Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Θέλουμε έργα και όχι λόγια» Επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του Πηνειού

Συζητήθηκε στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας και Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου, με θέμα : «Ο κάμπος έχει «δέσει» την υπόσχεση Τσίπρα αξιοποίησης του ποταμού Πηνειού για την μεταφορά νερού στην Δυτική Αχαΐα».

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγ. Αποστόλου απαντώντας στην ερώτηση του Αχαιού Βουλευτή μεταξύ άλλων είπε:

«Σε ότι αφορά τώρα το αντικείμενο της ερώτησής σας, που ουσιαστικά είναι η επέκταση της αξιοποίησης του Φράγματος του Πηνειού προς τη Δυτική Αχαΐα, η μελέτη υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πιέζουμε εμείς από τη δική μας πλευρά. Γι’ αυτό, η σχετική συζήτηση που έγινε ίσως βγήκε προς τα έξω διαφορετικά. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μας έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη συγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θέλω να σας πω ιδιαίτερα ότι πάνω σε αυτό το κομμάτι που αφορά τον Πηνειό είχαν ενταχθεί τρία έργα στην ευρύτερη περιοχή…..»

(Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού μπορείτε να την δείτε στο: . http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias)

Ν. Νικολόπουλος: ««Ελπίζουμε να μην μείνετε στα λόγια κ. Υπουργέ»

Από την πλευρά του απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: «Θέλουμε έργα και όχι λόγια….. γιατί αλλιώς ο Υπουργός θα επιτρέψει με την ολιγωρία του, δικαιολογημένα οι Αχαιοί να πιστέψουν ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε προεκλογικά στην πλατεία Γεωργίου να παίξει το ρόλο του «μαυρογιαλούρου»… λέγοντας «και … νερό θα σας φέρουμε», παραφράζοντας έτσι την ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου «και γεφύρια θα σας φτιάξουμε …..και παιδιά θα σας κάνουμε»!!!!!

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η ανάκαμψη και τελικά η ανάπτυξη προϋποθέτουν την αλλαγή οικονομικού υποδείγματος και τη χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για την προώθησή του.

Η κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού στην Δυτική Αχαΐα, θα συντελέσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στον περιορισμό των απωλειών του νερού και θα αυξήσει τις εξυπηρετούμενες αρδεύσιμες εκτάσεις, ανακουφίζοντας οικονομικά τους πληττόμενους παραγωγούς.

Το έργο θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα και την αύξηση της παραγωγής. Θέσαμε λοιπόν στον αρμόδιο Υπουργό το ερώτημα: “Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την αποτελεσματική διάθεση των κοινοτικών πόρων”;

Είναι σαφές ότι όλοι ομολογούμε την αξία της ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα σε βασικό πυλώνα της οικονομίας. Πρέπει όμως να κάνουμε τα πάντα να μειωθεί το κόστος παραγωγής, γιατί αυτό καθορίζει σε τελική ανάλυση όλα τα υπόλοιπα μεγέθη.

Αυτό που μας απασχολεί εδώ -και κυρίως στην Δυτική Αχαΐα-είναι πώς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να επηρεάσει το κόστος παραγωγής και να στηρίξει τη βιωσιμότητα αγροτικών προϊόντων που έχουν μεγάλη σημασία για την εθνική, αλλά και την τοπική οικονομία, όπως η πατάτα, το καρπούζι, φράουλα κ.α.

Μαζί με την κατασκευή του έργου πρέπει να «υιοθετήσουμε» όλους τους απαραίτητους τρόπους, ώστε να προχωρήσουμε στην παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων με υπεραξία και μειωμένο κόστος».

Τέλος, πρέπει να επαναλάβω ότι είναι κρίσιμο, είναι το ζήτημα των έργων υποδομής. Η ενέργεια, το νερό και το περιβάλλον είναι δημόσια αγαθά που χωρίς αυτά κάθε στρατηγικό σχέδιο για την αγροτική ανάπτυξη είναι γράμμα κενό. Η διαμόρφωση αντίστοιχων πολιτικών αποτελεί ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, τοπικό, περιφερειακό, εθνικό»

Και έκλεισε επισημαίνοντας: «Είναι κοινή πεποίθηση ότι η άμεση στροφή προς έργα ώριμα και υλοποιήσιμα μπορούν να «δώσουν φτερά» στην ανάπτυξη. Και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υλοποίηση του»

 

Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την υλοποίηση του έργου μεταφοράς νερού από τον Πηνειό στη Δ.Αχαΐα. https://youtu.be/unRtKnVYoy4

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος