Loading...
 Start Page
«Τα στηρίγματα για το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας»

Το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας και τα στηρίγματα του θίγει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει στην ερώτηση του:

 

«Στην εποχή της πολύπλευρης κρίσης, η ελληνορθόδοξη παιδεία, ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός και η συνειδητοποίηση της εθνικής μας ταυτότητας είναι τα στηρίγματά μας. Για να βγούμε από το τέλμα και για να ξεπεράσουμε τη διάχυτη απαισιοδοξία, πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και να καταλάβουμε πού πηγαίνουμε χωρίς αλαζονεία αλλά και χωρίς ηττοπάθεια.

Η αναβάπτιση στον Ελληνισμό, στην Παιδεία και στον πολιτισμό είναι η μόνη απάντηση. Όποιος θέλει να εργαστεί για την αναγέννηση της Ελλάδος οφείλει να μετατρέψει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο εργαστήριο μελέτης της αρχαίας, της βυζαντινής, της εκκλησιαστικής και της νεοελληνικής γραμματείας

Η αναζήτηση και κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας αξίζει να γίνει με διπλό προσανατολισμό».

Και ρωτά τον Νίκο Φίλη εάν πρόκειται να ληφθούν, έστω και τώρα από πλευράς Υπουργείου οι απαραίτητες πια αποφάσεις για την διαβίωση της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ Αρ.Πρ.:4973/19.4.2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Θέμα: «Τα στηρίγματα για το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας»

 

Στην εποχή της πολύπλευρης κρίσης, η ελληνορθόδοξη παιδεία, ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός και η συνειδητοποίηση της εθνικής μας ταυτότητας είναι τα στηρίγματά μας. Για να βγούμε από το τέλμα και για να ξεπεράσουμε τη διάχυτη απαισιοδοξία, πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και να καταλάβουμε πού πηγαίνουμε χωρίς αλαζονεία αλλά και χωρίς ηττοπάθεια.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν πιστεύει στην ορθόδοξη παράδοση ούτε στην Ιστορία μας. Αρνείται τη συνέχεια του Ελληνισμού, φέρνει απίθανους ξένους για να διευθύνουν τα φεστιβάλ μας, μετατρέπει τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία σε χώρο καλλιέργειας ουτοπικών διεθνισμών. Τα πρόσωπα, τα οποία έχουν οριστεί σε θέσεις ευθύνης, δεν συνειδητοποιούν τον πολύτιμο θησαυρό που έχουν στα χέρια τους. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις ρίζες μας, οι οποίες καθοδηγούν και το μέλλον μας.

 

Η αναβάπτιση στον Ελληνισμό, στην Παιδεία και στον πολιτισμό είναι η μόνη απάντηση. Όποιος θέλει να εργαστεί για την αναγέννηση της Ελλάδος οφείλει να μετατρέψει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο εργαστήριο μελέτης της αρχαίας, της βυζαντινής, της εκκλησιαστικής και της νεοελληνικής γραμματείας

 

Η αναζήτηση και κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας αξίζει να γίνει με διπλό προσανατολισμό.

Πρώτον, για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και τι μας πρέπει και δεύτερον, για να μεταδώσουμε παιδεία και πολιτισμό σε όλους τους λαούς.

Στην Ευρώπη, η οποία έχει χάσει τις ελληνικές και χριστιανικές ρίζες της, στα Βαλκάνια και στον ρωσικό κόσμο, που βαπτίστηκαν στην κληρονομιά του Κυρίλλου και του Μεθοδίου, στους λαούς της Ανατολής, οι οποίοι ακόμη τιμούν τον Μέγα Αλέξανδρο, σε όλους.

Επειδή, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία ήταν πάντοτε οικουμενικά μεγέθη και η ταυτότητά μας δεν είναι φοβική ούτε κλεισμένη σε στενά σύνορα.

Επειδή, θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες για να είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι, για να σεβόμαστε τους άλλους πολιτισμούς, χωρίς να απεμπολούμε τον δικό μας.

Επειδή, στα σχολεία μας η μελέτη των αρχαίων ελληνικών, η αποφυγή αποδομητικών ερμηνειών στην Ιστορία, η διατήρηση του ορθόδοξου περιεχομένου των Θρησκευτικών και ο σεβασμός στους Νεοέλληνες κλασικούς θα είναι το πρώτο βήμα με βασικούς οδηγούς μας, το Ευαγγέλιο, τον Αριστοτέλη, τον Διονύσιο Σολωμό.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

- Θα ληφθούν, έστω και τώρα από μέρος σας οι απαραίτητες πια αποφάσεις για την διαβίωση της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος