Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Βραβεύτηκε η… δυστυχία μας στο πρόσωπο του Κατσιφάρα;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

 

Νίκος Νικολόπουλος: Βραβεύτηκε η… δυστυχία μας στο πρόσωπο του Κατσιφάρα;

 

Με αφορμή τη «βράβευση» του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που τιτλοφορείται «Σύμπραξη για την επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Πήγα, άκουσα και έφυγα μειδιώντας μελαγχολικά. Προφανώς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζει στην… στρατόσφαιρα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το βραβείο που επέδειξε, επειδή-λέει- έφτιαξε σπουδαίο επιχειρησιακό σχέδιο, που φέρνει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα…

 

Δεν εννοώ να συμπράττω σε καμουφλαρισμένες καταστάσεις, ώστε να “εγκρίνω” σχέδια επί χάρτου, που απέχουν παρασάγγας από την σκληρή πραγματικότητα.

 

Από την ώρα που η Δυτική Ελλάδα , φιγουράρει στους στατιστικούς πίνακες της Ε.Ε. στην προτελευταία θέση μεταξύ όλων των άλλων Περιφερειών της Ευρώπης στην ανάπτυξη, ο έπαινος δεν μπορεί παρά να είναι… κάλπικος. Κι όταν ταυτόχρονα η Περιφέρειά μας είναι “πρωταθλήτρια” στην ανεργία, μακράν σε χειρότερη μοίρα από τον μέσο όρο της χώρας, τότε τέτοιες φιέστες, με “κίβδηλο” περιεχόμενο, με εξοργίζουν.

 

Αρκούμαι, λοιπόν, να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το 2016 στην έρευνα της για την ανεργία σε επίπεδο περιφερειών, έχει την υψηλότερη ανεργία η Δυτική Ελλάδα.

 

Πέραν τούτου, η Περιφέρειά μας χάρις και στα… βραβευμένα και «πετυχημένα» σχέδια του κ. Κατσιφάρα -και όχι μόνον- βρισκόταν το 2015 κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σύμφωνα πάντα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

 

Το χαμηλότερο δε, κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, όπως μας πληροφορεί η σχετική έρευνα το 2015, σημειώθηκε στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ήπειρο και ακολουθεί η Δυτική Ελλάδα (50%)

 

Σύμφωνα δε, με την μελέτη που παρουσίασε η GfK "Αγοραστική Δύναμη της Ευρώπης 2017" και αφορά όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης, η Δυτική Ελλάδα συγκρίνεται με περιοχές υποανάπτυκτες που προέρχονται από χώρες όπως η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο και η Λετονία…

 

Μόνο με ψυχεδελικούς όρους, εν τέλει, ερμηνεύονται τα… συγχαρητήρια που δίνουν οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών. Τι, άραγε, επιβραβεύουν; Τη δυστυχία μας;

 

Και μετά σου λέει ότι οι εκ της Εσπερίας Φραγκολεβαντίνοι είναι σοβαροί και αξιολογούν αντικειμενικά, με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια… Αλλά μετά την αποκάλυψη του Ντάισελμπλουμ στο Ευρωκοινοβούλιο ότι «μπήκαμε στα μνημόνια για να σωθούν οι ξένες τράπεζες…», τι περιμένεις;

 

Όφειλε, λοιπόν, ο κ. Κατσιφάρας να μην συμπράξει στην κοροϊδία.

 

Το έπραξε, όμως, επικυρώνοντας τη ματαιοδοξία του, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε την ανασφάλεια του για το πολιτικό του μέλλον, που κινείται ήδη σε ρυθμούς αντίστροφης μέτρησης…».

 

Το σχετικό βίντεο είναι το ακόλουθο: Βραβεύτηκε η δυστυχία μας... στο όνομα του Κατσιφάρα

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος