Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Ο Φούρας σπατάλησε 19 δισ. δρχ μόνο για τη… σαπουνάδα»!

«Μόνο για τη… σαπουνάδα, προκειμένου να ξυρίσει το μουστάκι του, ο Ανδρέας Φούρας σπατάλησε 19 δισ. δρχ! Ας αφήσει, λοιπόν, τις αστείες δικαιολογίες του κι ας πάψει, ακόμη και τώρα, να προκαλεί. Όπως λέει ο λαός, όλα εδώ πληρώνονται».

 

Όπως ήταν φυσικό οι αιτιάσεις Φούρα για την εκτόξευση του κόστους της διοργάνωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου «ΑΘΗΝΑ 1997», δεν θα άφηναν ασυγκίνητο το Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος πρωταγωνίστησε για να γίνουν οι καταλογισμοί της σκανδαλώδους σπατάλης.

 

Ιδού, λοιπόν, οι νέες δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου:

 

«Τα καλά και συμφέροντα (του) επικαλείται ο Ανδρέας Φούρας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει ευθύνες και άλλες να τις επιμερίσει, με τελικό στόχο τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό και τη συσκότιση. Μάταιος ο κόπος του, γιατί τα στοιχεία είναι καραμπινάτα. Ιδίως, είναι αυτονόητη η τεράστια ευθύνη του σε μια σειρά από αποφάσεις δικές του και της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του «ΑΘΗΝΑ 1997» που εκτίναξαν τον αρχικό προϋπολογισμό σε δεκαπλάσιο ύψος!

 

Διατείνεται ο κ. Φούρας ότι ο προϋπολογισμός, των 1,9 δισ. δρχ που εισηγήθηκε ο τότε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στράτος Μολυβάς, ήταν πλασματικός. Ας συμφωνήσω, χάριν των επιχειρημάτων μου. Ως γνωστόν, όμως, ο προϋπολογισμός αναμορφώθηκε στο ύψος των 5 δισ. δρχ. Το έπραξαν σε συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, της οποίας ήταν Πρόεδρος ο Φούρας. Για να το κάνουν, σημαίνει ότι έβαλαν στο «τραπέζι» τα μεγέθη και αναθεωρημένες τις ανάγκες του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου. Και μετά, γιατί σχεδόν τετραπλασιάσθηκαν τα 5 δις. δρχ; Από ασχετοσύνη;

 

Όχι βέβαια! Ήταν η εποχή που κυριαρχούσε το… κουβαρνταλίκι. Η εποχή που ο Φούρας «αποφάσιζε, διέτασσε» και σκορπούσε χρήμα να φάνε και οι… κότες. Κάπως έτσι, με δική του αυθαίρετη, προκλητική και παράνομη μεθόδευση, ξεφτίλισε την Κ.Ο.Ε. που είχε προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για τις εκδηλώσεις των τελετών έναρξης και λήξης των αγώνων , κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός (πως λέμε άγονη γραμμή Μάνεσι-Πούντα;) και ανατέθηκαν οι εκδηλώσεις στον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

 

Το αρχικό κόστος τους ήταν 800 εκατ. δρχ, το οποίο με την ετσιθελική μεθόδευση Φούρα εκτινάχθηκε στα 2,2 δισ. δρχ!

 

Ήτοι, 1,4 δισ. δρχ «πανωπροίκι» από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, επειδή ο Φούρας –επικαλούμενος τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004- ήθελε να πουλήσει «μούρη» στους Αθάνατους. Για να ξυρίσει το… μουστάκι του ο Φούρας ήταν αναπόφευκτο, με βάση το… γαλαντόμο σκεπτικό του, να σπαταληθούν κάποια δισεκατομμύρια δραχμές! Μόνο για τη… σαπουνάδα, 19 δισ. δρχ! Γιατί μετά ακολούθησε το «πάρτι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004…

 

Πάμε παρακάτω. Ισχυρίζεται ο Φούρας ότι η οργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου είχε… διακομματικό χαρακτήρα. Εδώ γελάνε, γιατί ο Φούρας αποφάσιζε και ο Σαβράμης υπέγραφε. Άλλωστε, από τους 35 πρωταγωνιστές της διοργάνωσης μόνο 3-4 ανήκαν σε άλλα κόμματα (Μοσχονάς, Τζιάς, Καρατζα). Ο κύριος όγκος και τα βαριά ονόματα που είχαν ενεργό λόγο και ρόλο ανήκαν στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Ήτοι Φούρας, Σαβράμης, Λιάνης, Σγουρός, Σμυρλής-Λιακατάς, Σαλαλές, , Σακοράφα, Σεβαστής, Τζιωρτζής, Γκότσης, Λιάσκας, Λαγός, Δάρρας, Ξεκαλάκης, Μπάκας, Χατζημανώλης, Καλογρίδης, Θεοδωρακόπουλος, Σεφτελής, Τζελάτης κ.α. Ας αφήσει, λοιπόν, τους εντυπωσιαμούς και τους δόλιους επιμερισμούς ο πρώην Υφυπουργός. Μην γίνεται πολιτικά ανάγωγος.

 

Ο Ανδρέας Φούρας, με βάση τα λεγόμενά του, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Όταν, μάλιστα λέει ότι «ήταν πλασματικός ο προϋπολογισμός» την επιδεινώνει και ιδού γιατί:

 

Ο Μολυβάς κατέθεσε έναν λογικό προϋπολογισμό και ο Φούρας ήταν εκείνος που τον κατέστησε σκανδαλώδη! Ιδού πως:

 

Όπως είπαμε, επειδή «έτσι του γούσταρε» επέλεξε τον Παπαθανασίου για τις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων και «φόρτωσε» τον προϋπολογισμό με 1,4 δις. δρχ. Τι σόι… εθελοντές ήταν όσοι αμείφτηκαν με 1, 4 δισ. δρχ; Ήταν δυνατόν ο Μολυβάς να προβλέψει ότι για αγώνες 10 ημερών τα συνεργεία καθαρισμού θα εργάζονταν επί 19 μήνες(!) και θ’ αμείβονταν με 117 εκατ. δρχ;

 

Έχει να πει κάτι για τα 130 εκατ. δρχ, που δεν «έφθασαν» ποτέ στα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ; Κι ακόμη: Πώς στο καλό υπερδιπλασιάσθηκε το κόστος της διαμονής αθλητών, συνοδών και VIP προσώπων; Στον καταλογισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται ότι πλήρωσε ο Ελληνικός λαός και… αδειανά δωμάτια! Ήτοι, ένα δισ. δρχ. σπατάλη!

 

Με τούτα και με τα’ άλλα με αναγκάζει ο Φούρας να συμπαθήσω το Μολυβά. Που να φαντασθεί ο άνθρωπος ότι για μια ποιητική βραδιά θα εδαπανώντο 21 εκατ. δρχ;

 

Πώς να προβλέψει τις στρατιές των «αόρατων εργαζομένων» που δούλευαν στα γραφεία τους και έπαιρναν διπλούς και τριπλούς μισθούς χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στο ΟΑΚΑ πριν και τις μέρες που διεξάγονταν οι αγώνες;

 

Πώς να προϋπολογίσει τα δισεκατομμύρια που εκταμιεύθηκαν από τη Γ.Γ.Α. για έργα (και «έργα»…), που δεν είχαν σχέση με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου;

 

Ο Ανδρέας Φούρας δεν ήταν… τυχαίος την περίοδο της Σημιτοκρατίας. Είχε κρατικά λεφτά στη διάθεσή του, είχε και την υπογραφή και σκορπούσε χρήμα με το «τσουβάλι» για να συντηρείται ένας ολόκληρος «κομματικός στρατός». Αυτή είναι η ωμή αλήθεια κι ας αφήσει κατά μέρος κάθε φαιδρή δικαιολογία.

 

Εν τέλει, θλίβομαι πραγματικά, γιατί τον βολεύει μόνο να αμύνεται και να δικαιολογείται ανεπιτυχώς. Υπάρχει και η αυτοκριτική στη ζωή. Και άλλωστε, δεν το λέω εγώ, η ζωή το «λέει»:

 

Όλα εδώ πληρώνονται…»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος