Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟ ΚΥΡΤΣΟ» «Kάνει νέα συμβόλαια, διευκολύνσεις και διακανονισμούς στα κατασκευαστικά συμφέροντα Μπόμπολα όπως γράφει σε άρθρο του ο Γ. Κύρτσος;»

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, μία από τις μεγάλες ευθύνες μας είναι και να μην επιτρέπουμε σε σκιές του παρελθόντος να… μαυρίζουν το μέλλον, γι ‘ αυτό και ο αγώνας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι πολυμέτωπος και διαρκής, για καθαρή πολιτική, καθαρή οικονομία, καθαρά μίντια, καθαρή κοινωνία.

 

 

Σε μια ασυνήθιστη κοινοβουλευτική παρέμβαση, προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

 

Κατέθεσε στη Βουλή την δημοσιευθείσα καταγγελία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αξιώνοντας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ο καταγγελόμενος Υπουργός Δημοσίων Έργων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατά την χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει ο ίδιος με τον τίτλο «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» αναφέρθηκε στην βαρύτατη καταγγελία του γνωστού πρώην εκδότη και πρώην εκπροσώπου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου, ο οποίος έγραψε:

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα η οποία υποτίθεται ότι κάνει πόλεμο κατά της διαπλοκής διευκολύνει με την αδιαφορία της τους ελιγμούς του κ. Μπόμπολα ο οποίος ανταποδίδει με τη θετική, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, δημοσιότητα των εντύπων του εκδοτικού ομίλου Μπόμπολα»

Στην συνέχεια μάλιστα ο Γ. Κύρτσος ενυπογράφως στο ίδιο άρθρο του προσωποποιεί την καταγγελία σημειώνοντας: «σαν να μην έφτανε αυτό ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης συνεχίζει τις πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέρχεται, δίνοντας νέα συμβόλαια και χρηματοδοτικές διευκολύνσεις μέσω ΕΣΠΑ και αμφίβολης ποιότητας διακανονισμών, στα κατασκευαστικά συμφέροντα Μπόμπολα»

Ο Μητσοτάκης ακολουθεί τη δικαστική οδό ως δικομανής. Ο Σπίρτζης οφείλει να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική οδό ως πολιτικός

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξηγώντας στους δημοσιογράφους την πρωτότυπη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία να προσκομίσει καταγγελία άλλου στη Βουλή, δήλωσε:

«Πάρα πολλοί πολίτες –που παρακολουθούσαν την εκπομπή μου στο Kontra Channel, τηλεφώνησαν και ζήτησαν να πάω το θέμα στη Βουλή και να αξιώσω να απαντήσει ο κ. Χρ. Σπίρτζης.

Αυτήν την εντολή των πολιτών εκτέλεσα και προσωπικά τα ίδια πιστεύω.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες δια του τύπου και να μην υπάρχουν απαντήσεις και εξηγήσεις. Ο Μητσοτάκης και η παρέα του ακολουθούν το παράδειγμα των δικομανών και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική κριτική. Ο Τσίπρας και οι Υπουργοί του έχουν υποχρέωση σε τέτοιου είδους κατηγορίες να ακολουθούν την πολιτική οδό και να απαντούν αμέσως και ξεκάθαρα στο Κοινοβούλιο.

Εάν οι καταγγελίες είναι ποινικά κολάσιμες, τότε είναι προσωπική υπόθεση του κάθε πολιτικού -εν προκειμένω του Χρ. Σπίρτζη- εάν θα επιτρέπει στον κάθε θαλασσοδανεισμένο αποτυχημένο εκδότη που ψάχνοντας για την επαγγελματική του αποκατάσταση πέρασε από πολλές πολιτικές αυλές της ΚΝΕ, του ΛΑ.Ο.Σ και τώρα του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ, να τον ¨προβάλει ως διαπλεκόμενο¨ με τον εθνικό εργολάβο…

 

 

Τέλος επανεκατέθεσα την ερώτηση που δεν είχαν δοθεί απαντήσεις για τα δάνεια των οικογενειακών εκδοτικών επιχειρήσεων του κ. Γ. Κύρτσου της FREESUNDAY ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ζητείται να απαντηθεί εάν επιτέλους διερευνήθηκαν τα παλιότερα δάνεια της FREE SUNDAY ως προς το ύψος, τους πόρους και τον σκοπό που διετέθησαν;

Επιπλέον ζητείται να απαντηθεί το Πώς είχε εκτιμηθεί η πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε.;

Ποιες υπήρξαν οι εμπράγματες εξασφαλίσεις ή άλλες εγγυήσεις για τις δανειοδοτήσεις;

Ποιοι ενέκριναν αυτές τις δανειοδοτήσεις;

Ποιο το σημερινό υπόλοιπο και ποια είναι η πορεία της εξυπηρέτησής τους;

Και τέλος εάν θα πρέπει να ζητηθούν και νέες εγγυήσεις;»

 

Σχετική Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου: http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?subject=&protocol=&type=188081d2-ec03-492e-8304-cdbc6e577ba5&SessionPeriod=26c28f97-f651-4937-85dc-a52600fb148e&partyId=d14ba599-f806-478c-92c3-8b89cf467ba2&mpId=9d05ec3d-0c46-4649-b50b-2f1bd909113a&ministry=bf03b64c-29f5-4fed-8549-3149b59cbc94&datefrom=19/01/2016&dateto=19/01/2016

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος