Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Πώς καταφέρνει να μην πληρώνει ο Φ. Μπόμπολας τα δάνεια της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» αλλά να γίνεται πιστευτός όταν δηλώνει ότι μπορεί να καταθέσει εκατομμύρια για το Mega;»

Συζήτηση επίκαιρης Ερώτησης στην Βουλή

Ο Μπόμπολας έχει λεφτά για το mega;

Εάν έχει γιατί δεν πληρώνει τα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ ;

 

Αύριο στην Βουλή αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση για το θέμα : «Πώς καταφέρνει να μην πληρώνει ο Φ. Μπόμπολας τα δάνεια της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» αλλά να μπορεί να καταθέσει εκατομμύρια για το Mega», το οποίο έφερε στην Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Ευκ. Τσακαλώτο να απαντήσει στα «καυτά» ερωτήματα που ανακύπτουν όπως :

- Πώς μπορεί να λειτουργεί η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ του Mega στην οποία συμμετέχει ως μεγαλομέτοχος η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, του κ. Φ. Μπόμπολα, ενώ εδώ και καιρό στερείται ιδίων κεφαλαίων;

- Πώς μπορείς επίσης να λειτουργεί η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ του κ. Φ.Μπόμπολα με -112 εκατομμύρια ευρώ αρνητικά ίδια κεφάλαια;

- Πώς μπορεί να επιτρέπουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, στους μετόχους και τους τραπεζίτες, να παραπλανούν –ενδεχομένως- και με αυτό το «τερτίπι» με το πρόσχημα ότι ίσως η θαλασσοδανεισμένη εταιρεία τους τελικά ανακεφαλαιοποιηθεί, να παραμένουν αιχμάλωτοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ίδιας τους της εργασίας και της αξιοπρέπειας, αλλά και οι «φεσωμένοι» πιστωτές ;

 

Οι Τράπεζες κρατούν την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και το Mega παρότι ξέρουν πως είναι «κλινικά νεκρές»…

 

- Πώς μπορεί οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με χρήματα του Ελληνικού λαού και των ασφαλιστικών ταμείων, να διατηρούν κυριολεκτικά στην «εντατική» τον ΠΗΓΑΣΟ και τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, επιχειρήσεις δηλαδή που δεν είναι βιώσιμες αφού δανείζονται συνεχώς και αφού σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις, είναι «κλινικά νεκρές». Επιπλέον, γιατί οι πιστώτριες τράπεζες παρά όλα τα ανωτέρω, όχι μόνο συνεχίζουν να τις δανείζουν, αλλά τους δίνουν και διαφημιστικά κονδύλια, ώστε οι «νταβατζήδες» να μην πληρώνουν από δικά τους λεφτά, ούτε τα τρέχοντα;

- Πώς γίνεται να επιτρέπουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΤτΕ) να ρυθμίζονται και να αναχρηματοδοτούνται δάνεια τα οποία, όταν αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, τότε εμφανίζεται μια άλλη τράπεζα, που τους χορηγεί με τη σειρά της ένα νέο δάνειο για να αποπληρώσουν το προηγούμενο της πρώτης τράπεζας, μεταθέτοντας έτσι την αποπληρωμή του χρέους στο μακρινό μέλλον;

 

Άυλες αξίες … πέτρα του σκανδάλου!!!

 

- Πώς δεν ζητούν νέες επαρκείς εγγυήσεις αλλά εξακολουθούν να αποτιμούν άυλες αξίες και να τις αποδέχονται ως ενέχυρο όπου βεβαίως θέλουν. Το ερώτημα όμως είναι αν οι άυλες αξίες έχουν την αξία που εμφανίζουν ή είναι πλασματικές. Όταν μια εταιρεία αποτιμά για παράδειγμα την ταινιοθήκη ενός καναλιού, αποδίδει σε κάθε σειρά, σήριαλ ή εκπομπή μια αξία με βάση τις περιγραφές του καναλιούΗ σχετικότητα αυτής της αξίας είναι ίσως και η πέτρα του σκανδάλου για τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ;

 

Η Κυβέρνηση ακολουθεί τον ολισθηρό …”δρόμο Καραμανλή” περί ήπιας προσαρμογής στην μάχη με τους νταβατζήδες;

Θρίλερ και σκάνδαλο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega

 

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση είπε: «Σε θρίλερ και σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του δανεισμού των ΜΜΕ, αλλά και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του mega, μετά την απροθυμία να «βάλουν το χέρι στην τσέπη» οι μέτοχοι, αλλά και να κερδίζουν χρόνο με διάφορα τερτίπια με την ανοχή των υπηρεσιών της περιφέρειας και του κράτους, αλλά και την ατολμία της κυβέρνησης, που φαίνεται να ακολουθεί το παλιό δείγμα Κ. Καραμανλή της «ήπιας προσαρμογής» στο καθεστώς των νταβατζήδων.

 

Οι τράπεζες μιλούν για .. «κολπάκια του mega»

 

Οι δηλώσεις των Μπόμπολα και Ψυχάρη κατά την Γενική Συνέλευση είναι ενδεικτικές. Θεωρώ και εγώ και όλοι όσοι παρακολουθούμε αυτό το διαρκές οικονομικό και τραπεζικό σκάνδαλο πως το σημαντικότερο είναι ότι, με την προχτεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ οι μεγαλομέτοχοι και οι διοικούντες αυτή, ενδεχομένως ίσως να προσπαθούν να παραπλανήσουν τις πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας τους, ώστε αυτές να μην προβούν σε «καταγγελία των δανειακών συμβάσεων», έκδοση διαταγών πληρωμής, δεσμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, και ενδεχομένως, ουδεμία πρόθεση να έχουν να αποπληρώσουν τις δανειακές και τις πάσης φύσης πιστωτικές τους συμβάσεις, οι οποίες έχουν ήδη προ πολλού χαρακτηριστεί επισφαλείς, ληξιπρόθεσμες και, κατά τα κοινώς λεγόμενα, «κόκκινες».

 

Η επιστολή της «Πειραιώς» δικαιώνει τις καταγγελίες μας

 

Επίσης ο Νίκος Νικολόπουλος είπε : «Η επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς δικαιώνει τις καταγγελίες μας. Μετά την ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ότι καταθέτει μηνύσεις μαζί με πολλούς Έλληνες φορολογούμενους εις βάρος των τραπεζών και των λοιπών αρχών, αναγκάστηκαν να αποσύρουν την «υψηλή τους προστασία» στους πάσης ανησυχίας πελάτες τους. Πρέπει να μπει τέλος στην παρελκυστική τακτική των μετόχων του καναλιού, που διαρκεί 6 μήνες με συνεχείς αναβολές.

 

Επίσκεψη στους οικονομικούς εισαγγελείς και την κατάθεση της μήνυσης

 

Το πόρισμα της Ττε επισύρει πολλές ευθύνες σε τραπεζικά στελέχη για τον δανεισμό

των Μπόμπολα και Ψυχάρη

 

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος όπως αποκάλυψε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ολοκληρώθηκε το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια της εισηγμένης στο ΧΑΑ ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ -Mega. Τα ευρήματα είναι άκρως ενδιαφέροντα και βαραίνουν ακόμα περισσότερο τους δύο βασικούς μετόχους, που είχαν και την ευθύνη του management όλα αυτά τα χρονιά, δηλαδή τους Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη και τις εταιρίες τους.

 

Το πόρισμα επισύρει πολλαπλές ευθύνες και στα στελέχη των τραπεζών που διαχειρίστηκαν τον κίνδυνο ρευστότητας, τον πιστωτικό κίνδυνο, τον κίνδυνο αγοράς και τον λειτουργικό κίνδυνο αντίθετα με την ισχύουσα νομοθεσία, τις κανονιστικές διατάξεις και τις πράξεις του διοικητή της ΤτΕ, τις λεγόμενες ΠΔΤΕ.

 

Κάλεσμα στους πολίτες να υπογράψουν την μηνυτήρια αναφορά

 

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε όλους τους σκληρά φορολογούμενους πολίτες, μαζί με όλους εμάς να υπογράψουν την μηνυτήρια αναφορά για την κατά νόμον άσκησή της ποινικής δίωξης καθώς και την παραδειγματική τιμωρία κατά όλων όσων εμπλέκονται, όπως:

 

Των υπευθύνων της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρέλειψαν να ασκήσουν την προσήκουσα προληπτική εποπτεία στις ανωτέρω πιστώτριες τράπεζες των ανωτέρω ΜΜΕ καίτοι είχαν νομική υποχρέωση προς τούτο.

Των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής καθόσον είναι αρμόδιες για τον έλεγχο των ανωνύμων εταιρειών καθώς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εποπτεύει τις εταιρείες με κινητές αξίες εισηγμένες καθώς επίσης και το Ε.Σ.Ρ. που πρέπει να ελέγχει εν γένει την τήρηση των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των δημόσιων και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον επειδή η ζημία είναι πολλαπλή. προς βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου και, έτσι, των φορολογουμένων στην Ελλάδα φυσικών και νομικών προσώπων, που χρεώνονται αναγκαστικά, μέσω των ενισχύσεων της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους, τα χρέη της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στις πιστώτριες τράπεζες αυτής, ζητάμε την ταχύτατη διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών..

 

Περιμένουμε αύριο στην Βουλή επίσης να ακούσουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Ευκ. Τσακαλώτου και στα εξής ερωτήματα:

 

1. Πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της «Πήγασος» συνολικού ύψους 160 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν φτάνει πλέον ούτε τα 50 εκ. ευρώ;

 

2. Γιατί ενώ ο κ. Φ. Μπόμπολας έχει χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega από την εταιρεία «Αττική Οδός» -της οικογένειας Μπόμπολα- στο ταμείο της οποίας υπάρχουν 900 εκ. ευρώ «ζεστό» χρήμα, καθώς επίσης είναι ο ίδιος που εμφανίζεται να έχει αρκετά χρήματα στις λίστες Λαγκάρντ και παρόλα αυτά, όπως γράφουν οι εφημερίδες, εδώ και δεκατέσσερις μήνες αφήνει απλήρωτες δόσεις και τόκους, χωρίς μάλιστα καμία τράπεζα να του απαιτεί να είναι συνεπής ή και πολύ περισσότερο να προσφεύγει σε αναγκαστικούς τρόπους πληρωμής, η Κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα ώστε να υπερασπιστεί την περιουσία του δημοσίου που κινδυνεύει;

Καλούμε τους πολίτες να συνυπογράψουν την μήνυση για το mega

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος