Loading...
 Start Page
«Τι φοβούνται και κρύβουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους;»

ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προέβη σε μακροσκελείς δηλώσεις, που καλύπτουν ευρύ φάσμα εκκρεμών υποθέσεων, οι οποίες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Κατ’ αρχάς ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόσφατη συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, παρόντος του γνωστού, μαχητικού δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα:

«Όπως είναι γνωστό κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή δύο πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην λίστα Μπόργιανς και την αναγραφή επωνύμων που συμπίπτουν με ηχηρά πολιτικά πρόσωπα της χώρας.

Με χαροποίησε το γεγονός ότι η κ. Ξένη Δημητρίου ανέφερε πως θα συσχετισθεί η μηνυτήρια αναφορά με την έρευνα που διέταξε για το ίδιο θέμα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ότι είναι ύψιστο καθήκον της συντεταγμένης Πολιτείας να ταυτισθεί με το περί δικαίου αίσθημα, δίνοντας προτεραιότητα στη διερεύνηση όλων των λιστών εξ’ εξωτερικού, που για ύποπτους λόγους μέχρι τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Από το 2010 είναι κοινή αίσθηση ότι καταβάλλονται διάφορες υπόγειες προσπάθειες να… ξεχασθούν οι λίστες και να χαθούν τα ίχνη των διαδρομών δισεκατομμυρίων ευρώ που «έφυγαν» από τη χώρα. Πολλά απ’ αυτά τα δις ευρώ βάσιμα εικάζεται ότι σχετίζονται με μίζες, παράνομο πλουτισμό και μαύρο χρήμα γενικά!

Όπως είναι γνωστό, πολλά επώνυμα που αναγράφονται στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς συμπίπτουν με αντίστοιχα πρωταγωνιστών και «δυναστών» της πολιτικής ζωής του τόπου (Παπανδρέου, Σαμαράς, Γεννηματά, Πάγκαλος, Κουράκου-σύζυγος Παπαντωνίου, κ.ά.). Οφείλει, λοιπόν, η Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε ταυτοποιήσεις ή αποσυνδέσεις, αν πρόκειται για απλή συνεπωνυμία.

Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνω ότι μέχρι τώρα οι αναγραφόμενοι «θολώνουν» τα νερά. Ο Σαμαράς επιλέγει τη σιωπή, ο Παπανδρέου πετάει τη μπάλα έξω, η Γεννηματά μέσω κύκλων της συσκοτίζει, ενώ ο γνωστός Πάγκαλος επιπλήττει και απειλεί (;) τον δημοσιογράφο, που τολμάει να τον ρωτήσει σχετικά.

Το έντιμο και διαυγές θα ήταν να είχαν ήδη σπεύσει όλοι να δηλώσουν ότι αποδέχονται ν΄ ανοίξουν οι λογαριασμοί τους όπου έχουν (αν έχουν…), στο εξωτερικό. Αντ’ αυτού, όμως, με παρελκυστικές τακτικές δίνουν λαβές για επιβολή καθεστώτος σύγχυσης και συσκότισης. Γιατί; Τι έχουν να κρύψουν; Γιατί υποτιμούν τόσο απροκάλυπτα τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού;»

«ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ…»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος εστίασε τις δηλώσεις του στην επιστολή που απέστειλε στο νέο Δ.Σ. του ΕΣΡ:

«Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα είχαμε απέναντί μας έναν φορέα ανέλεγκτο και ασύδοτο, που ήταν ταυτισμένος με το παράνομο μιντιακό κατεστημένο της «τηλεδικτατορίας» στη χώρα μας.

Ελπίζω και εύχομαι ότι το νέο ΔΣ δεν διορίσθηκε για να πάρει την σκυτάλη της παρανομίας από τους προηγούμενους. Ας μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, ότι οι Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Αλαφούζος κ.ά. είναι πολλαπλώς κατηγορούμενοι ή και έχουν καταδικασθεί για πράξεις και παραλείψεις από τις οικονομικές δραστηριότητες των ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους.

Δεν «σηκώνουν» οι καιροί άλλες αυθαιρεσίες και προκλήσεις. Ο λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα από την «νταβατζηδοκρατία» και απαιτεί να δικαιωθούν οι άδικες θυσίες του…»

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ¨ΗΡΘΑΝ¨ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!»

Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απάντηση που έλαβε, σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

«Αποδεικνύεται ότι οι ασκηθείσες κοινοβουλευτικές αναφορές φέρνουν συχνά απτά αποτελέσματα. Αποδίδει το «πρέσινγκ» και υποβοηθείται το έργο της Κυβέρνησης.

Με ενημέρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι σχηματίσθηκαν νέες ποινικές διώξεις σε βάρος των κ.κ. Στ. Ψυχάρη, Δ. Κοντομηνά, Ι. Αλαφούζου, Α. Βγενόπουλου και έχουν ήδη διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης. Όλοι τους κατηγορούνται για φορολογικές παραβάσεις μεγάλου χρηματικού ύψους. Αν αποδειχθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, θα μπορούσε, τρόπος του λέγειν, από την είσπραξη του τεράστιου ποσού, να μοιράσει πάλι λεφτά ο Πρωθυπουργός στους εξαθλιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους!»

«Η DIGEA ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ!»

Τέλος, Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν άφησε ασχολίαστη την πρόσφατη ανακοίνωση της Digea, που στην ουσία εκπροσωπεί πέντε συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας:

«Δεν δικαιούται να ομιλεί και πολύ περισσότερο να προκαλεί η Digea γιατί «εκπροσωπεί» την παρανομία, την ασυδοσία και την αυθαιρεσία.

Ας μην ξεχνά ότι έχει στην «πλατφόρμα» της αυτούς που επί δεκαετίες εκμεταλλεύονται δημόσια αγαθά, χωρίς να δίνουν… δεκάρα τσακιστή ως αντάλλαγμα.

Ας μην ξεχνά ότι λειτουργεί ως… «τσατσά» ενός οργανωμένου μονοπωλίου, που μέχρι τώρα δεν έδινε λογαριασμό στο Κράτος και τη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι λοιπόν, η Digea εκείνη που δικαιούται να επικαλείται και να υπεραμύνεται της νομιμότητας.

Η Κυβέρνηση είναι εκείνη που πρέπει να βάλει και την… κατεργάρισα Digea στον πάγκο της!»

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος