Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ.324/12.10.2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Κάθε φορά που Ελληνίδες αθλήτριες και Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και διεθνή μίτινγκ, όλους μάς πιάνει ο πόνος, η έγνοια και η περηφάνια για τον ελληνικό αθλητισμό.Πριν λίγο καιρό το περιβόητο και αλάθητο ΣτΕ, της ελληνικής «παπικής» δικαιοσύνης, έτρεξε γοργά, μην τυχόν και συνεχίσει να υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα, πράττοντας καλώς η αλήθεια είναι (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που σκανδαλωδώς καθυστερεί) και εξέδωσε απόφαση με την οποία ακύρωνε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κι όμως, κατόρθωσε για ακόμη μία φορά να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή! Βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ΕΟΕ θα πρέπει να κάνει εκλογές υπό την προεδρία του κάποτε «αθάνατου» Λάμπη Νικολάου, αλλά πουθενά μα πουθενά δεν νοιάστηκε κάποιος ανώτατος δικαστικός να προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών, ως όφειλε! Γιατί διαφορετικά, αν πηγαίναμε με το απόλυτο γράμμα του πανάρχαιου καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ούτε ο Λάμπης Νικολάου θα έπρεπε να τις κάνει! Και οποιοσδήποτε ήθελε, θα τις ακύρωνε ξανά! Έτσι όπως ορθώς, λοιπόν, όρισε το ΣτΕ τον κ. Λάμπη Νικολάου για αρμόδιο (διαφορετικά δεν θα έβγαινε άκρη στον αιώνα τον άπαντα), έτσι θα έπρεπε να υποχρεώνει τον πάλαι ποτέ «αθάνατό» μας για τον χρόνο που πρέπει αυτός να διεξάγει τις εκλογές! Όπως ακριβώς θα έπραττε σε κάθε άλλη περίπτωση (δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές εκλογές κ.ο.κ.), έτσι θα έπρεπε να έχει ορίσει έναν ανώτατο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για να προκύψουν τα νέα όργανα της ΕΟΕ, η οποία τώρα (με το αδιευκρίνιστο) κινδυνεύει να παραμένει επί μακρόν ακέφαλη. Κι αυτό διότι, ο κ. Νικολάου χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους δεν κάνει εκλογές! Η κατάσταση αυτή, εκτός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η Ελλάδα μάλλον εκτίθεται για ακόμη μία φορά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Επειδή, ο κάθε θεσμικός παράγων και πρώτος και καλύτερος ο αρμόδιος Υπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μην εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους «αθανάτους» από τον … κανέναν(!).

Επειδή, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος υπέβαλε την παραίτησή του από την ΕΟΕ και άρα διευκολύνονται οι εξελίξεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα αναλάβετε κάποια πολιτική ή άλλη πρωτοβουλία για να προσδιορισθεί ο χρόνος διεξαγωγής εκλογών στο ΕΟΕ ή η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί ως απλός θεατής τις εξελίξεις, όταν ακόμη και η ΔΟΕ αποδέχεται επιτέλους να βρει τρόπο η κυβέρνηση και να λύσει το θέμα, γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν αποφασίζει να δει τι πρέπει να πράξει;

Μπορεί ο «αθάνατος» κ. Νικολάου ν΄ αυθαιρετεί και να «διατηρεί» στη θέση της επ’ αόριστον την νυν διοίκηση της ΕΟΕ, ακόμα και όταν- εάν αληθεύει- έχει δώσει το «πράσινο φως» η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εκλογές και επιτέλους να προκύψει νέα διοίκηση και νέα όργανα που θα «τρέξουν» εκκρεμότητες και που πραγματικά θα ενδιαφερθούν για το νέο εθνικό σχεδιασμό στον αθλητισμό;

Ο ερωτών βουλευτής Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2018 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας