Loading...
 Start Page
Ο ΝΙΚ, ΝΙΚ,ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ, ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ...

Αν απορείτε γιατι δημοσιεύουμε συχνά ερωτήσεις και δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου, με τον οποίο δεν έχουμε καμία πολιτική σχέση η απάντηση είναι απλή:

Οι άλλοι βουλευτές είτε δεν καταθέτουν καμία σοβαρή ερώτηση για τα μεγάλα σκάνδαλα, είτε αν κάπου-κάπου καταθέτουν δεν την κοινοποιούν. Κρατήστε πάντως το ότι ΔΕΝ καταθέτουν και αν κάποτε ανακαλύψουμε καμία την δημοσιεύουμε αμέσως και ευχαρίστως, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει. Αν εσείς ανακαλύψετε κάτι μας το στέλνετε στο [email protected]

 

Προχθές λοιπόν ο κ. Νικολόπουλος έκανε μια πολύ σοβαρή δήλωση για το φαγοπότι στα δημόσια έργα την οποία και αμέσως πιο κάτω δημοσιεύουμε.

 

Την συνδυάζουμε και με άλλα γεγονότα:

Πρώτα- πρώτα με την ξαφνική επανεμφάνιση ενός πολιτικού που κατά κακή μοίρα κράτησε καίριους τομείς της χώρας στα χέρια του με μηδενικά ουσιαστικά προσόντα.

Ναι ο Κώστας Λαλιώτης επανεμφανίστηκε με ένα απο τα γνωστά ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΑ κείμενά του για να πλέξει το εγκώμιο του Ανδρέα Παπανδρέου και να θυμίσει την προσφορά του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στον τόπο.

 

Και δεύτερο με το γεγονός ότι εδώ και χρόνια ακούμε για καρτέλ στα δημόσια έργα, αλλά μόλις τώρα ανακοινώθηκε πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οποία κατακεραυνώνει ως εξής ο Ν. Νικολόπουλος:

 

"Εν μέσω θέρους η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με δεδομένη την ελάχιστη δημοσιότητα, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την απόφασή της για το ελληνικό σκέλος του καρτέλ των εργολάβων, του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόστιμα 80 εκ. ευρώ σε εταιρείες, που κέρδισαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μερικά δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του δύσμοιρου Έλληνα.

Μια απόφαση που έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις για όλους μας, με την μικρότερη εξ αυτών να είναι οι πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου. Και ιδίως ο βασικός πρωταγωνιστής, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ του περίφημου κ. Μπόμπολα στην οποία καταλογίστηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο 38 εκ. ευρώ.

 

Η πρώτη έκπληξη είναι η παραγραφή όλων των αδικημάτων του καρτέλ των εργολάβων για τα έτη 1989-2005, δηλαδή για τα 17 χρόνια της κλοπής Δημοσίου χρήματος. Χάρισμά τους τα κλεμμένα, στην υγεία του χρεοκοπημένου ελληνικού λαού.

 

Η 2η έκπληξη είναι η διαπίστωση ότι οι διωκτικές αρχές κοιμόντουσαν τον ύπνο του Δικαίου επί δεκαετίες, όταν οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο καρτέλ ήταν 100αδες πρόσωπα, όταν ο Τύπος βοούσε για στημένους διαγωνισμούς, όταν όλοι το ήξεραν και το κατήγγειλαν, οι διωκτικές αρχές, ως ένα μαγικό χέρι να τις εμπόδιζε, πήραν χαμπάρι το θέμα το 2013 από «δημοσιεύματα στον Τύπο». Φαίνεται έως τότε δεν διάβαζαν εφημερίδες…

 

Η 3η έκπληξη είναι ότι πλέον και η Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τα πρόστιμα (άνω του 50% σύμφωνα με τις πληροφορίες) σε δυο από τους πρωταγωνιστές του καρτέλ, δυο πρωταγωνιστές που δεν τολμάει να ονομάσει για να διαπιστωθεί το σκάνδαλο. Όπως μας αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, «έκανε δεκτά τα αιτήματα αδυναμίας πληρωμής και μείωσε το επιβλητέο στις εταιρίες αυτές πρόστιμο, αφού έλαβε υπόψη της για κάθε μία από τις εταιρίες αυτές,

τις οικονομικές καταστάσεις τους των τελευταίων πέντε ετών, τις προβλέψεις για τα έτη 2016-2018, οικονομικούς δείκτες που μετρούν την σταθερότητα, φερεγγυότητα, ρευστότητα και κερδοφορία των εταιριών, το βαθμό εμπιστοσύνης των τραπεζικών ιδρυμάτων και των μετόχων στην οικονομική τους βιωσιμότητα, καθώς και την ικανότητα των τελευταίων να τις συνδράμουν οικονομικά.»

 

Διαπιστώνουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο που έχει ονοματεπώνυμο. Όταν η Πολιτεία καταλογίζει ασήκωτα πρόστιμα στους Μικρομεσαίους για μια απλή παράβαση, αδιαφορώντας για την βιωσιμότητα αυτών αι για την ικανότητα των μετόχων τους να συνδράμουν οικονομικά» η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ότι ο κ. Μπόμπολας δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά στην εταιρεία του και του μείωσε το πρόστιμο κατά 50%. Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μπόμπολας προσκόμισε όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό για να πείσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την οικονομική του αδυναμία. Αναρωτιόμαστε επίσης αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ακούσει ποτέ της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μιας επιχείρησης όταν ο βασικός μέτοχος αδυνατεί να την υποστηρίξει. Επειδή είναι δεδομένο ότι το έχει ακούσει, αναρωτιόμαστε γιατί αποφάσισε μόνη της ότι οι εν λόγω κατασκευαστικές δεν πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ίσως με συμμετοχή νέων επενδυτών.

 

Η 4η έκπληξη είναι η μηδενική αναφορά της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εμπλοκή Πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του καρτέλ των εργολάβων. Μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου καλέσαμε τον Υπουργό Οικονομίας να μας προσκομίσει τα έγγραφα που ανευρέθηκαν κατά τους ελέγχους στα γραφεία του καρτέλ των εργολάβων και τα οποία αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι Υπουργός προηγούμενης Κυβέρνησης έδινε τα έργα με στημένους διαγωνισμούς. Δυστυχώς, ως απόδειξη ύπαρξης των ενοχοποιητικών στοιχείων, απάντηση δεν έχουμε λάβει παρότι μεσολάβησαν τρεις μήνες.

 

Η τελευταία έκπληξη είναι η μηδενική αναφορά στις μελλοντικές συμμετοχές των εταιρειών που τιμωρήθηκαν σε Δημόσιους διαγωνισμούς. Αφού βασικός όρους συμμετοχής σε έναν διαγωνισμού του Δημοσίου, ιδίως όταν αυτός χρηματοδοτείται με Ευρωπαϊκά κεφάλαια, είναι το «καθαρό ποινικό μητρώο» σε θέματα Δικαίου του Ανταγωνισμού, τι περιμένει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να μας ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το καρτέλ των εργολάβων και την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του Δημοσίου; Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Υποδομών σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο;"

 

Στην επανεμφάνισή του ο Λαλιώτης δεν γράφει λέξη ("μανιφέστο"το ονόμασαν τα παπαγαλάκια...) για τα δημόσια έργα.

Λέξη για τη διαφθορά και επι Νέας Δημοκρατίας και επι ΠΑΣΟΚ.

Λέξη για τη λίστα Λαγκάρντ που είναι εγμάτη κρατικά,πολιτικά και δημοσιογραγικά στελέχη.

Λέξη για την απόφαση-σφαλιάρα σε βάρος των Παπανδρέου για τη λίστα αυτή απο ελληνικό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος ενέπλεξε τη Μαργαρίτα σε θηριώδη λογαριασμό. Ο Γιώργος είχε κάνει αγωγή γιατί ο Φαλσιανί, είπε και έγραψε ότι ο Παπανδρέου εκβιαζόταν από τον Σαρκοζί για τη λίστα και τη μητέρα του.

 

Ο Λαλιώτης δεν άκουσε τίποτα. Όπως δεν άκουσε τίποτα για τη διαφθορά στα δημόσια έργα.

Στο ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ πολιτικά κείμενό του, φτάνει εύλογα, στο σημείο να υμνήσει και την προσφορά του Κώστα Σημίτη.

Γιατί αλήθεια επανεμφανίστηκε τον Ιούλιο για να μας θυμίσει ότι έναν...Ιούνιο πριν 21 χρόνια πέθανε (πιάσε το αβγό και κούρευτο...) ο Ανδρέας της Δήμητρας των μεζονετών στην Εκάλη;

Μήπως φοβάται κάτι από αυτά που υπονοεί σαφώς ο Νικολόπουλος;

Γιατί να φοβάται;

Κάποιες σκέψεις κάνουμε διαβάζοντας το βιογραφικό του, όπως αναφέρεται στη BIKIPEDIA :

 

Ιδού τι αναφέρει:

 

"...Σύμφωνα με τους οπαδούς του ο Κώστας Λαλιώτης θεωρείται ότι συνδέεται με έργα υποδομής που άλλαξαν την όψη της Ελλάδας όπως, μεταξύ άλλων, το Μετρό της Αθήνας, η Αττική Οδός, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η ζεύξη Ρίου–Αντιρρίου και, στην Βόρεια Ελλάδα, η Εγνατία Οδός[11][12][13][14].

 

Ωστόσο επικρίθηκε από τους αντιπάλους του για καθυστερήσεις[15] και κακοδιαχείριση,[16] και για μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ στον ιδιωτικό τομέα μέσω «ερμαφρόδιτων και ανεξέλεγκτων σχημάτων» και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων[17]. Σε ό,τι αφορά στα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του, έχουν κατά καιρούς καταγραφεί μελέτες με αρνητικά σχόλια. Για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρείται υπευθυνος της εκτόξευσης του κόστους του με αρνητικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία[18]. Ως υπουργός κατηγορείται για αλαζονική άσκηση εξουσίας και για αποφάσεις που έβλαψαν υπουργείο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων[17].

 

Δικαστικές Διαμάχες

 

Ο Κ. Λαλιώτης ήταν δεινός πολέμιος των πολιτικών του αντιπάλων και έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες. Πολύ γνωστή ήταν η διαμάχη του με τον αθλητικό παράγοντα (ισχυρό άντρα της Καβάλας σήμερα) και επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Μάκη Ψωμιάδη. Ο Ψωμιάδης είχε γίνει εκδότης ένα διάστημα, και στην εφημερίδα «Το Όνομα» που εξέδιδε, κατηγόρησε τον Λαλιώτη ότι είχε δώσει χαριστικά συμβόλαια σε μία γερμανική εταιρία ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βασιζόμενος σε ένα όπως αποδείχθηκε πλαστό έγγραφο.

 

Ο Λαλιώτης αντέδρασε οργισμένα και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Ο Λαλιώτης κέρδισε τη δίκη το 2002, και ο Ψωμιάδης οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά μετά από λίγες μέρες έγινε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Μετά το τέλος της υπόθεσης, ο Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη από τον Λαλιώτη, λέγοντας «Για τα δημοσιεύματα εκείνα τιμωρήθηκα. Όταν αντιλήφθηκα το λάθος, ζήτησα συγγνώμη. Συνέχεια ζητάμε συγγνώμη. Τώρα ξαναδικάζομαι, ταλαιπωρούμαι τόσα χρόνια για να βγάλουμε το γινάτι του Υπουργού.»[19] Ο Λαλιώτης αρνήθηκε να δεχτεί τη συγγνώμη του Ψωμιάδη δηλώνοντας «Η συγγνώμη του ήρθε το 1998, αφού είχε ήδη καταδικαστεί. Γι'αυτό δεν τη δέχομαι. Οι λασπολόγοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».[19] Ο Ψωμιάδης είπε ότι «μετάνιωσε για όλη αυτή την ιστορία» και ότι «δεν έπρεπε να μπλέξει» με τον Κώστα Λαλιώτη.[20]

 

Παρόλο που σε εκείνη τη φάση ο Λαλιώτης δεν πέτυχε να κλείσει στη φυλακή τον Ψωμιάδη (που αργότερα φυλακίστηκε για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ), κατόρθωσε να τον ανατρέψει από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ το 2003, με τη βοήθεια του επιχειρηματία και προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Γιάννη Γρανίτσα, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚστην Β΄ Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2003 το Πρωτοδικείο καθαίρεσε τη διοίκηση Ψωμιάδη, και νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ανέλαβε ο Γρανίτσας.[21]

 

Ο Λαλιώτης επίσης ανέδειξε (μαζί με τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο)[22] και το ζήτημα της υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ επί προεδρίας Ψωμιάδη, με ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το 2002-2003 υπό την τότε κυβέρνηση Σημίτη. Για αυτήν την υπόθεση ο Ψωμιάδης καταδικάστηκε αργότερα σε φυλάκιση 10 ετών (συνολικά έμεινε στη φυλακή από το 2011 μέχρι το 2015, ενώ για ένα διάστημα είχε προφυλακιστεί και ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης).[23][24][25]

 

To 1983 ο εκδότης της δεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών (εξαγοράσιμη) για συκοφαντική δυσφήμηση του Κώστα Λαλιώτη, ενώ υποχρεώθηκε να του καταβάλλει και 20 εκατομμύρια δραχμές[26]

Το 2003, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Κώστα Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση δύο βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση του Κτηματολογίου, υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει αποζημίωση ύψους €140.000 σε έκαστο των εναγόντων[27].

 

Τον Ιούνιο του 2006 τελείωσε πολυετής δικαστική διαμάχη[28], όπου το Εφετείο Αθηνών κατεδίκασε τον Κώστα Λαλιώτη και τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με αμφότερους να δηλώνουν δικαιωμένοι[29]...."

Για να αντιληφθείτε το πολιτικό μέγεθος του Κ.Λαλιώτη σας θυμίζουμε ότι όταν έδωσε συνέντευξη κάπου εκεί στα 1993 (πάνω-κάτω) σε ένα περιοδικό αυτό επέλεξε ως τίτλο στο εξώφυλλο:

"Λαλιώτης: το 2000 θα είμαι 49 χρόνων"

Ο τίτλος μπήκε επειδή απλά ήταν στόκος αυτός που τον έβγαλε;

Πιθανόν.

Θα μπορούσε να τον υποδείξει ο Λαλιώτης ο ίδιος, ως το σημαντικότερο γεγονός του 2000;

 

Βγάλτε μόνοι σας δικό σας συμπέρασμα. Τον ξαναθυμηθήκαμε με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου για το καρτέλ στα δημόσια έργα και ανατρέξαμε στην εγκυκλοπαίδεια να ξαναθυμηθούμε τα κατορθώματα αυτά...

Και άλλες χώρες έκαναν γέφυρες, αεροδρόμια και δρόμους,αλλά κάθε άλλο παρά χρεοκόπησαν.

Αφού τα διαβάσατε, όποιος μπορεί ας τον ρωτήσει: Έχει ακούσει τίποτα για μίζες στην Ελλάδα και αλλαχού;

Ας μας πει έστω για το πως κατάφεραν οι Γερμανοί το σκάνδαλο στο αεροδρόμιο του Βερολίνου...

Ο Λαλιώτης είχε την προσφώνηση "το Θείον Βρέφος" και του άρεσε...Αν του έγραφες για "βρεμένη σανίδα" δεν του άρεσε...

 

Εν κατακλείδι για να είμαστε σαφείς:

 

Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση ότι ο Λαλιώτης είχε συμμετοχή σε μίζες στα δημόσια έργα γιατί και δεν καταγγέλθηκε ποτέ γιαυτό και δεν ακούστηκε κάτι σχετικό. Περιμένουμε απο τον Λαλιώτη και όλους τους διατελέσαντες υπουργούς Δημοσίων Εργων να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Νικολόπουλο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να μάθουμε τι έκαναν τα καρτέλ στα ελληνικά δημόσια έργα. Ετσι κάνουν οι Υπουργοί και αυτοί που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, όταν μια επιτροπή, τόσο σοβαρή, λέει ότι υπήρξε καρτέλ.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2018 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας