Loading...
 Start Page
Συνέντευξη στο max fm Νίκος Νικολόπουλος: «Ότι φτάνει στις τσέπες των φτωχοποιημένων Ελλήνων  είναι καλοδεχούμενο..»

Μιλώντας στο max fm και στο δημοσιογράφο Κων. Φλαμή ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Κακά τα ψέματα, ο Τσίπρας κέρδισε πόντους στο Eurogroup η Ελλάδα πήρε το περισσότερο που μπορεί, υπό τις παρούσες συνθήκες. Κι αυτό δίνει πόντους στον Τσίπρα. Όπως επίσης του δίνει και χρόνο. Αυτό που πέτυχε ο Τσίπρας είναι πως μέσα σε μια Ευρώπη που βρίσκεται σε πανικό, στην Ευρώπη του Brexit και του ιταλικού ΟΧΙ, στην Ευρώπη των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία και Γερμανία, άνοιξε το θέμα της μείωσης του χρέους.

Προφανώς η μείωση του χρέους θα συναρτάται με περιοριστική δημοσιονομική πολιτική, τουλάχιστον όσο ζούμε στην Ευρώπη του Σόιμπλε.

Η άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τα οποία θα το μειώσουν κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ έως το 2060, ανοίγει το δρόμο προκειμένου να φτάσουμε κάποια στιγμή στην οριστική διευθέτηση που είναι και το μεγάλο εθνικό ζητούμενο για τη χώρα. Η επιτυχία είναι πως συζητιέται ως συγκεκριμένη πολιτική πρόταση πλέον και δεν αποκλείεται ασυζητητί, όπως συνέβαινε μέχρι χθες.

Από κει και πέρα, ασφαλώς οι δανειστές απαιτούν μέτρα. Αλλά τα πλεονάσματα που ζητούνται δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το διαχειριστεί η χώρα με τους όρους του σήμερα, της στασιμότητας και της αναποφασιστικότητας.

Όμως αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν. Είναι καλές προϋποθέσεις για να γίνει αυτό που ακόμη δεν έχει βρει τρόπο να κάνει η κυβέρνηση. Να φέρει χρήμα στη χώρα. Περί αυτού πρόκειται. Είτε πρόκειται για ελληνικό χρήμα που έχει βγει έξω είτε πρόκειται για επενδυτικό χρήμα που αναζητεί ευκαιρίες κέρδους. Νέο χρήμα στη χώρα είναι ο μόνος τρόπος για να βγει κερδισμένη η χώρα από τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup. Δεν είμαι αισιόδοξος για το πόσο η κυβέρνηση μπορεί αυτό να το καταφέρει, όσο παραμένει εγκλωβισμένη στις γνωστές ιδεοληψίες και ενοχοποιεί το κέρδος.

Η Ελλάδα πήρε το καλύτερο που μπορούσε να πάρει γι αυτό που είναι τώρα. Αλλά από κει και πέρα είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει τη θέση της και τα πλεονεκτήματά της για να γίνει αυτό που πραγματικά μπορεί».

Και κατέληξε: «Δεν αντέχω την γκρίνια της αντιπολίτευσης, όταν έκανε τόση «φασαρία» για να μην πληρώσουν ούτε ευρώ οι καναλάρχες – νταβατζήδες τώρα να μην κάνει το ίδιο για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Αλλά βέβαια πως είναι δυνατόν να νιώσει τον απλό πολίτη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε «ομολογήσει» ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά ούτε να το σκεφτεί δεν μπορεί ότι θα ζήσει με 800 ευρώ!!!

Είναι απόλυτα φυσιολογικά αντίδραση ενός πολιτικού γόνου που ζει στην «θερμοκοιτίδα» του πολιτικού τζακιού να μην μπορεί να κατανοήσει την δυστυχία των απλών πολιτών.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση και όχι «δώρο» να στηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Χαιρετίζουμε την Βούληση της Πολιτείας να επουλώσει όλες αυτές τις πληγές και πιέζουμε στο να αντιστρέψει τους όρους»

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος