Loading...
 Start Page
O Aντώνης, ο Νίκος και το «πάρτι της ασυδοσίας»

Το ’πε και το ’κανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ν. Νικολόπυλος: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου της ΕΕΕΠ, Αντ. Στεργιώτη, ζητώντας να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, με αιχμή της μήνυσής του την έρευνα για δύο στοιχηματικές εταιρείες που δεν έπρεπε να έχουν αδειοδοτηθεί

 

Πριν από περίπου ένα μήνα, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα VLTs στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Νίκος Νικολόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρώην προέδρου της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεργιώτη. Τότε είχε καταγγείλει στην Επιτροπή ότι τουλάχιστον δύο στοιχηματικές, υπό την συγκάλυψη του πρώην επικεφαλής της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεργιώτη, αντί να κλείσουν και να μπουν οριστικά και αμετάκλητα στην «μαύρη λίστα» μαζί με εκατοντάδες άλλες παράνομες, λειτουργούσαν κανονικά… και με το «παράθυρο» του ελεγκτή.

 

Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Στεργιώτη τον είχε ρωτήσει: «Είναι αλήθεια ότι στα χέρια σας, κ. Στεργιώτη, είχατε πορίσματα των ελέγχων, τουλάχιστον για δύο εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος, σύμφωνα και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με δημοσιεύματα της εποχής; Θα καταθέσω, κύριε Πρόεδρε, τα δημοσιεύματα, που έλεγαν ότι δεν έπρεπε αυτές να έχουν αδειοδοτηθεί και παραβίαζαν τον νόμο. Εάν όντως τα είχατε αυτά και δεν πράξατε τα δέοντα, δεν σας έχει καλέσει ακόμα εσάς εισαγγελέας, ή σας έχει καλέσει;»

 

Και φυσικά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

 

Ο Αχαιός πολιτικός προέβη σε αυτήν την ενέργεια, ζητώντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί επιλήψιμες και αξιόποινες πράξεις από τον κ. Στεργιώτη κατά την διάρκεια της προεδρίας του στην ΕΕΕΠ, καθώς και εάν κατά την θητεία του υπήρξαν παραλείψεις που ζημίωσαν το Δημόσιο, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση του παράνομου τζόγου.

 

«Το πάρτι της ασυδοσίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα κράτησε πολλά χρόνια. Και στοίχισε πάρα πολλά στην χώρα και στους πολίτες της, γεμίζοντας μόνο τις τσέπες λίγων αετονύχηδων. Είναι η ώρα αυτό το πάρτι να λάβει τέλος». Αυτό δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

 

Κι όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αχαιού βουλευτή, ο κ. Νικολόπουλος είναι αποφασισμένος να συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις την πολιτεία, η οποία επιχειρεί με θεσμικό τρόπο να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό κάθε ένδειξη παρανομίας πρέπει να οδηγείται στην Δικαιοσύνη, αφενός μεν για να σταματήσει η κερδοσκοπία, αφετέρου δε για να τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι.

 

Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος δεν κουράζεται να λέει στους συνομιλητές του ότι «κινούμαι εδώ και χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθώντας να μπει φως αλήθειας και δικαιοσύνης σε κάθε σκοτεινή περίπτωση».

 

Όσο για την περίπτωση για την οποία κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Νικολόπουλος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ήταν ξεκάθαρος: «Η περίπτωση με τον κ. Στεργιώτη αφορά την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στην έγκριση και λειτουργία των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων τού ΟΠΑΠ και η οποία, όπως αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής κατά του παράνομου τζόγου, οφειλόταν μάλλον σε συγκεκριμένο πολιτικό και ίσως οικονομικό σχέδιο, που στέρησε από τα δημόσια ταμεία δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα επέτρεψε σε παράνομα συμφέροντα, με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, αποστερώντας από το δημόσιο τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ φόρους ετησίως, να κερδοσκοπούν επί δύο επιπλέον χρόνια. Εκείνη την περίοδο, ο κ. Αντώνης Στεργιώτης ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που μάλιστα με τις απαντήσεις του στην Βουλή προκάλεσε ακόμα περισσότερες υποψίες και απορίες. Καταθέτω λοιπόν στην Δικαιοσύνη τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή, προκειμένου να αποφανθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Και για μία ακόμα φορά πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί, θα ερευνήσει και θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

 

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και όσοι εμπλέκονται σε αυτόν ή τον υποθάλπουν, δεν πρέπει να κυκλοφορούν πλέον αμέριμνοι».

 

Στην μηνυτήρια αναφορά ο κ. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «μετά από ελέγχους στους ιστότοπους των εταιρειών Eldorado και YEZ Gaming, προέκυψαν ευρήματα που στοιχειοθέτησαν παραβάσεις της νομοθεσίας, κάτι που οδήγησε στην ένταξή τους στην blacklist που συντάσσει η ΕΕΕΠ. Η ένταξη στην μαύρη λίστα έγινε στις 26 Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή αφού ανέλαβε την ηγεσία ο Ευάγγελος Καραγρηγορίου. Οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έδειξαν πως υπήρχε ζήτημα με την άδεια της τελευταίας εταιρείας (YWZ) κάτι που, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ήταν σε γνώση της Επιτροπής κατά την περίοδο που ο κ. Στεργιώτης ήταν πρόεδρος».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος