Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Μακάρι να συνεργαστεί με τους οικονομικούς εισαγγελείς  ειλικρινά ο κ. Φούρας για να αποκαλυφθεί η λεηλασία.   Τότε θα διαπιστώσει ότι δεν μου πρέπουν αγωγές και μηνύσεις, αλλά ευχαριστίες.”!

(δείτε το βίντεο της σχετικής συνέντευξης:

 

Συνέντευξη Νικολόπουλου: Ιδού πως εκτοξεύτηκε το κόστος του Αθήνα 97 από 2 σε 20 δις!

https://youtu.be/gaDKYTP3hIQ

 

 

 

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησε ο Αχαιός Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή η αποκάλυψη από τη Δικαιοσύνη ότι στη διοργάνωση του διαβόητου παγκόσμιου κυπέλλου “ΑΘΗΝΑ 1997” έγιναν εγκληματικές υπερβάσεις στο προϋπολογισθέν κόστος και δια αυτών των υπερβάσεων έγιναν εγκλήματα λεηλασίας δημοσίου χρήματος και που σε αρκετές περιπτώσεις δεν βρέθηκαν ούτε καν τα..παραστατικά…

Καίρια θέση στην διαχείριση του ΑΘΗΝΑ 1997 είχε ο Αχαιός πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φούρας, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος και πανίσχυρος Υφυπουργός Αθλητισμού των Κυβερνήσεων Σημίτη.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Καταρχήν δεσμεύομαι ότι : «Στην πρόθεση του Ανδρέα Φούρα να με μηνύσει και να καταθέσει αγωγή σε βάρος μου απαντώ με επίσκεψη που προγραμματίζω στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Εκεί, όπου μαζί με τους νομικούς συμπαραστάτες εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά και θα παραδώσουμε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου, ζητώντας να διερευνηθεί αν έγινε φοροδιαφυγή και κυκλοφόρησε μαύρο χρήμα με αφορμή την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου «Αθήνα 1997» .

 

ΑΠΟ 2 δις δρχ. ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΑ 20 δις δρχ.

 

Ένα πρωτάθλημα που αρχικά είχε προϋπολογιστεί να στοιχίσει δύο δις δραχμές, όμως το κόστος του εκτινάχθηκε στα 20 δις δραχμές χωρίς να έχει νόμιμα αναμορφωθεί ο προϋπολογισμός του και με εκατοντάδες εκατομμύρια ν αλλάζουν χέρια, χωρίς παραστατικά!

Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές καυτές και αποκαλυπτικές απαντήσεις, που έδωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την αντίδραση του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού Αν. Φούρα σε προγενεστέρες Δημόσιες παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου γύρω από το πολύκροτο θέμα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που παραλίγο να παρεπεμφθεί στις καλένδες και στη λήθη της ατιμωρησίας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος «κραδαίνοντας» την 100σελιδη Έκθεση Καταστατικού Ελέγχου Νομιμότητας του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997», αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά συμπεράσματα της ομάδας ελέγχου Παράλληλα αιτιολόγησε το λόγο που θεωρεί τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Α. Φούρα «διευθυντή ορχήστρας» κατασπατάλησης πολλών δισεκατομμυρίων δρχ. για την διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά και με νόημα:

«Απλά είναι τα πράγματα: Αναγνωρίζει ότι έγινε λεηλασία όπως λέει η Δικαιοσύνη δια του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Αν το αναγνωρίζει θα συνδράμει το έργο της; Εμείς θα σπεύσουμε, επαναλμβάνω, άμεσα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς με αιτήματα να ανοίξουν λογαριασμοί όλων για να διαπιστωθεί αν διακινήθηκε το δημόσιο χρήμα ,υπό περιστάσεις μαύρου χρήματος.

Ο δικός μας Ανδρέας λοιπόν έχει μόνο ένα δρόμο μπροστά του: Να δηλώσει ότι είναι αμέτοχος της λεηλασίας, να δώσει άμεση εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των γύρω του και φυσικά οι δικοί του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και όπου αλλού της γης υπάρχουν -τρόπος του λέγειν- αφού πιστεύω ότι δεν έχει. Επίσης να δηλώσει και να αποδείξει ότι δεν είχε και δεν έχει και τότε και τώρα σχέση με παρένθετα φυσικά η νομικά πρόσωπα(off shore)και να τεθεί με κάθε τρόπο στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

 

Μετά τον ενδελεχή έλεγχο της Δικαιοσύνης και εάν εκείνη αποδείξει ότι ο πρωτοκορυφαίος, απλώς έβλεπε τη ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ λεηλασία και δεν βούτηξε το δάχτυλο στα βαρέλια με το “μέλι- αίμα του ελληνικού λαού” θα είναι στο πλευρό μας να παλέψουμε εναντίον εκείνων που γονάτισαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν στη χρεοκοπία, στις αυτοκτονίες, στα σημερινά πολυποίκιλα δράματα.

Για τη μεγάλη λεηλασία του “ΑΘΗΝΑ 1997” ,όπως και εκείνη ων Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”,όπως και για εκείνη του Ερυθρού Σταυρού ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ με ονοματεπώνυμα κ

αι αυτοί πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ που λεηλάτησαν».

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος είπε : «Είμαι σαφής.

Επικαλούμαι την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί εκτιμώ ότι αποτελεί αποτέλεσμά πολύμοχθου ενδελεχούς ελέγχου. Με βάση λοιπόν την έκθεση, όλη η διοργάνωση πέρασε από τα χέρια του Α. Φούρα και ιδού γιατί …..

«Με το άρθρο 4 του ν.2435/96 (φ.189 Α) ορίστηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή (ΚΟΕ) που συνέστησε με την υπ. αριθμ. 5896/29.2.96 (φ. 146 Β) απόφαση του ο Υφυπουργός Πολιτισμού Α. Φούρας (σελίδα 3)

Επίσης ο ίδιος ο Α. Φούρας συνέστησε Εκτελεστική Επιτροπή με τα εξής καθήκοντα:

α) Υλοποίηση αποφάσεων Κ.Ο.Ε.

β) Σύναψη συμβάσεων με χορηγούς

γ) οργάνωση και τέλεση πολιτιστικών εκδηλώσεων

δ) γενικότερη επιμέλεια διοργάνωσης (σελίδα 4)

Όρισε με δική του απόφαση την υπ΄ αριθμ. 30186/8.11.96 (φ 1040 Β) τον Ε. Σαβράμη, ως γενικό διευθυντή της διοργάνωσης και τα 30 μέλη της Κ.Ο.Ε. (σελίδα 6)

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με έξοδα πέραν του ποσού 5.180.626.000 δρχ., χωρίς εγκεκριμένο αναμορφωμένο προϋπολογισμό (σελίδα 18)

Μόνο ο Α. Φούρας με 30 αποφάσεις του εκταμίευσε 9.4 δις δρχ.! Τόσα δις μέσα σε λίγους μήνες από 18.7.1996 μέχρι 14.4.98 (σελίδες 21-22)

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΦΟΥΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ «ΔΟΥΛΕΙΑ»!

Εξάλλου ο τρόπος που ανατέθηκε η τελετή έναρξης και λήξης των αγώνων είναι «μνημείο» αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις δύο αυτές εκδηλώσεις, ο Α. Φούρας τις ανέθεσε στον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Δεν το λέω εγώ, το ανέφερε σε επιστολή του διάσημος καλλιτέχνης προς τον Ευάγγελο Σαβράμη, τον Γενικό Διευθυντή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων!

Ιδού η επιστολή Παπαθανασίου, όπως είναι καταγεγραμμένη στην έκθεση (Σελίδα 31)

 

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ!

 

Δηλαδή ο Α. Φούρας ακύρωσε ετσιθελικά τον διαγωνισμό του Δημοσίου, επιβάλλοντας την λύση Παπαθανασίου. Σημειώστε ότι στην συνέχεια η Κ.Ο.Ε. έκρινε άγονο τον διαγωνισμό, όπως αναφέρεται στην έκθεση -χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση της.

ΑΠΟ 800 εκ δρχ. ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΑ 2.2 δις δρχ.!

Και το άλλο. Από τον διαγωνισμό των 800 εκ. δρχ., το κόστος των δύο τελετών (έναρξης και λήξης των αγώνων ) ανήλθε σε 2.2 δις δρχ.! Με ανάθεση παρακαλώ, με κλειστές τις πόρτες οι δυο τους, ο Α. Φούρας και Β. Παπαθανασίου συναποφάσισαν και ο πρώτος «διέταξε» να πληρώσουμε «βαπορίσια» 1.4 δις δρχ.!

Έτσι γιατί ήταν «γούστο του και καπέλο του» αφού (νόμιζε ότι) δεν έδινε λογαριασμό.

ΜΕ.. ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!

Αμ, το άλλο, που αναφέρεται στην έκθεση.

Με «εντολή Υπουργού» (σελίδα 54) καταβλήθηκαν 27.400.000 δρχ. σε 88 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, ως έξοδα σίτισης, παράστασης , μετακίνησης στο ΟΑΚΑ.

Όμως στη έκθεση τονίζεται, ότι ούτε μετακινήθηκαν, ούτε σιτίσθηκαν, ούτε παρέστησαν στο ΟΑΚΑ, οι υπάλληλοι εισπράττοντας διπλό μισθό….!!!! Δούλευαν, δηλαδή, κανονικά στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Τώρα πως βρίσκονταν και στο ΟΑΚΑ!!!!

Ο Θεός δεν το ξέρει. Αρκεί που υπέγραφε ο Α. Φούρας. Ο «εκσυγχρονισμός ΣΗΜΙΤΗ» επιδείκνυε την γαλαντομία, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και την συντήρηση της κομματικής του πελατείας.

Νομίζω, εντέλει, ότι είναι επαρκείς οι λόγοι που χαρακτηρίζω ως «διευθυντή ορχήστρας» τον Α. Φούρα. Για να μην πω ότι είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός…»

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής εξιστόρησε τις …τρικλοποδιές που έβαλαν οι γνωστοί – άγνωστοι, παράγοντες για να ενταφιαστούν τα συνταρακτικά ευρήματα της έκθεσης, τονίζοντας:

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Καταρχάς να υπενθυμίσω ότι η έκθεση ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το 2013.

Τότε, δηλαδή, που συγκυβερνούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άρα είναι αφελής, αλλά και εκ του πονηρού η προσπάθεια Φούρα να πείσει ότι διώκεται δήθεν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ναι, τότε «δικοί» του, όπως ο Α. Λοβέρδος, αλλά και ο Ά. Γεωργιάδης, όπως και μερικοί άλλοι βουλευτές συνέπραξαν και ψήφισαν τροπολογία που έθετε την έκθεση στο αρχείο. «Κουκούλωμα» δηλαδή, κανονικό και διακομματικό!

Ευτυχώς, όμως, η τροπολογία κρίθηκε αντισυνταγματική και έτσι απέκτησε πάλι ισχύ η έκθεση και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στους καταλογισμούς, παρότι και πρόσφατα καταβλήθηκε και δεύτερη προσπάθεια συγκάλυψης.

Βάλαμε όμως τις φωνές και ευτυχώς η Κυβέρνηση, που άλλωστε είχε κάνει «σημαία» της το σκανδαλώδες κόστος του «Αθήνα 1997» και το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην «μαύρη Βίβλο του ΣΥΡΙΖΑ», κατάλαβε την …λούμπα και δεν έπεσε μέσα την ύστατη ώρα».

Υπό αυτό το πρίσμα δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγωγές και μηνύσεις εκ μέρους του δικού μας Ανδρέα.

Του εζητήθη να «απολογηθεί» -τρόπος του λέγειν- δηλαδή να υποβάλλει γραπτό υπόμνημα προς το Ελεγκτικό Συνέδριο με τις αντιρρήσεις του για τα όσα του καταλογίζουν οι δικαστές στην έκθεση τους, εκείνος όμως δεναπάντησε (;).

Ιδού λοιπόν γιατί δεν είμαστε στο ίδιο μετερίζι. Δηλώνοντας ο ίδιος ότι “όλα είναι καλά για πάρτη του” και όσο προσπαθεί να συσκοτίσει τη λεηλασία και να ανακόψει την προσπάθειά μας για πλήρες φως και τιμωρία των ενόχων, θα είμαστε απέναντι!.

Δεν του καταλογίζουμε προσωπικά τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από όσα καταλογίζει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,στην οποία και παραπέμπουμε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τι λέει αυτή η έκθεση για την οποία εμείς θα απευθυνθούμε ΑΜΕΣΑ στους Οικονομικούς Εισαγγελείς;

 

ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ …ΧΑΘΗΚΑΝ!

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας προφανώς «χτενίσει» σελίδα προς σελίδα την έκθεση, αναφέρθηκε σε κραυγαλέες περιπτώσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα είπε:

«Εξοφλήθησαν τιμολόγια ύψους 208 εκ. δρχ. (611.000 ευρώ) για διάφορα έργα που δεν είχαν εγκριθεί από τη Κ.Ο.Ε...

Εξαφανίστηκε ποσό 392 εκ. δρχ.. (1.1 εκ ευρώ) από διάθεση εισιτηρίων, αφού δεν απεδόθησαν τα εισπραχθέντα χρήματα!

Αγοράστηκαν πίνακες ζωγραφικής και διάφορα καλλιτεχνικά έργα, αξίας 100 εκ. δρχ. (300.000 ευρώ) αλλά δεν «εντοπίστηκαν» από τον έλεγχο!

Πρόκειται για περιουσία του δημοσίου, που κάποιοι προφανώς την άρπαξαν και σήμερα κοσμεί ιδιωτικές συλλογές με τα λεφτά των φορολογουμένων!

Χάθηκαν στον δρόμο.. προς την Κατεχάκη 130 εκ. δρχ. (380.000 ευρώ) που προορίζονταν για την ΕΛΑΣ. Χρήματα που αφορούσαν την απασχόληση 15.000 αστυνομικών στο πρωτάθλημα.

Και τι άλλο να πρωτοπώ; Σπαταλήθηκαν εκατομμύρια δρχ., για …απίθανους λόγους.

Για καπέλα, για λινάτσες, για σταχτοδοχεία, και για πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν είχαν καμία συνάφεια με τους αγώνες…».

 

«ΔΙΑΠΛΟΚΗ» ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ;

Ακολούθως ο Νίκος Νικολόπουλος κλήθηκε από δημοσιογράφο να απαντήσει στην κατηγορία Φούρα ότι διαπλέκεται με την κ. Δέσποινα Καββαδία - Κωνσταντάρα, η οποία υπογράφει την έκθεση και για αυτό -ισχυρίζεται ο Α. Φούρας- γνώριζε ο ανεξάρτητος βουλευτής για τους καταλογισμούς, πριν καν επιδοθεί στον ίδιο το σχετικό έγγραφο.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013!

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής τόνισε:

«Αστειότητες.. Πολύ χοντροκομμένη και απέλπιδα η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Α. Φούρα. Γνωρίζω την κ. Κωνσταντάρα μόνο από την υπογραφή της που έχει βάλει στην έκθεση. Ας μην ξεχνά ο κ. Φούρας ότι η έκθεση έχει παραδοθεί από το 2013 ! Και ας έχει υπόψη του ότι η κ. Κωνσταντάρα δεν ενήργησε μόνη της. Πήρε εντολή και τέθηκε επικεφαλής μιας πολυμελούς ομάδας ελέγχου. Τι θέλει, λοιπόν, να μας πει ο πρώην Υφυπουργός; Ότι διαπλέκομαι με πλειάδα έντιμων κρατικών λειτουργών για να τον.. καταστρέψω; Ε, όχι και να παριστάνει το θύμα»!

ΤΟ «ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ!

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στους καταλογισμούς και διευκρίνισε:

«Ας μην πιάνεται από φράσεις της καθομιλουμένης ο κ. Φούρας για να προκαλέσει εντυπώσεις. Είπα ότι έρχεται η ώρα να πληρώσει και θα αναγκαστεί να «σηκώσει από το στρώμα» λεφτά για να καταβάλει τα καταλογισθέντα.

Χρησιμοποίησα μία φράση, που λένε οι παλιότεροι, που πάντα είχαν την προνοητικότητα να έχουν «πέντε δραχμές στην άκρη για μία ώρα ανάγκης». Αυτή την έννοια είχε η πρόταση μου.

Και ειλικρινά, εύχομαι ο Α. Φούρας, μετά από τόσα χρόνια ανελλιπούς δουλειάς, μακάρι να έχει το αναγκαίο εκείνο «κομπόδεμα» είτε στην τράπεζα, είτε στο στρώμα - ένεκα και capital controls- για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του. Είμαι ξεκάθαρος, λοιπόν, για αυτό και οι φοβέρες δεν με αγγίζουν.

Δεν είμαι, άλλωστε, από εκείνους που το βάζουν στα πόδια ή κρύβονται σε … λαγούμια!

Είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, με κάθε κόστος πολιτικό και προσωπικό.

Πάντα είναι καθαρές οι κουβέντες μου για αυτό και έχω ήσυχη την συνείδηση μου».

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος