Λίστα αντικειμένων
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΦΩΤΗΛΑ, Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΟΦ
«Δια στόματος Ιάσωνα Φωτήλα, που ήταν ο εισηγητής της ΝΔ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μάθαμε ότι το κόμμα του συμφωνεί να διεκδικήσει η Αθήνα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μαζί με 18 ακόμη Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις. Ωστόσο, όταν η Πάτρα διεκδίκησε να είναι υποψήφια πόλη, ο συντοπίτης συνάδελφος σιώπησε…».
Το ανωτέρω σχόλιο έγινε από τον Αχαιό Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο , ο οποίος πρωτοστάτησε για να είναι η Πάτρα υποψήφια για την έδρα του ΕΟΦ.
Η επιχειρηματολογία του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή βασιζόταν σε τρεις άξονες. Πρώτον, ήταν ευκαιρία ν’ αποδείξει η ΕΕ ότι κόπτεται, πράγματι, έμπρακτα για την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεύτερον, η Πάτρα διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΟΦ. Και τρίτον η Αχαϊκή πρωτεύουσα έχει την άνετη πλέον οδική πρόσβαση με τα αεροδρόμια της Αθήνας και του Αράξου.
Εμπλουτίζοντας το σχόλιό του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:
«Υποστηρίχθηκε, απ’ όσους έκριναν ανεδαφική την υποψηφιότητα της Πάτρας, ότι δεν είναι η πρωτεύουσα της χώρας μας. Αν δούμε τις υποψήφιες πόλεις που διεκδικούν την έδρα του ΕΟΦ, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι όλες πρωτεύουσες, ήτοι η Βαρκελώνη, η Λιλ, το Μιλάνο, η Βόννη, το Ζάγκεμπ και το Οπόρτο, άρα καταρρίπτεται το επιχείρημά τους».
Ο Νίκος Νικολόπουλος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επισημαίνει: «Είναι ακατανόητο συνάδελφοι της περιφερειακής Ελλάδας να κουβαλάνε νερό στο μύλο της υδροκέφαλης Αθήνας. Κι ας μην σπεύσουν κάποιοι να με χαρακτηρίσουν τοπικιστή, με την κακώς εννοούμενη έννοια. Δεν είναι δυνατόν θεσμικοί φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη να υπερασπίζονται την ανάγκη για περιφερειακή αποκέντρωση, αλλά στην πράξη να ευνοούν τον συγκεντρωτισμό των εξουσιών στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες των χωρών- μελών της Ε.Ε.
Εκτιμώ, εν τέλει, ότι η Πάτρα, που έχει επαρκείς υποδομές, δεν πρέπει ν’ αφήνει τέτοιες ευκαιρίες, έστω κι αν έχουν μικρό ποσοστό ευόδωσης, γιατί όσα περισσότερα διεκδικεί, τόσα πιο πολλά, με κατάλληλη προεργασία και χειρισμούς, μπορεί ν’ αποκομίσει…».
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |