Loading...
 Start Page
Τα «μεγάλα φαγοπότια» του συστήματος εξουσίας της διοργάνωσης «Αθήνα ’97»!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά! 92 άνθρωποι χάθηκαν στα καλά καθούμενα στη Μόσχα μετά την προσθαλάσσωση του μοιραίου στρατιωτικού αεροπλάνου Τουπόλεφ.

 

ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΑΝ όλα τα μέλη της Ρώσικης στρατιωτικής ορχήστρας, , 9 δημοσιογράφοι, δύο γιατροί με τους συνεργάτες τους που πήγαιναν στη Συρία για να βοηθούσαν τα παιδάκια αυτού του παρανοϊκού πολέμου που έστησαν πριν χρόνια οι άθεοι υπερατλαντικοί μακελάρηδες!

 

***

 

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ Έλληνες σας έχω προτείνει πολλές φορές μέσα από την στήλη να μην βλέπεται τις ειδήσεις των ατσαλάκωτων κατασκευαστών.

 

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ τους κτυπάει κόκκινο. Κανένα αρπακτικό που κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα δεν πάει φυλακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω φαγοπότια εις βάρος του προδομένου λαού μας ! Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως είναι γνωστό έχει συγκρουστεί μετωπικά με τους «νταβατζήδες» και τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα με αφορμή την επίδοση των καταλογιστικών πράξεων για το μεγάλο φαγοπότι του «Αθήνα 97».

 

ΤΑ ΕΞΟΔΑ είχαν προϋπολογιστεί σε 2.150.000.000 δρχ. και πέταξαν στα 5.180.626.000 δρχ. και ο λογαριασμός τελικά έφτασε στα 19.119.427.013 δρχ. ,400% πάνω δηλαδή!

 

Η ΤΕΛΕΤΗ έναρξης -λήξης είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των 800.000.000 δρχ. και καταβλήθηκαν 2.235.997.199 δρχ. ,δηλαδή τρεις φορές περισσότερα!

 

ΒΡΕΘΗΚΕ μέχρι και «φίλη» υπουργού με βιλίτσα αγορασμένη στο όνομά της από τις μίζες!

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ με αναφορά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα σταλεί το πόρισμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στους Εισαγγελείς διαφθοράς για να διερευνηθεί σε ποιους λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού διοχετεύτηκαν τα δισ., που είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

 

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ «μιλάει» η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι καταπέλτης και κόλαφος για τον Ανδρέα Φούρα και δεκάδες βαστάζους του, που είχαν αναγάγει το αθλητικό «σύστημα Φούρα» της αποφράδας Σημιτικής περιόδου σε μία «καλοδουλεμένη μηχανή» λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

 

Η ΕΚΘΕΣΗ «φρεσκάρει» την μνήμη, αλλά κυρίως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

 

ΘΥΜΑΣΤΕ, κύριε Φούρα, πως το προϋπολογισθέν κόστος της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων εκτοξεύτηκε από τα 800 εκατ. δρχ. σε 2,2 δισ. δρχ.; (!)

 

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ, με κλειστές τις πόρτες, να δώσετε την «δουλειά» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το πειθήνιο όργανο σας, ο Β. Σαβράμης (πρόεδρος τότε της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων) έκρινε αναιτιολόγητα και ετσιθελικά άγονο τον διαγωνισμό και ενώ είχαν προκριθεί 3 φερέγγυες εταιρείες για να πραγματοποιήσει, όποια τελικά επιλεγόταν, τις τελετές με 800 εκ. δρχ.! Το θυμάστε;

 

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην Έκθεση σχετική επιστολή του Β. Παπαθανασίου που αφελώς ο άνθρωπος, σας «δίνει στεγνά»! (σελ. 31,32 της έκθεσης)] Έχει και άλλα.. ωραία η 100σελιδη Έκθεση που αποδεικνύουν ότι ο εντιμότατος κ. Α. Φούρας «κρατούσε την μπαγκέτα» της διοχέτευσης δημοσίου χρήματος σε «δικά του παιδιά»…

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ υπουργού -αυτό αναφέρει η Έκθεση- καταβλήθηκαν συνολικά 27,4 εκατ. δρχ. σε 22 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, που υποτίθεται ότι εργάζονταν στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αυτοί δεν το κούνησαν ρούπι από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

 

ΚΙ ΟΜΩΣ τους δίνατε εκατομμύρια για έξοδα κίνησης, σίτισης και …παράστασης!

 

ΤΟ ΙΔΙΟ και με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ. Παρότι πληρώνονταν (και υπερωριακά όταν παρίστατο ανάγκη) για την δουλειά τους, πριμοδοτήθηκαν με 125 εκατ. δρχ. άνευ διευκρίνισης!

 

ΕΝΩ ΑΛΛΑ 172,5 εκατ. δρχ. δόθηκαν για υπερωρίες, πέραν των υπερωριών που έπαιρναν! Όντως, εν προκειμένω, έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος: «μαζί τα φάγατε» (επιβεβλημένη η παράφραση).

 

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ενδεικτικά και σε άλλα εδάφια και παραγράφους της Έκθεσης. Καθεμιά και μία παρανομία και στο σύνολο τους εκατοντάδες:

 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΟΕ απασχολήθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 8500 αστυνομικοί…

 

ΟΜΩΣ καταβλήθηκαν έξοδα σε ..15.000! Το συνολικό κόστος ανήρχετο σε 1.050.000.000 δρχ.

 

ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ της ΕΛΑΣ «έφτασαν» 910 εκατ. δρχ.!, τα υπόλοιπα 130 εκ. δρχ. σε ποιο «δρόμο» χάθηκαν κύριε Φούρα;

 

Ο ΟΡΟΣ «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ» ίσχυε εικονικά την περίοδο των αγώνων. Οι περισσότεροι ήταν… ψηφοφόροι και συνολικά δαπανήθηκαν 600 εκατ. δρχ. (και χωρίς μάλιστα να καταβάλετε τις ασφαλιστικές εισφορές τους).

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να μας πείτε κύριε πρώην υφυπουργέ, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν τα έργα «εκτός σκοπού», στο σπίτι της Άρσης Βαρών και στο Ποδηλατοδρόμιο;

 

ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ, να σας διευκολύνω :

 

ΔΙΝΑΤΕ λεφτά, χωρίς έγκριση, σε φιλαράκια σας (Σγουρό και λοιπούς). Και για άλλα έργα, χωρίς έγκριση της Κ.Ο.Ε. κατεβλήθησαν 209 εκατ. δρχ.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, εν τέλει, ότι οι διοργανωτές της λεηλασίας έλεγαν σε όποιον ήθελαν, να κόβει τιμολόγιο και να περνάει από το ταμείο, χωρίς μετά την είσπραξη να ξέρουμε τι άλλο γινόταν. Κάπως έτσι δόθηκαν για …καπέλα 9,5 εκατ. δρχ., για… τσιγαροθήκες 15 εκατ. δρχ., για ..λινάτσες 2,2 εκατ. δρχ., για …τρόχισμα και βίδες 2,7 εκατ. δρχ., για …αυτοκόλλητους αριθμούς 1,8 εκατ. δρχ.!

 

ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ο αριθμός τέτοιων «απίθανων» τιμολογίων καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του Β. Σαβράμη, που εκείνη την περίοδο ήταν το «μάτι», το «αυτί» και το «πιστό σκυλί» του Α. Φούρα.

 

ΕΧΕΙ ΚΑΙ πολλά άλλα…. ο μπαξές! Ενδεικτικά αναφέρω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, «εκτός σκοπού».

 

ΕΓΙΝΑΝ γύρω στις 15. Μία από αυτές ήταν αφιερωμένη στον ποιητή, στιχουργό και δημοσιογράφο Λ. Παπαδόπουλο, κόστους 21,2 εκατ. δρχ.!

 

ΤΟ… ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε και αγορά καλλιτεχνικών έργων!

 

ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ πολλά εκατομμύρια. Τα έργα που αγοράστηκαν έπρεπε να αποτελούν περιουσία του Κράτους.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ της Επιτροπής που συνέταξαν την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν τα βρήκαν πουθενά. Σε ποια σπίτια βρίσκονται; Ποιοι είναι οι «κλέφτες»;

 

Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ανωτέρω και αφορά δαπάνες επαναλαμβάνω πως έχει ενδεικτικό χαρακτήρα.

 

ΚΑΙ ΟΛΑ έγιναν σε γνώση, είτε με την ανοχή, είτε με εντολή Φούρα.

 

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ, κατ’ εμέ, ο «διευθυντής της ορχήστρας». Ας μην εκπλήσσεται, λοιπόν, για το «μπιλιετάκι» που παρέλαβε ή πρόκειται να παραλάβει από τον δικαστικό επιμελητή.

 

ΕΙΝΑΙ ΔΕ, ανώφελο να προσπαθεί να συσκοτίζει ή να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία: Ως εγωκεντρικός και υπερόπτης και με αυξημένη την αίσθηση του ακαταδίωκτου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε το κόστος των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου 1997 να εκτιναχτεί από τα 2 στα 20 δισ. δρχ.!

 

Ε, ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ να αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Και να καταμετράει τα καταλογισθέντα, που πρέπει να «σηκώνει από το στρώμα» και να αποδώσει….»!

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ υγιέστατη και παραγωγική ημέρα.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος