Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας, κατέθεσαν ξανά σήμερα  στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Τζούρα, συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν τη δικογραφία των CDS, του Τ+3 και την μεθόδευση της υπαγωγής της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, που σχηματίστηκε με την από 09/04/2010 μηνυτήρια αναφορά των κκ Κυριάκου Τόμπρα και Γιώργου Νούλα.

Επί δύο ολόκληρες ώρες κατέθεταν στοιχεία και παρείχαν συμπληρωματικές εξηγήσεις στα ειδικά, τεχνικοοικονομικά ζητήματα που αφορούν τη δικογραφία, οι κκ Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας, επισημαίνοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς τα εξής :

1. Ότι, είναι αδιανόητο, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, η δικογραφία να μην έχει ακόμη οδηγηθεί στην ανάκριση και, μάλιστα, ενώ βρίσκεται ακόμη στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης, να αγνοείται η τύχη μεγάλου μέρους των υπομνημάτων και του αποδεικτικού υλικού.

2. Ότι, με τη σημερινή κατάθεση των κκ Ν. Νικολόπουλου, Γ. Νούλα και Κ. Τόμπρα, παραδόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Τζούρα, όλα τα στοιχεία, τα ηλεκτρονικά αρχεία και τα έγγραφα της δικογραφίας που - άγνωστο πως - δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια τους και, έτσι, αυτοί τώρα μπορούν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προκαταρκτική έρευνα και να διατάξουν την ανάκριση.

3. Ότι, παρά την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη άρνηση των ελβετικών αρχών να παράσχουν δικαστική συνδρομή στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία την έρευνα, αφού όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το σκοπό αυτό, υπάρχουν και μπορούν να αντληθούν από το λογιστήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την Τράπεζα της Ελλάδος και το σύστημα TARGET2, από τα στοιχεία σχετικής έρευνας που διενήργησε η Κομισιόν, από τα βιβλία και στοιχεία που τηρούν κατά ΚΒΣ όλες εμπλεκόμενες ελληνικές και αλλοδαπές, εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, καθώς επίσης και οι λοιπές εμπλεκόμενες επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου.

4. Ότι, πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος ο ρόλος των αρμοδίων υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ενώ γνώριζαν ότι ο τότε διοικητής Γ. Προβόπουλος δεν νομιμοποίησε ποτέ την επιμήκυνση του χρόνου εκκαθάρισης των συναλλαγών ανοικτών πωλήσεων για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ημερών, αυτοί παραβίασαν με γνώση και πρόθεση το αυστηρό χρονικό περιθώριο που προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο διακανονισμού Τ+3, έχοντας για τον σκοπό αυτό αντικαταστήσει, προκειμένου να διευκολύνουν την κερδοσκοπία των ανοικτών πωλήσεων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών κρατικών ομολόγων της ΗΔΑΤ, με άλλη, που χρησιμοποιείται στις αγορές του εξωτερικού, από όπου την προμηθεύτηκαν, για συναλλαγές και εκκαθαρίσεις συναλλαγών παραγώγων, αντί κρατικών ομολόγων.

5. Ότι, πρέπει επί τέλους, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, η δικαιοσύνη να τολμήσει να αντλήσει από το λογιστήριο του ΤΤ, όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης των συναλλαγών αγοράς και πώλησης των επίμαχων CDS των περιόδων Φιλιππίδη και Παπαδόπουλου, μαζί με όλα τα στοιχεία των σχετικών συμβάσεων, των αγοραστών, των πωλητών, των διαμεσολαβούντων και των τραπεζικών λογαριασμών όπου εμβάστηκαν οι προμήθειες των συγκεκριμένων αυτών συναλλαγών, προκειμένου έτσι να προκύψουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν οικονομικό όφελος από τις συγκεκριμένες αυτές κερδοσκοπικές συναλλαγές επί του ελληνικού δημοσίου χρέους.

6. Ότι, όλα τα ανωτέρω στοιχεία που θα προκύψουν, πρέπει στη συνέχεια να συσχετιστούν με τις πολιτικές αποφάσεις για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, για την άρνηση άντλησης ποσού 17 Δις από τις αγορές τον Ιανουάριο του 2010 και για τη συμφωνία με τον Στρος Καν του ΔΝΤ, για την μεθόδευση της υπαγωγής της Ελλάδας σε μνημονιακό μηχανισμό στήριξης ήδη από το φθινόπωρο του 2009, προκειμένου έτσι να διερευνηθεί η σχέση ή/και η ταύτιση των πολιτικών προσώπων που έλαβαν τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν οικονομικό όφελος εκ των ανωτέρω πολιτικών αποφάσεων, προς ζημία και βλάβη της εθνικής οικονομίας της Ελλάδος και των φορολογουμένων στην Ελλάδα φυσικών και νομικών προσώπων.

7. Ότι, οι κκ Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας, παραμένουν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία και διευκρίνηση κριθεί απαραίτητη, δεσμευόμενοι μάλιστα να συνδράμουν για το σκοπό αυτό στη σύνταξη σχετικών ερωτήσεων που θα κατατεθούν από Έλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο, την Κομισιόν και την ΕΚΤ και, παράλληλα, να φέρουν στην Ελλάδα να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων κκ Καλούδη, Τουλουπάκη και Τζούρα, την αντιπρόεδρο της επιτροπής οικονομικών της γερουσίας των ΗΠΑ κα Κάρολιν Μαλόνι, η οποία ηγήθηκε σχετικής έρευνας υποεπιτροπής οικονομικών της γερουσίας των ΗΠΑ.

 

Μετά τη σημερινή συνάντηση οι κκ Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νούλας και Κ. Τόμπρας δήλωσαν ότι, για πρώτη φορά, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, είναι πλέον αισιόδοξοι ότι η εισαγγελική έρευνα επί τέλους θα ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές πλέον ευθύνες στους οικονομικούς δολοφόνους και τους πολιτικούς εγκληματίες που μεθόδευσαν την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι ή να προσκομίσουν σε τρίτους, πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος