Loading...
 Start Page
Κρίσιμα ερωτήματα για τον Δημήτρη Κοντομηνά

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατέθεσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, η οποία αφορά στην κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 77 εκατ. ευρώ του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

 

Με ποια αιτιολογία καθυστέρησε η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους, κυρίως από τον προϊστάμενο της Δ’ ΔΟΥ, Αθανάσιο Στάμο, εφοριακό ΠΕ/Β, και την υποδιευθύντρια, Δήμητρα Τριανταφύλλου, εφοριακό ΠΕ/Β; Ο ισχυρισμός των ανωτέρω εφοριακών ότι «την προτεραιότητα των ελέγχων προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)» δεν είναι δυνατόν να ευσταθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ύψους 77.000.000 ευρώ για τις οποίες ο προϊστάμενος της ΓΓΔΕ επέλεξε να μην ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

 

Έχει εξεταστεί από τους παραπάνω προϊσταμένους της Δ’ ΔΟΥ ο κίνδυνος παραγραφής τόσον αστικής μορφής όσον και ποινικής τοιαύτης, εξ αιτίας της καθυστέρησής τους να περατώσουν τον έλεγχο, αν διαπιστωθεί δόλος στις παραπάνω ενέργειες του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ώστε με τα παραπάνω τεχνάσματα να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο;

 

Οι έλεγχοι της Δ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ποσό άνω των 75.000.000€ καταλογίστηκε στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Κοντομηνά Δημήτρη, από την Δ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

 

Τον Οκτώβριο τον 2016, έβδομο χρόνο , μετά την έναρξη τον ελέγχου από την Δ’ ΔΟΥ εκδόθηκαν και τον Νοέμβριο επιδόθηκαν «οι προσωρινές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου δωρεάς» και τα «Σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου» για τους τέσσερεις (4) μετόχους της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης (ΑΔΤ).

Οι καταλογισθέντες φόροι δωρεάς ανέρχονταν συνολικά σε ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ.

Την 26-11-2016 κατετέθησαν στη Βουλή οι υπ. αρ.1487/25-11-2016, 1488/25-11-2016 και 1489/25-11-2016 ερωτήσεις του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για να γνωστοποιηθούν:

α) οι αιτιολογίες καθυστέρησης της έκδοσης των Σημειωμάτων Διαπιστώσεων Ελέγχου από την Δ’ ΔΟΥ, και

 

β) αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων λόγω καθυστέρησης.

 

Την 2-12-2016 κατετέθη νέα ερώτηση του παραπάνω βουλευτή με αρ. 1695/2-12-­2016 για να γνωστοποιηθεί αν έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Οικονομικών οι ενέργειες για Οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου.

Τον Φεβρουάριο 2017 οι μέτοχοι της ΑΔΤ, εις βάρος των οποίων καταλογίσθηκαν φόροι 77 εκατ. ευρώ περίπου, με εξώδικη δήλωσή τους ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων της Δ’ ΔΟΥ με την κατηγορία ότι διέρρευσαν προς εμένα τα στοιχεία τον ελέγχου!!!

Τελικά, τον Αύγουστο τον 2017 επιτέλους επιδόθηκαν τα οριστικά Σημειώματα Ελέγχου, και

Τον Σεπτέμβριο τον 2017 οι φοροδιαφεύγοντες (προφανώς για λογαριασμό του κ. Δημήτρη Κοντομηνά) τέσσερεις μέτοχοι κατέθεσαν ενδικοφανή προσφυγή που βρίσκεται προς εξέταση στην αρμόδια Δ/νση της ΑΑΔΕ για επίλυση διαφορών.

Οι ερωτήσεις Νικολόπουλου

 

Με τις ερωτήσεις αυτές ετέθησαν ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών:

 

α) Για το ποιες εντολές δόθηκαν για διερεύνηση των αιτίων της καθυστέρησης.

 

β) Ποιο είναι το τελικά καταλογισθέν ποσό.

 

γ) Αν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και πότε θα περάσουν από το ταμείο τον κράτους οι φοροφυγάδες.

 

Οι απαντήσεις της υφυπουργού Οικονομικών

 

Η υφυπουργός κ. Παπανάτσιου την 27-9-2017, και ενώ είχε ήδη κατατεθεί η ενδικοφανής προσφυγή, αντί να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή απλά διαβίβασε τις αοριστόλογες επιστολές της ΑΑΔΕ χωρίς καμμιά απάντηση για την «ταμπακέρα» της υπόθεσης, τα πραγματικά στοιχεία της οποίας και πάλι επιμελώς συγκαλύπτονται μέχρι και την τελική απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών που έχει προθεσμία έκδοσης ή μη έκδοσης απόφασης έως τον Ιανουάριο 2018.

 

Ερώτηση – φωτιά

 

Προκειμένου να προσφύγουν στην Επιτροπή οι φοροφυγάδες κατέβαλαν το προβλεπόμενο από τον νόμο ποσό του 50%x77 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37,5 εκατ. ευρώ, ή όχι;

 

Αν όχι, με τι αιτιολογικό η ΑΑΔΕ εξετάζει την ενδικοφανή προσφυγή;

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος