Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:7108/10.7.2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

 

Στις 27/04/2017 υπέβαλα την ερώτηση με αριθμό Πρωτ. 5240/27.04.17 και έλαβα την με αριθμό 591/31-05-2017 αόριστη απάντηση, για την οποία σας ζητώ, ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, μία σαφή απάντηση.

Στην απάντησή σας αναφέρεστε στα πορίσματα σύσκεψης και μάλιστα, ως σημειώνεται, συμμετείχαν και Συνδικαλιστικές Ενώσεις των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, μάλιστα δε επισημαίνετε ότι παρέστησαν και εκπρόσωποι από τις κερδοσκοπικού χαρακτήρα μονάδες, που προφανώς εζήτησαν οφέλη χωρίς πραγματικές και εθνωφελείς θυσίες..

Ως κατακλείδα της απάντησης σημειώνεται: με νόημα, ‘’ στο πλαίσιο αυτό παρατηρήσεις επισημάνσεις και προτάσεις όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών ή φορέων θα τελούν υπόψη μας, ώστε να διορθωθούν λάθη ή παραλήψεις μας’’ και η απορία μου εύλογα γεννάται από τον μέλλοντα(διαρκείας) που χρησιμοποιήσατε, "θα τελούν", καθώς από την παντελή αγνόηση μου, ακόμα και στην απάντησή σας, σε μένα, για μένα. Εγώ πάντως δεν τυγχάνω υπάλληλος ‘’ εμπλεκομένων υπηρεσιών ή φορέων’’, ώστε στο "μέλλον" και όχι στο "παρόν", να τελώ ‘’υπόψη’’ σας.

Εντύπωση ιδιαίτερη μου κάνει το γεγονός ότι αφήσατε δύο σοβαρές , τις περισσότερο σοβαρές, από τις 20 προτάσεις μου, ασχολίαστες και αυτές είναι α) η απαράδεκτη αύξηση της δύναμης κατά 20% αυτής, που υπάρχει για κάθε κατασκηνωτική μονάδα από την νομοθεσία ως κορυφή, βάση της έκτασης και της υλικοτεχνικής υποδομής της και β) η έμμεση παρακίνηση λειτουργίας από τις "παιδικές κατασκηνώσεις" κυλικείου – καντίνας, αντί της παντελούς απαγόρευσης..

Το πρώτο αφορά προφανώς το λάθος του συντάκτη της Υπ. Απόφασης, που όφειλε να μειώσει τη δύναμη, κυρίως στις μονάδες που έχουν πάνω από 1.000 παιδιά, κατά 20% και όχι να αυξήσει κατά 20% και μάλιστα στις εγκατεστημένες σε δασώδεις περιοχές, όπως είναι οι περισσότερες, δηλαδή επιτρέψατε 200 – 250 ανήλικα παιδιά παραπάνω, σε μια τέτοια μεγάλη μονάδα!!! Στην περίπτωση όμως πυρκαγιάς ή στην περίπτωση ιώσεων, ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;, ή τα παιδιά από την κόλαση;

Το δεύτερο σοβαρό, από τα σοβαρά, θέματα είναι η εμμονή των υπηρεσιών σας, να προσδίδει στον κατασκηνωτάρχη έσοδα, από τα κυλικεία!! Με το κυλικείο το παιδί δεν θα τρώει αυτό που πρέπει, αλλά αυτό που θέλει και που είναι κυρίως τα απαγορευμένα πατατογαριδάκια…

Εγώ πάντως επιμένω στις μη εκτιμηθείσες υποδείξεις μου και θα επιμένω γιατί, εκτός του ότι έχω κι εγώ παιδιά και πονώ για την σωστή υγεία τους – διατροφή τους και την αρτιμέλειά τους , αλλά και κύρια γιατί το θέμα αφορά τα ανήμπορα να αντιδράσουν σωστά, μικρά παιδιά, που είναι κομμάτι της κοινωνίας μας ώστε, όπως είναι και οι γηράσκοντες, για τους οποίους πρέπει να τρέφουμε ιδιαίτερη αγάπη, συμπάθεια, στοργή, πρόνοια και να κάνουμε πολλές θυσίες…

Μεταφέρω μάλιστα δια της παρούσης τις επιφυλάξεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρέων, ο οποίος μου εξέφρασε την πρόθεση, να μην λειτουργήσει την μονάδα της Μητρόπολης φέτος, αν δεν λάβει υπόσχεση άρσης των μη σύννομων Διατάξεων… Επιμένω λοιπόν και θέλω να έχω την υπεύθυνη απάντησή σας , δια τις ερωτήσεώς μου, στις παρακάτω προτάσεις μου:

1.Η ανανέωση της Άδειας Λειτουργίας, μιας "παιδικής κατασκήνωσης"

Η ανανέωση της Άδειας Λειτουργίας, μιας "παιδικής κατασκήνωσης"έρχεται κόντρα ως προς τους χρόνους υποβολής των Αιτήσεων Επαναλειτουργίας και των ελέγχων των υπηρεσιών. Είναι απαραίτητη η χορήγηση πιστοποιητικού πυροπροστασίας προ του ελέγχου, και για να δοθεί αυτό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από σωστό έλεγχο, πρέπει να έχουν αποψηλωθεί τα χαμόκλαδα (φρύγανα), αυτά που μπορεί να "εποάσουν" μία έρπουσα πυρκαγιά κτλ.κτλ. Την 15 Απριλίου, χρόνο που ορίζει η Υ.Α., αυτά αρχίζουν να φύονται, συνεπώς ο ελεγκτής της πυρασφάλειας, θα ελέγχξει τι; Αφού η σωστή πυροπροστασία είναι το μεγαλύτερο και ουσιοδέστερο στοιχείο προστασίας των μικρών κατασκηνωτών, η δε άκαιρη ενέργεια ελέγχων της Π.Υ. δεν βοηθάει τον ουσιαστικό στόχο του νομοθέτη…..!!

Πρέπει στην περίπτωση του χρόνου και της ανάγκης σωστού ελέγχου πυρασφάλειας, να σας προβληματίσει και το εξής χαρακτηριστικό γεγονός: Ότι κάθε επιχείρηση όντας άλλης μορφής ακόμη και ξενοδοχειακή, χρειάζεται τον έλεγχο και την βεβαίωση της Πυρασφάλειας, με ανανέωση κάθε τρία έως πέντε έτη, ενώ στις παιδικές κατασκηνώσεις απαιτείται κάθε χρόνο.!!!

2.Πρόσληψη-αναγγελία στελεχών προ τριών μηνών!!

Καλείτε επίσης με το άρθρο 7, τις κατασκηνωτικές μονάδες, να σας έχουν τρείς μήνες πριν την λειτουργία τους, τα προσληφθέντα στελέχη, αλλά και αυτό είναι ανέφικτο, γιατί προ των δηλώσεων συμμετοχής - διαγωνισμών, καμμία μονάδα κατασκηνωτική, δεν μπορεί να ξέρει την συνολική δύναμή της, για να έχει και τον απαιτούμενο αριθμό στελεχών, εκτός του αρχηγού, του μάγειρα, του βοηθού του, του φύλακα και άλλων μερικών, η πρόσκληση να σας καταθέσουν ονόματα στελεχών, αυτή όχι μόνο θα είναι αναληθής, αλλά σήμερα εγκυμονεί κινδύνους, για τους σεβόμενους κύρια τους νόμους και τις Διατάξεις της Εργατικής - Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.(προκύπτει αναγνώρισης, μη πραγματοποιημένης ασφαλιστικής κάλυψης από τις υποβαλλόμενες άκαιρα αναληθείς καταστάσεις…)

Είναι άδικο να αφήνουμε το παιδί, να τρώει αυτό που συνήθως θέλει και που είναι σίγουρα μη υγιεινό (συνήθως πατατάκια κλπ.) και όχι εκείνο που πρέπει, δηλαδή το πλούσιο και εγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής κάθε μονάδας. Οι τηγανητές πατάτες είναι καταγγελμένες ως ανθυγιεινές, επειδή συνήθως τηγανίζονται με μη ανανεούμενο λάδι και συνεπώς είναι κινητή βόμβα, γι’αυτό και στις "παιδικές κατασκηνώσεις", έχει από την διεύθυνση υγείας με οδηγία καταργηθεί η τηγανητή πατάτα! Όμως τα "πατατοτσιπς" είναι ελεύθερα στα κυλικεία!!!

3.Απαγόρευση λειτουργίας καντίνας-κυλικείου!!:

Η περίπτωση 2Β "δ) Κυλικείο": Αυτό είναι η "κατάρα" στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Τα κυλικεία είναι για να εισοδεύουν οι επιχειρηματίες, ξοδεύοντας οι γονείς και κάνοντας αντιπαιδαγωγική και ανθυγιεινή την διαίτηση των παιδιών, που στην εξοχή μαθαίνουν μία διαφορετική, σωστά ελεγχόμενη, διαίτηση και διαβίωση από την συνήθη. Με το κυλικείο όμως επιτυγχάνεται το αντίθετο και έχουμε μάλιστα και το λυπηρό φαινόμενο, τα παιδιά των έχοντων άφθονο "παραδάκι" δώρο του μπαμπά να τρώνε τα πάσης φύσεως"γλυφιτζούρια" και τα άλλα να "γλύφουν" τα δάχτυλα χέρια των…..!!

Κάποια μονάδα ιδιωτική που σήμερα έχει κλείσει, είχε ως γεύμα ή δείπνο τρία - τέσσερα φαγητά επιλογής του κατασκηνωτή!! και ο νοών νοείτο, γιατί να συμβαίνει αυτό…!!

 

4. Η ηλικία των κατασκηνωτών όχι μεγαλύτερη των 12 ετών

Με την αναφορά σας στις ηλικίες του άρθρ.2 Α, φρονώ ότι πρέπει να το επανεξετάσετε, ορίζοντας ή αφήνοντας την ηλικία 5 εώς 12 ετών , αφού τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών 13-16, που διαβιούν στον ίδιο χώρο με τα μικρότερα, αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο, που δεν ελέγχεται εύκολα με την παρουσία στελεχών ενηλίκων…. Ίσως η "επικίνδυνη αύξηση" των ηλικιών των συμμετεχόντων παιδιών, να ζητήθηκε από τους Ιδιώτες και "περάστηκε" στην ΥΑ, είναι όμως ένας εν δυνάμει κίνδυνος, αφού 16 ετών κατασκηνωτής, για την Υ.Α. είναι και εκείνος ακόμη που σε μια μέρα γίνεται 17 ετών! και φαντάζεστε τον κατασκηνωτή ενήλικο, συμβιούντα 15 ημέρες με μικρά και μάλιστα μικρότερα κορίτσια……;;!! Δεν αναφέρω πράγματα που δεν παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

5. Η διάρκεια λειτουργίας των μονάδων..

Ο περιορισμός της χρονικής λειτουργίας των κατασκηνωτικών μονάδων του άρθρου 6, που αναφέρεται η 1/6 έως την 30/9, πρέπει νομίζω να ανασκευασθεί και να αναφερθεί με έναρξη την 1 Μαρτίου έως την 31 Οκτωβρίου ή και 30 Δεκεμβρίου και μόνο στο διάστημα, που δεν λειτουργεί η μονάδα για μικρά παιδιά να δέχεται την διαμονή ηλικιωμένων, καθώς επίσης και το εμβόλιμο της επίσκεψης παιδιών των μαθητικών εκδρομών.

Στη τελευταία περίπτωση των σχολικών εκδρομών βέβαια αναφέρεται ρητά η Υ.Α.: "με την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα δεν φιλοξενούνται κατασκηνωτές". Και βέβαια οι σχολικές εκδρομές γίνονται από τον Μάρτιο μέχρι την 15 Ιουνίου, δηλαδή σε χρόνο μη λειτουργίας των μονάδων για κατασκηνωτές, συνεπώς κατά το διάστημα μη θεσμοθετημένης νόμιμης λειτουργίας, αφού η λειτουργία και η Άδεια συνήθως για μικρά παιδιά χορηγείται αργότερα. Χρήζει λοιπόν αναδιατύπωσης και η Διάταξη αυτή, γιατί και πάλι εγκυμονεί, όπως καταχωρείται, κινδύνους. Άλλωστε για τις σχολικές εκδρομές, χωρίς λειτουργία κουζίνας κτλ. δεν υπάρχει ανάγκη κάποιου περιορισμού.

6.Βεβαίεωση στατικής επάρκειας υπό μηχανικών

Στο προοίμιο της Υπουργικής Απόφασης, λείπει η λεπτομερέστερη αναφορά, ότι αυτή ρυθμίζει και τα της σχέσης

7.Μηχανοκίνητος-ηλεκτροκίνητος αθλητισμός..

Στα λεξικά πάντως δεν ερμηνεύεται η πρόταση "δε επιτρέπεται η ανάπτυξη και χρήση μηχανοκίνητου και ηλεκτροκίνητου αθλητισμού", υποψιάζομαι πως εννοεί το flying fox κτλ. και τις υδροτσουλήθρες, που περιέργως κατήργησαν, σε μία μονάδα που λειτουργεί 40 χρόνια με επιτυχία και χωρίς το παραμικρό συμβάν (αρθ.3§ζ).

8.Κυρώσεις εξωπραγματικές και χωρίς τη νόμιμη διαδικασία.

Στο άρθρο 10, που αναφέρονται οι κυρώσεις και μάλιστα γίνεται αναφορά σ’αυτές και που επιβάλλονται για την μη (έγκαιρη) χορήγηση Άδειας Λειτουργίας, εκδίδεται Απόφαση διακοπής, που εκτελείται από την οικεία Αστυνομική Αρχή….Υποψιάζεσθε τι μπορεί να κρίνει η αυστηρή και μη σύννομη διατύπωση; Έχουμε ένα περσινό λυπηρό δείγμα μηχανικού, που αυτενέργησε ως διδακτορίσκος, εκθέτοντας όχι μόνο τον εαυτό της….!! Μη ξεχνάτε ότι η Επιτροπή Ελέγχου, προτείνει συνήθως την ανανέωση ή μη της Άδειας Λειτουργίας κάθε χρόνο, των μονάδων που εντέλλεται να ελέγχξει και όχι να γίνεται φορέας εκτελεστικός από συμβουλευτικός, όπως συνέβη πρόσφατα…..

Με ένα λόγο και ένα συμπέρασμα αν θέλει ένας ή μία μηχανικός, υποκαθιστά και τον Υπουργό με καταστροφικές ενέργειες, ενίοτε βεβιασμένες και πολλές φορές άδικες και το αποτέλεσμα;

Αλλά αυτά θα σας τα εξηγήσω αναλυτικότερα , ευθετότερα και συγκεκριμένα!! αφού την αυθαιρεσία μηχανικού θεράπευσε μερικώς με Πράξη του ο αντιπεριφερειάρχης Α.Αττικής κ.Πέτρος Φιλίππου.

9. Έλεγχος δυναμικότητας μονάδος:

Το σοβαρότερο όλων είναι η υπέρβαση της προβλεπομένης αντοχής -δυναμικότητος. Είναι μια σοβαρή υποχρέωση να μη ξεπερνούν την εγκεκριμένη δυναμικότητά των, γιατί εκτός ότι τεχνιέντως νοθεύεται ο σωστός ανταγωνισμός, εγκυμονεί και μια σειρά πολλών άλλων κινδύνων, που συνδέονται με την ασφαλή διαμονή των κατασκηνωτών. Δώσατε λ.χ με την εν λόγω Υ.Α. μάλιστα 20% υπέρβαση δύναμης γιατί; γιατί; (Υ.Α.άρθ.3§1β). Αντίθετα πρέπει να βάλετε περιορισμούς στις μεγάλες μονάδες, να ορίσετε π.χ. όχι φιλοξενία άνω των 1000 παιδιών, γιατί δεν εξυπηρετούνται εύκολα και μάλιστα σε ώρα κάποιου κινδύνου, είτε φωτιάς είτε μεταδοτικής νόσου, που το καλοκαίρι είναι συνηθισμένες και οι πυρκαγιές και οι ιώσεις!! Τότε ποιος λύνει το επικίνδυνο κομφούζιο; Τα τελευταία χρόνια είχε προκύψει θέμα Σαλμονέλλας, σε κατασκηνωτική μονάδα του Καπανδριτίου (ευτυχώς σήμερα αυτή έχει κλείσει). Η Ένωση των Κατασκηνωταρχών φυσικά έψαξε τον Ιδιοκτήτη για να δώσει την κατάσταση των κατασκηνωτών ώστε να γίνει προληπτικός έλεγχος των παιδιών που ήταν μαζί με τον νέο τον ασθενήσαντα στην μονάδα…..

 

10.Ύπαρξη πυροσβεστικού οχήματος

Στις περιοχές που οι μονάδες είναι μέσα ή κοντά σε δάση και δασικές εκτάσεις, ένα αυτοκινούμενο όχημα, έχει λιγότερο από 10.000€, όμως ή επέμβαση ή άμεση, στην περιοχή είναι σωτήρια με ανυπολόγιστη αξία για όλους, αλλά και για τους ίδιους. Τι το όφελος αν καταστραφεί ο εκτός της κατασκήνωσης χώρος και μείνουν άθικτα τα λιγοστά δέντρα εντός της μονάδος;!!

Σας αντιγράφω ένα Γαλλικό φθέγμα, που ερμηνεύεται και στην καθομιλουμένη "η φωτιά τα πρώτα λεπτά σβήνει με ένα μπουγέλο νερό, μετά δεν σβήνει και μία θάλασσα…."και το μήνυμα πάνω σε ένα μικρό πυροσβεστικό στον Κάλαμο έγραφε:

''Και στου γείτονα τρέχω τη φωτιά

πριν φτάσει σε μένα και είναι αργά.."

 

11.Ύπαρξη Νοσοκομειακού Οχήματος

Μία μονάδα με μικρά παιδιά, τι το σοβαρότερο να υποχρεωθεί να έχει ένα μικρό νοσοκομειακό αυτοκίνητο, μάλιστα στην ίδια περιοχή που είναι περισσότερες της μιας μονάδας, μπορεί να επιμερίσουν το μικρό άλλωστε κόστος, σε σχέση με την μεγάλη του λειτουργική αξία, γίνεται εύκολο το σχέδιο της πρότασης αυτής με δύο – τρείς γειτονικές μονάδες. Ένας χώρος με 500 παιδιά, σημαίνει ότι έχουμε μία μικρή πόλη των 5000 κατοίκων….Σκεφτείτε τα προβλήματα ενός τέτοιου χώρου και τις ανάγκες του για να νομοθετίσετε ανάλογα…

Όταν που συνέτασα τις υποδείξεις μου αυτές, άκουσα από τα ΜΜΕ, την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που προσέφερε στο ΕΚΑΒ, 30 καινούργια νοσοκομειακά αυτοκίνητα, σε αντικατάσταση ισάριθμων παροπλισμένων…. και σκέφτηκα, το πώς μπορεί να γίνει άμεσα υλοποιήσιμη, στα χέρια των ιδιωτών κατασκηνωταρχών, μία χρυσή και σωτήρια πρωτοβουλία. Να δοθούν δηλ. αυτά τα παροπλισμένα σε ισάριθμους κατασκηνωτάρχες, να τα επισκευάσουν και να χρησιμοποιούνται από τις "Παιδικές Κατασκηνώσεις", που έχουν ως προανέφερα το δυναμικό σε παιδιά, το αντίστοιχο τουλάχιστον μιας πόλης των 5.000 κατοίκων. Ικανοποιείτε έτσι πολλούς εθνικούς στόχους, της δονούμενης πανταχόθεν Ελλάδας μας.

Τολμήστε, λίγη "ανδρεία" χρειάζεται να επιδείξετε και για την περίπτωση αυτή και να ξέρετε ότι η λέξη "ανδρεία", δεν αφορά ερμηνευτικά μόνο τους άνδρες…ούτε είναι μοναδικό μας προνόμιο…..

 

12.Πούλμαν σε αναμονή για την περίπτωση πυρκαγιάς και άμεσης μετακίνησης ιδίως των ανήμπορων να κινηθούν γρήγορα μικρών παιδιών:

Αυτά τα πούλμαν συνήθως τα έχουν, οι μονάδες, που απέχουν από την θάλασσα, για την μεταφορά των κατασκηνωτών τους, για θαλάσσια μπάνια. Ας είναι στο χώρο τους μόνιμο το πούλμαν, πρώτης ανάγκης και σαν όπλο κάθε μονάδος κατά των επίδοξων οικοπεδοφάγων – Πυρομανών….;

 

13.ΟΧΙ Δάπεδα με μοκέτες ή Ελενίτ πάνω στις σκεπές ή στα κτίρια

Αδιανόητη η χρήση στους χώρους ύπνου τέτοιων δαπέδων και σκεπών, όταν μάλιστα πάνω στα δάπεδα πατούν ξυπόλητα τα κατασκηνωτόπουλα, είναι αθεράπευτη εστία μικροοργανισμών.Εξάλλου εδώ και 20 χρόνια έχει καταγγελθεί και διεθνώς ως καρκονογόνο, το υλικό από αμίαντοστιμέντο (ΕΛΕΝΙΤ), είναι όμως οικονομικότερο από τα κεραμίδια ή τα διπλά πανιά!! και μερικοί το έχουν πάνω από τα κεφάλια των παιδιών ακόμη και όταν αυτά κοιμούνται!!

 

14.Όχι στρώματα με βαμβακερή - ρακών, γέμιση:

Το περιεχόμενο των στρωμάτων χωρίς μολύνσεις είναι "τα με κοκοφοίνικα", τα στρώματα από ράκη, δεν είναι μόνο ανθυγιεινά, αλλά και κοινούμενες βόμβες, ιδίως στα μικρότερα παιδιά, που συχνά έχουν την νυκτερινή ενούριση, πάνω σ’αυτά.

 

15.Βιολογικός καθαρισμός:

Είναι το σωστότερο αντί του συπτικού βόθρου και μάλιστα σε μονάδες που είναι κοντά σε θέρετρα τουριστικά, πρέπει να γίνει υποχρεωτικός στην Υ.Α.και να γίνει εκτενής αναφορά.

 

16Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος:

Πρέπει να υποχρεώνονται και από την Υ.Α, οι μονάδες όπως και από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ποιος αγνοεί πόσο απαραίτητο είναι, στην περίπτωση διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω απεργιών κτλ., για τις τροφές στα ψυγεία κτλ., για τις αντιδράσεις των παιδιών στους κινδύνους, όπως στις πυρκαγιές!! και μάλιστα σ’αυτές που συνήθως προκαλούνται την νύχτα;

 

 

17. Η Άδεια Πυρασφάλειας να χωρηγείται από την κατά τόπους Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Η βεβαίωση λήψης όρων πυρασφάλειας, να δίδεται από τα κατά τόπους γραφεία Πυρασφάλειας, τα οποία να υποχρεούνται να ελέγχουν συχνότερα την λήψη και την σωστή συντήρηση-λειτουργία των προστατευτικών μέσων πυροπροστασίας και κατά την διάρκεια της λειτουργίας, όπως τα γραφεία αυτά, να επιβλέπουν δοκιμαστική άσκηση ετοιμότητας κατά της φωτιάς κάθε περίοδο, ώστε τα παιδιά να είναι εξοικειωμένα στην ετοιμότητα, στην περίπτωση κινδύνου πραγματικού………

 

18. Κάλυψη των γκολπόστ – κολωνών που μπορεί να χτυπήσουν τα αθλούμενα παιδιά:

Μη ξεχνάτε ότι και στα επαγγελματικά γήπεδα, τα γκόλποστ είναι ακάλυπτα, γι’αυτό και έμεινε προ ετών, ανάπηρος ο αθλητής Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, που διαμαρτυρόμενος, χτύπησε με το κεφάλι του στο γκόλποστ. Προσοχή λοιπόν όπου σιδεροκολώνες, που μπορεί να χτυπήσουν τα ανέμελα τρέχοντα ή τα αθλούμενα παιδιά, να καλύπτονται με υλικό τύπου αφρολέξ - Και όπου υπάρχουν σκάλες ειδικά προστατευτικά (αντιολισθητικά) και πουθενά σφηνοειδείς σκάλες…..Ο κίνδυνος είναι εμφανής στις περιπτώσεις που τα παιδιά κινούνται ομαδικά από το ένα μέρος στο άλλο….!! Αυτά όλα καμιά οδηγία δεν τα προβλέπει και πρέπει να πρωτοτυπήσετε με μία σωτήρια πρωτοβουλία, σκεπτόμενοι και ως γονείς..!!

 

19. Κωδικοποίηση-αρχών μονάδων

Να δεχθείτε τις μεταβολές σε μια κωδικοποίηση των αρχών λειτουργίας των "παιδικών κατασκηνώσεων" και να συζητήσετε τις βασικές μεταβολές, με εκπροσώπους των ενδιαφερομένων ενώσεων που και υπεύθυνα σκέπτονται και σωστά λειτουργούν.

 

20. Η νόμιμη ονομασία των μονάδων χωρίς τον κίνδυνο παρερμηνείας ή εκμετάλλευσης:

Η ονομασία τέλος των μονάδων αυτών, είναι – και με τον Νόμο 3208/03 αρθ. 19, ‘’Παιδικές κατασκηνώσεις’’, και όχι όπως και στην απάντησή σας με αριθ. 591/31-05-2017, επαναλαμβάνετε, "παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις", που ερμηνευτικά συνεπάγεται αναφορά και στα camping(=κατασκηνώσεις)... και μην ξεχνάτε τις ευθύνες όλων μας, ακόμη σκεφθείτε, οι πρωτοφανείς πολλές βροχές-κακοκαιρίες, στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, προδικάζουν καύσωνα και αέρηδες, που είναι οι σύμμαχοι των πυρομανών και των οικοπεδοφάγων, η δε αδιαφορία των υπηρεσιών του υπουργείου σας στις ανησυχίες μου και στις πρακτικές υποδείξεις-προτάσεις μου, θα αποτελέσουν την χαριστική βολή στην στοιχειοθέτηση της κακουργηματικής αμέλειας.... Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστούν όλες οι προβλέψεις μου, όμως αν δεν διαψευστούν... τότε η συνείδησή σας και οι γονείς των πολυάριθμων μικρών παιδιών του κάθε πλούσιου κατασχηνωτάρχη, που τα παιδιά τους τα αφήνουμε χωρίς κάλυψη, θα μας αφήσουν άϋπνους...!! Για αυτό κυριολεκτώντας δηλώνω με πολλή ανησυχία "δεν παίζουμε με την φωτιά... και τους επίδοξους ντόπιους και ξένους εχθρούς της γαλήνης μας.

 

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάσθε:

- θα δεχτείτε να συντάξετε και να δημοσιευθεί άμεσα ένα σύγχρονο και εθνωφελές νομοθέτημα, (Υπουργική Απόφαση ή Διάταγμα), σε συνεργασία και με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναστέλλοντας ως τότε, έστω και προσωρινά, τις μη εφαρμόσιμες Διατάξεις της Υπ. Απόφασης Δ22/014 37641/1450 (ΦΕΚ 2712213);, ώστε να λειτουργήσει και φέτος αρμονικά και χωρίς κινδύνους ο χαρισματικός κατασκηνωτικός για τα παιδιά και τους ενήλικες, θεσμός των "παιδικών κατασκηνώσεων", χωρίς προβλήματα και συνέπειες;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος