Loading...
 Start Page
Μια σκληρή τιμωρία για όσους αντιστάθηκαν στο δημογραφικό πρόβλημά μας

Σε μια χώρα που βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο και διαρκώς επιδεινούμενο δημογραφικό πρόβλημα, οι επικείμενες περικοπές στα επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών μοιάζουν με μια σκληρή τιμωρία για όσες και όσους αποφάσισαν να αντισταθούν σ' αυτό.

Συγκεκριμένα, η προωθούμενη ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων, με την παράλληλη αναπροσαρμογή προς τα κάτω των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε τα κονδύλια που θα περισσέψουν να πάνε για την αύξηση του ποσού ανά παιδί, θα επιβαρύνει ουσιαστικά τις οικογένειες με τρία, τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά.

Εάν η ενίσχυση του πρώτου και του δεύτερου παιδιού ακούγεται (και είναι) ορθολογική, αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι πολύτεκνες οικογένειες.

Τα ποσά που θα τους περικοπούν είναι έως σήμερα μια σημαντική «ανάσα» γι' αυτές, μολονότι δεν λύνουν το σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους.

Ωστόσο, πέραν της οικονομικής απώλειας που θα υποστούν, είναι και το συμβολικό μήνυμα που εκπέμπει η εν λόγω περικοπή. Είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να ξεπεράσουμε, καθώς αυτό συνιστάται στην αποτροπή ακόμη και της σκέψης στα νέα ζευγάρια να κάνουν την υπέρβαση και να προχωρήσουν στη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

Ούτως ή άλλως, η δυσμενής οικονομική συγκυρία είναι αρνητική για μια τέτοια προοπτική, έρχεται όμως και το προαναφερόμενο «τσεκούρι» να τους δώσει να καταλάβουν, μια και καλή, ότι στη σημερινή Ελλάδα η απόκτηση πολλών παιδιών καθίσταται απαγορευτική.

Σε σχετική δήλωση του, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε για το μείζον αυτό θέμα ερώτηση στη Βουλή, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι αδιανόητο μια, υποτίθεται, ευαίσθητη Κυβέρνηση να οριζοντιώνει στο αντικοινωνικό κρεβάτι του Προκρούστη 70 έως 80.000 πολύτεκνες οικογένειες.

Η μείωση του αφορολόγητου των επιδομάτων τους στις 34.000 ευρώ, αυτομάτως ανατρέπει χιλιάδες οικογενειακούς προϋπολογισμούς και οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες πολύτεκνους.

Είναι δυνατόν το Κράτος μας να συμπεριφέρεται παράλογα και να γίνεται συνεργός στην διόγκωση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας;».

Κι όμως είναι δυνατόν, ενώ το πιθανότερο είναι να πέσει στο κενό η έκκληση του στην κυβέρνηση «να ''κόψει το κεφάλι'' της και να βρει άλλες λύσεις, αν θέλει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της» με τους εταίρους - δανειστές μας.

Γερνάμε ως χώρα, αλλά χειρότερο κι απ' αυτό το θλιβερό γεγονός είναι ότι μένουμε στη συγκεκριμένη διαπίστωση χωρίς να κάνουμε τίποτα ως συντεταγμένη Πολιτεία για να βάλουμε φρένο σε έναν κατήφορο που απειλεί, πλέον, την εθνική ύπαρξη μας αυτή καθαυτή. Και όχι μόνο δεν βάζουμε φρένο, αλλά πατάμε και το γκάζι για να πέσουμε γρηγορότερα στον γκρεμό.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος