Loading...
 Start Page
ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΓΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Θα ενθυμείστε κατά το παρελθόν, πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε καταγγείλει την επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens κ. Πηνελόπη Παγώνη, Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία διόρισε ο Γιάννης Στουρνάρας στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 με απόφασή του (αρ. πρωτ. 1188) ως Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου (σήμερα Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος), για πλημμελή έως ανύπαρκτη επόπτευση εκτελέσεως του “Συμβιβασμού” από την πλευρά της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας!

 

Όπως είχαμε καταγγείλει και τα άλλα μέλη αυτής της Επιτροπής, αφού εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ο ρόλος τους ήταν τελείως διακοσμητικός!

 

Οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες της Επιτροπής είναι υπαρκτές

 

Και μιλάμε για μέλη στην Επιτροπή Εποπτείας του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, που είναι ισότιμα διοικητικά δημόσια στελέχη με την κ. Παγώνη, άλλων υπουργείων!

 

Όπως, ο κ. Ευάγγελος Βουτσινάκης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων!

 

Όπως, ο κ. Θεόδωρος Κοματάς του υπουργείου Υγείας!

 

Όπως, ο κ. Δημοσθένης Ραγκαβάς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη!

 

Αυτή η απόφαση δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και είχε υποχρέωση (η Επιτροπή) να ενημερώνει με την εξέλιξη της υποχρέωσης της Siemens στην τήρηση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, τη “Διαύγεια”! Κάτι που ουδέποτε έγινε!

 

Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως, ερχόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία και συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ, η κ. Πηνελόπη Παγώνη διατηρήθηκε στη θέση της και με τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

 

Βέβαια, θα είναι έωλος ο όποιος ισχυρισμός σας, πως διατηρήθηκε γιατί προφανώς έκανε καλά τη δουλειά της ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης!

 

Αφού, εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ότι, παρ΄ ότι εξέπνευσε η διάρκεια του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού (22/8/2012 – 22/8/2017), εν τούτοις ο Συμβιβασμός δεν εκπληρώθηκε σε κανένα του σημείο από τη Siemens και βέβαια ψεύδεται ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, ισχυριζόμενος το αντίθετο!

 

Επίσης, πώς είναι δυνατόν να διατηρείται η κ. Πηνελόπη Παγώνη στη θέση της, ενώ αντίθετα αντικαταστάθηκαν όλα τα άλλα μέλη της Επιτροπής επί των ημερών στο υπουργείο Οικονομικών του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου;

 

Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου…

 

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον έωλο και επιβλαβή για το Δημόσιο συμφέρον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Siemens!

 

Σε αυτήν την ερώτηση μεταξύ των πολλών άλλων, ρωτούσε τον κ. Υπουργό των Οικονομικών ο ανεξάρτητος Βουλευτής: “Σας έχει ενημερώσει για την τύχη του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την τήρησή του, κ. Πηνελόπη Παγώνη;

 

Έχει η Δικαιοσύνη ασχοληθεί με τη ανωτέρω υπόθεση της ενδεχόμενης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου από την Siemens;”!

 

Κλήτευση του κ. Νικολόπουλου από τη Δικαιοσύνη…

 

Αυτή η αξιέπαινη παρέμβαση του Αχαιού Βουλευτή προκάλεσε την ευαισθησία της Δικαιοσύνης, που κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο να καταθέσει υπόμνημα και στο οποίο επεσήμανε προς την Ανακρίτρια, ότι «…δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε η αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών που συστήθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 ως εποπτεύουσα αρχή της τήρησης του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού! Να σημειωθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Οικονομικών, αντικατέστησε τα τρία μέλη της Επιτροπής Εποπτείας των Υπουργείων, όχι όμως την κ. Πηνελόπη Παγώνη»!

 

Την ίδια ακριβώς ημέρα, ο κ. Νικολόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου, αναφερόμενος επ΄ αρκετόν στις “παραλήψεις” της κ. Πηνελόπης Παγώνη!

 

Δικαίωσε τη Siemens (;;;) το ΣτΕ…

 

Γι΄ αυτόν τον κατάπτυστο και επιβλαβή για το Δημόσιο συμφέρον “Εξωδικαστικό Συμβιβασμό” (νόμος 4072/2012) προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη το Σωματείο “Έλληνες Φορολογούμενοι” καθώς και μεμονωμένοι φορολογούμενοι, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός αυτός ο “Συμβιβασμός”!

 

Στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, οι προσφεύγοντες κέρδισαν την πρώτη δικαστική μάχη, αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι το Σωματείο “Έλληνες Φορολογούμενοι” καθώς και οι λοιποί φορολογούμενοι είχαν έννομο συμφέρον για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και επί της ουσίας να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την συνταγματικότητα του εν λόγω “Συμβιβασμού” (απόφαση 3930/2015)!

 

Όμως, με αυτήν την απόφαση το ζήτημα παραπέμφθηκε “λόγω μείζονος σπουδαιότητας” στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ)!

 

Έτσι, αφού “λίμναζε” στα συρτάρια της Ολομέλειας του ΣτΕ η εκδίκαση για την οριστική απόφαση επί 2 χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου 2017 η Ολομέλεια του ΣτΕ έριξε τον “κεραυνό” – απόφασή της!

 

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ της Siemens και του νόμου Σαμαρά – Βενιζέλου, απορρίπτοντας ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης κρίνοντας ότι οι προσφεύγοντες δεν είχαν έννομο συμφέρον, με το ρηχό σκεπτικό πως η υπόθεση αφορά φορολογικό θέμα με την στενή έννοια του όρου!

 

Μετά από αυτήν την μυστηριώδη δικαστική απόφαση – λόγω και της διετούς καθυστέρησης – η Δικαιοσύνη περνά σε εποχή βαθειάς κρίσεως, αφού διατυπώνονται για το ίδιο θέμα εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις!

 

Και από τη στιγμή που η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αλλά 3 μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ μειοψήφησαν!

 

Ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κουσούλης και οι Σύμβουλοι Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου και Όλγα Παπαδοπούλου χαρακτήρισαν τη Siemens ως εγκληματική οργάνωση! Μια πολύ βαριά κατηγορία αφού η Siemens “είχε δημιουργήσει ιδιαίτερη οργανωτική δομή που διέπραττε συστηματικά επί δεκαετίες δωροδοκίες στο σύνολο των δομών του ελληνικού κράτους”!

 

Επίσης, διατύπωσαν ενστάσεις για την Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών που ως υποχρέωση είχε την παρακολούθηση της εκτέλεσης του “Εξωδικαστικού Συμβιβασμού” και ο οποίος δεν τηρήθηκε από τη Siemens σε κανένα από τα σημεία του!

 

Αναβάθμιση της κ. Παγώνη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο…

 

Στις 15 Νοεμβρίου 2017 λοιπόν, βγάζει την απόφασή του το ΣτΕ με δίχρονη καθυστέρηση και μετά από δυο ημέρες (17/11/2017) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με απόφασή του …αναβαθμίζει την κ. Πηνελόπη Παγώνη!

 

Αυτή είναι η μεγάλη σημερινή μας αποκάλυψη, που δείχνει ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι το ίδιο νόμισμα δυο όψεων!

 

Παρακάτω βλέπετε την νέα απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2017 και αριθμό πρωτοκόλλου: 2/83928/0004, περί των επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων της κ. Παγώνη!

 

Όπου, με αυτήν την υπουργική απόφαση, η κ. Πηνελόπη Παγώνη του Σωτηρίου τοποθετείται, μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών, με βαθμό Α΄, στη θέση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, για θητεία τριών (3) ετών από την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας απόφασης!

 

Φίλες και φίλοι, τι ακριβώς δεν καταλάβατε από τα παραπάνω;

 

Ελπίζετε ακόμη, πως υπάρχει ελπίδα για προκοπή σ΄ αυτήν την χώρα;

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος