Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Να κληθούν για την Siemens Αρχηγοί, Υπουργοί, Βουλευτές…  και γόνοι!

Η «αμαρτωλή» Siemens είναι πάλι στο προσκήνιο και τα πεπραγμένα της, που υποδηλώνουν ασυνέπεια έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, θ’ αποτελέσουν αύριο το αντικείμενο της κατάθεσης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, μετά από κλήτευση του από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, που διερευνά αν τηρήθηκε ή όχι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Γερμανικής εταιρίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η προανάκριση διατάχθηκε μετά από σχετική ερώτηση, που κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος στη Βουλή και τους αρμόδιους Υπουργούς, γεγονός ενδεικτικό της σημασίας του ζητήματος που ανεδείχθη ασκώντας καλώς τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του.

Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα θέσει υπόψη της κυρίας Ανακρίτριας και όλα τα στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση του από την εποχή ακόμη, που ήταν Γραμματέας Τεκμηρίωσης και σκανδάλων στην ΝΔ, με εντολή Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την πρώην διευθύντρια του ισχυρού άντρα της Siemens η οποία στην κατάθεσή της στο Δικαστήριο μεταξύ άλλων είπε: ΅Στα τέλη του 1990 με αρχές του 2000 και πριν τη διάλυση της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛ.ΑΝ) του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του είχε λάβει χορηγία από τη Siemens.

Επίσης, επιβεβαιώνει ουσιαστικά και τα όσα κατέθεσε στο Εφετείο ο μάρτυρας κ. Ευάγγελος Σέκερης που προηγήθηκε της κ. Αικατερίνης Τσακάλου, στην κατάθεσή του την περασμένη βδομάδα! Δηλαδή, συγκλονιστικά στοιχεία για την σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τον κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη (υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη)”!

Επιπλέον ο Ανεξάρτητος Βουλευτής θα προτείνει να κληθούν να καταθέσουν τα πρόσωπα που η κ. Αικ. Τσακάλου ανέφερε στην κατάθεση της. Και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens, όπως και της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, για τα δώρα που ελάμβανε το σύνολο των μελών των οικογενειών αυτών!

Ο Νίκος Νικολόπουλος θα ζητήσει από την Ανακρίτρια να κληθούν να καταθέσουν άπαντα τα μέλη των πολιτικών οικογενειών Μητσοτάκη και Τζοχατζόπουλου, ο πρώην Αρχηγός της ΝΔ Αντ. Σαμαράς καθώς και ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης για κατάθεση για να ερευνηθεί το «είδος» των σχέσεών τους, με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, που ασχολείτο ανελλιπώς με το προσφιλές του σπορ των δωροδοκιών!

Τέλος είναι απορίας άξιον πως μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να κινήσει αυταπαγγέλτως την διαδικασία της δικαστικής έρευνας και να ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι για το εν λόγω πολύκροτο θέμα, ο Αχαιός Ανεξάρτητος Βουλευτής θα παραχωρήσει αύριο, Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 στις 11 π.μ. συνέντευξη τύπου στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα (Μιαούλη 48 – 1ος όροφος0 προς τα Πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος