

Το θέμα της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και τους σκανδάλου της «Πανγαία» φέρνει για μία ακόμη φορά στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

 

Ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων στην ερώτηση του στην Βουλή αλλά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων είπε τα εξής:

 

«Τελικά τι είναι αυτό που δεν πάει καλά με τη διοίκηση (κόστους 3.127.000 ευρώ) τουΤαμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;

 

Ο ευρωβόρος θεσμός που διαμορφώθηκε για να «διαχειριστεί» την ανακεφαλαιοποίησηκαι το μέλλον των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και κυρίως να διαχειριστεί τα περισσότερα από 40 δις δημόσιου χρήματος που τοποθετήθηκαν σε αυτές, δείχνει να παραπαίει.

 

Συνολικά η ηγεσία και τα μέλη του ΤΧΣ θα αμειφθούν συνολικά για τα 4,5 χρόνια της θητείας τους με το αστρονομικό ποσό των 3.127.000 ευρώ.

 

Προκλητικά ποσά σε μια περίοδο που ακόμα και ο μισθός του κεντρικού τραπεζίτηΓιώργου Προβόπουλου προσαρμόστηκε στα 7.000 ευρώ αλλά ακόμα και τουπρωθυπουργού και ωχριούν μπροστά στις 18.000 ευρώ που λαμβάνει ως μηνιάτικο η κυρία Σακελαρίου για τη θέση του συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής.

 

Το «πήγαινε-έλα» της υποβολής παραιτήσεων του κ. Μπερούτσου από το ΤΧΣ έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούν με την έγκριση του deal για την Πανγαία, που ήταν στην ατζέντα του ΤΧΣ την ιδία ημέρα…Έτσι άρχισε το επικοινωνιακό «πανηγύρι».

 

Κάποιοι φρόντισαν να θυμίσουν ότι ο Μπερούτσος ζει και εργάζεται μόνιμα εκτός Ελλάδας , γεγονός που δημιούργησε δυσχέρειες στην παρουσία του στο Γενικό Συμβούλιο. Βρήκαν επίσης ασυμβίβαστο, καθώς είναι μέτοχος και μέλος της διοίκησης της εταιρείας διαχείρισης των ιδιωτικών κεφαλαίων One Point Capital Management καιNavigos Capital Management, με κύριο αντικείμενο τη ναυτιλία.

 

Όμως το βιογραφικό του Μπερούτσου ήταν από την αρχή γνωστό και με αυτό πήρε τη θέση στο ΤΧΣ.

 

Έτσι «βγήκε» ότι ο Μπερούτσος παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με το ντιλ για την Πανγαία.

 

Επίσημα η Invel θα εξαγοράσει από την Εθνική το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία και στη συνέχεια θα γίνει αύξηση σε είδος, που θα καλυφθεί από την Invel και την Εθνική με εισφορά ακινήτων.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, η Invel θα κατέχει περίπου το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία, αλλά η διοίκηση θα ασκείται από την ΕΤΕ.

 

 

Επειδή η ΕΤΕ την ώρα που δεν δίνει σεντ στους Έλληνες επιχειρηματίες προτίθεται να δανείσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετς, ώστε να αγοράσει τη θυγατρική ακινήτων της ΕΤΕ Πανγαία και να σώσει την Εθνική!!!

 

Επειδή σήμερα λίγοι θυμούνται ότι για το πάρτη των διορισμών των ημετέρων στο ΤΧΣ ο υπουργός Οικονομίας κος Ι. Στουρνάρας δήλωνε ότι «έφριττε» και πως του επιβλήθηκε να βάλει την υπογραφή του στο ΦΕΚ των διορισμών, ενώ λίγοι τον είδαν να παραθέτει δείπνο εκείνες τις ημέρες στην Αναστασία Σακελαρίου στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και ακόμη πιο λίγοι τον είδαν να συμφωνεί με το deal της Εθνικής για την Πανγαία, την οποία έστειλε «πακέτο» στη διοίκηση Τουρκολιάπου ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού συμφώνησε και έβαλε τα δικά του παπαγαλάκια να λένε πόσο επικερδές είναι».

 

Και κατέληξε τονίζοντας:

 

«Μετά από όλα αυτά προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα που απαιτούν άμεσης απάντησης από τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς:

 

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε να απαντήσετε:

 

Μήπως πρόκειται για έναν θεσμό που στήθηκε στο πόδι, με σημαντικά κενά στις διαδικασίες και τη λειτουργία του;

Μήπως στελεχώθηκε από πρόσωπα που δεν είχαν (και δεν έχουν) επάρκεια για την αποστολή που τους ανατέθηκε ή και τα βιογραφικά τους παρουσιάζουν συγκρούσεις συμφερόντων;

Μήπως υπάρχουν χοντρές πιέσεις και παιχνίδια γύρω από το πώς θα ελιχθούν οι τράπεζες, σε ποιους θα πουλήσουν τα «ασημικά» τους και ποιος θα ασκεί πραγματικά τον έλεγχο τους και η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μας κρατάει στο σκοτάδι;

Με βάση ποια κριτήρια εγκρίνεται η τερατώδης για ελληνικά δεδομένα δανειοδότηση του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου, έτσι ώστε να την επεκτείνουμε και σε Έλληνες επιχειρηματίες;

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας