Loading...
 Start Page
«Το “μπιλιετάκι” από το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρέωσε τον Α. Φούρα να βγει  από το ..λαγούμι του»! Αποκαλυπτικές δηλώσεις Νίκου Νικολόπουλου για το «φαγοπότι» του «Αθήνα 1997»

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως είναι γνωστό έχει συγκρουστεί μετωπικά με τους «νταβατζήδες» και τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα με αφορμή την επίδοση των καταλογιστικών πράξεων για το μεγάλο φαγοπότι του «Αθήνα 97»

Τα έξοδα είχαν προϋπολογιστεί σε 2.150.000.000 δρχ. και πέταξαν στα 5.180.626.000 δρχ. και ο λογαριασμός τελικά έφτασε στα 19.119.427.013 δρχ. ,400% πάνω δηλαδή!

Η τελετή έναρξης -λήξης είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των 800.000.000 δρχ. και καταβλήθηκαν 2.235.997.199 δρχ. ,δηλαδή τρεις φορές περισσότερα!

Βρέθηκε μέχρι και «φίλη» Υπουργού με βιλίτσα αγορασμένη στο όνομά της από τις μίζες!

Και τώρα με αναφορά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα σταλεί το πόρισμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στους Εισαγγελείς διαφθοράς για να διερευνηθεί σε ποιους λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού διοχετεύτηκαν τα δις.α, που είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων

Με αφορμή την ανωτέρω εξέλιξη, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση , απαντώντας ταυτόχρονα και σε όσα είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (max fm) ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας:

«Ήταν αναμενόμενο και αναπόδραστο ότι θα «ξεμύτιζε» από το ….λαγούμι το, ο Ανδρέας Φούρας τώρα που «έσφιξαν τα γάλατα». Χαίρομαι που άρχισε να ψελλίζει τα «δικά του» ο πρώην Υφυπουργός, αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν οι όποιες επικοινωνιακές παραστάσεις του από τούδε και στο εξής.

Οι καταλογισμοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 έγιναν! Είναι πλέον υπόλογος. Και ας γνωρίζει ότι τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται, όση…φιλότιμη προσπάθεια και να καταβάλει.

Μέχρι τώρα μιλούσα εγώ και με αντιμετώπιζε με υπεροψία. Τώρα όμως «μιλάει» η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι καταπέλτης και κόλαφος για τον Ανδρέα Φούρα και δεκάδες βαστάζους του, που είχαν αναγάγει το αθλητικό «σύστημα Φούρα» της αποφράδας Σημιτικής περιόδου σε μία «καλοδουλεμένη μηχανή» λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

Η Έκθεση «φρεσκάρει» την μνήμη, αλλά κυρίως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Θυμάστε κύριε Φούρα πως το προϋπολογισθέν κόστος της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων εκτοξεύτηκε από τα 800 εκ. δρχ. σε 2.2 δις δρχ.; (!) Το λέει η Έκθεση:

Συμφωνήσατε, με κλειστές τις πόρτες, να δώσετε την «δουλειά» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το πειθήνιο όργανο σας, ο Β. Σαβράμης (πρόεδρος τότε της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων) έκρινε αναιτιολόγητα και ετσιθελικά άγονο τον διαγωνισμό και ενώ είχαν προκριθεί 3 φερέγγυες εταιρείες για να πραγματοποιήσει, όποια τελικά επιλεγόταν, τις τελετές με 800 εκ. δρχ.!

Το θυμάστε; Αναφέρεται στην Έκθεση σχετική επιστολή του Β. Παπαθανασίου που αφελώς ο άνθρωπος, σας «δίνει στεγνά»! (σελ. 31,32 της έκθεσης)]

Έχει και άλλα.. ωραία η 100σελιδη Έκθεση που αποδεικνύουν ότι ο εντιμότατος κ. Α. Φούρας «κρατούσε την μπαγκέτα» της διοχέτευσης δημοσίου χρήματος σε «δικά του παιδιά»… Με εντολή Υπουργού -αυτό αναφέρει η Έκθεση- καταβλήθηκαν συνολικά 27,4 εκ. δρχ. σε 22 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, που υποτίθεται ότι εργάζονταν στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αυτοί δεν το κούνησαν ρούπι από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Κι όμως τους δίνατε εκατομμύρια για έξοδα κίνησης, σίτισης και …παράστασης!

Το ίδιο και με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ. Παρότι πληρώνονταν (και υπερωριακά όταν παρίστατο ανάγκη) για την δουλειά τους, πριμοδοτήθηκαν με 125 εκ. δρχ. άνευ διευκρίνισης! Ενώ άλλα 172,5 εκ. δρχ. δόθηκαν για υπερωρίες, πέραν των υπερωριών που έπαιρναν! Όντως, εν προκειμένω, έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος: «μαζί τα φάγατε» (επιβεβλημένη η παράφραση).

Πάμε τώρα ενδεικτικά και σε άλλα εδάφια και παραγράφους της Έκθεσης. Καθεμιά και μία παρανομία και στο σύνολο τους εκατοντάδες :

• Με απόφαση της ΚΟΕ απασχολήθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 8500 αστυνομικοί.. Όμως καταβλήθηκαν έξοδα σε ..15.000! Το συνολικό κόστος ανήρχετο σε 1.050.000.000 δρχ.. Στα ταμεία της ΕΛΑΣ «έφτασαν» 910 εκ. δρχ.! τα υπόλοιπα 130 εκ. δρχ. σε ποιο «δρόμο» χάθηκαν κύριε Φούρα;

• Ο όρος «εθελοντές» ίσχυε εικονικά την περίοδο των αγώνων. Οι περισσότεροι ήταν…ψηφοφόροι και συνολικά δαπανήθηκαν 600 εκ. δρχ. (και χωρίς μάλιστα να καταβάλετε τις ασφαλιστικές εισφορές τους).

• Μπορείτε να μας πείτε κύριε πρώην Υφυπουργέ, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν τα έργα «εκτός σκοπού», στο σπίτι της Άρσης Βαρών και στο Ποδηλατοδρόμιο; Αν δυσκολεύεστε, να σας διευκολύνω : Δίνατε λεφτά, χωρίς έγκριση, σε φιλαράκια σας (Σγουρό και λοιπούς).

• Και για άλλα έργα, χωρίς έγκριση της Κ.Ο.Ε. κατεβλήθησαν 209 εκ. δρχ.

Η αλήθεια είναι, εν τέλει, ότι οι διοργανωτές της λεηλασίας έλεγαν σε όποιον ήθελαν, να κόβει τιμολόγιο και να περνάει από το ταμείο, χωρίς μετά την είσπραξη να ξέρουμε τι άλλο γινόταν.

Κάπως έτσι δόθηκαν για …καπέλα 9.5 εκ. δρχ., για… τσιγαροθήκες 15 εκ. δρχ., για ..λινάτσες 2.2 εκ. δρχ., για …τρόχισμα και βίδες 2.7 εκ. δρχ., για …αυτοκόλλητους αριθμούς 1.8 εκ. δρχ.

Ων ουκ έστιν ο αριθμός τέτοιων «απίθανων» τιμολογίων καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του Β. Σαβράμη, που εκείνη την περίοδο ήταν το «μάτι», το «αυτί» και το «πιστό σκυλί» του Α. Φούρα.

Έχει και πολλά άλλα.... ο μπαξές. Ενδεικτικά αναφέρω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, «εκτός σκοπού». Έγιναν γύρω στις 15. Μία από αυτές ήταν αφιερωμένη στον ποιητή, στιχουργό και δημοσιογράφο Λ. Παπαδόπουλο, κόστους 21.2 εκ. δρχ.!

Το…πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε και αγορά καλλιτεχνικών έργων. Δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια. Τα έργα που αγοράστηκαν έπρεπε να αποτελούν περιουσία του Κράτους. Τα μέλη της Επιτροπής που συνέταξαν την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν τα βρήκαν πουθενά. Σε ποια σπίτια βρίσκονται; Ποιοι είναι οι «κλέφτες»;

Ό,τι περιέγραψα ανωτέρω και αφορά δαπάνες επαναλαμβάνω πως έχει ενδεικτικό χαρακτήρα. Και όλα έγιναν σε γνώση, είτε με την ανοχή, είτε με εντολή Φούρα. Αυτός ήταν, κατ’ εμέ, ο «διευθυντής της ορχήστρας».

Ας μην εκπλήσσεται, λοιπόν, για το «μπιλιετάκι» που παρέλαβε ή πρόκειται να παραλάβει από τον δικαστικό επιμελητή. Είναι δε, ανώφελο να προσπαθεί να συσκοτίζει ή να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Ξέρει και ο ίδιος που οι πάντες τον έχουν κατατάξει και αυτό δεν αλλάζει. Συνεπώς, όση… ροδοζάχαρη και αν χρησιμοποιήσει, δεν πρόκειται να «γλυκάνει» τις «αταξίες» του.

Η αλήθεια είναι μία: Ως εγωκεντρικός και υπερόπτης και με αυξημένη την αίσθηση του ακαταδίωκτου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε το κόστος των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου 1997 να εκτιναχτεί από τα 2 στα 20 δις δρχ.! Ε, ήλθε η ώρα να αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Και να καταμετράει τα καταλογισθέντα, που πρέπει να «σηκώνει από το στρώμα» και να αποδώσει….»!

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο max fm: «20εκ.€ από Λιάνη, Φούρα, Σγουρό και άλλους 37 ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο» https://youtu.be/cHbqJ4UPuuA

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος